Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Warez fóra jsou nelegální

Warez fóra a další podobné katalogové stránky jsou nelegální, konstatoval 16.4.2017 soudní dvůr EU:

Poskytování a správa takové online platformy pro sdílení chráněných děl, jako je
„The Pirate Bay“, mohou představovat porušování autorského práva
I když předmětná díla umisťují online uživatelé platformy pro sdílení, její provozovatelé hrají
nepominutelnou úlohu při zprostředkování těchto děl

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle je zase nejakej zaplacenej ojeb ze strany EU. Chapu nelegalnost warez fora, pokud se orientuji…
Redmarx N 14.06.2017 13:42
Redmarx N
pokial dá niekto k dispozícii crack na komerčne predávaný program,tak de facto takisto porušuje auto…
audax 15.06.2017 08:09
audax
To mi neprijde jako dobry primer. Nikde se neuvadi, ze si hru mas odnekud jinud stahovat ilegalne, n…
Redmarx N 15.06.2017 10:08
Redmarx N
Lenze aj ked si hru legalne kupis a nasledne pouzijes crack, tak porusujes autorsky zakon - obchadza…
Michal2 15.06.2017 10:58
Michal2
Pokud si koupim auto a nasledne ho vybavim tuningovyma neoriginalnima dilama, tak prekvapive nic nep…
Redmarx N 15.06.2017 11:20
Redmarx N
jsem presvedcen, ze minimalizace pirateni je mozna osvetou a privetivejsi obchodni politikou Souhla…
merlouska 15.06.2017 16:29
merlouska
Filmy/seriáli tam je jedna věc že některý a není jich zrovna málo se tady vůbec nedávaj nevysílaj a…
sambilionk 15.06.2017 16:36
sambilionk
Nevim, zda to tak bylo mysleno, ale plati to i pro Netflix. Treba na "nasem" (ale s anglickym uzivat…
RedMaX 15.06.2017 19:01
RedMaX
ze za premiovy pristup na piratska uloziste s timto obsahem platim mesicne ~350 Kc. Mohol by si nap…
Palos2 17.06.2017 17:35
Palos2
děkujeme za použití planety magrathea:)) nový
kmochna 17.06.2017 19:40
kmochna
rapidgator a ulto Protoze se na nich da platit pres paysafecard. poslední
RedMaX 17.06.2017 21:13
RedMaX

Tohle je zase nejakej zaplacenej ojeb ze strany EU. Chapu nelegalnost warez fora, pokud se orientuji na warez a maji to i v nazvu, tezko budou argumentovat. Ale na torrentovych systemech vcetne The Pirate Bay je spousta legalniho obsahu, takze rict, ze poskytuji platformu pro sdileni chranenych del je znacne nefer.

Jinak by me zajimalo, ajk to bude treba s gamecopyworld, kde se zadna chranena dila nevyskytuji. Jsou tam jen cracky k jednotlivym hram. Onehda jsem to pouzil k jedne starsi hre a i jsem byl udiven, ze jeste funguji, preci jen doba, kdy clovek shanel neco, diky cemu pujde hrat bez vkladani CD/DVD do mechaniky, je uz davno pryc. A tahle databaze byla velmi napomocna.

pokial dá niekto k dispozícii crack na komerčne predávaný program,tak de facto takisto porušuje autorské práva,dáva k dispozícii nástroj,pomocou ktorého je možné využiť autorsky chránené dielo bez toho,aby dotyčný,ktorý tento nástroj použije mal nejakým legálnym spôsobom k dispozícii legálnu užívatelskú licenciu a práva dotyčný program legálnym spôsobom používať,je to podobné,ako keby si mal strážiť susedov byť počas jeho dovolenky a Ty miesto stráženia by si dal zlodejovi klúče od susedovho bytu...

To mi neprijde jako dobry primer. Nikde se neuvadi, ze si hru mas odnekud jinud stahovat ilegalne, na tom gamecopyworld nejsou zadne odkazy. V podstate si muzes hru normalne koupit a nasledne ji hrat neautorizovanym zpusobem pres crack a hlavne bez nutnosti vkladat CD/DVD do mechaniky. Asi jako kdybys mel sousedovi strazit byt po cas jeho dovolenky, ale ty bys rekl nejakemu ukrajincovi, at ho hlida za tebe. :-)

Pokud si koupim auto a nasledne ho vybavim tuningovyma neoriginalnima dilama, tak prekvapive nic neporusuju a vyrobcovi a prodejcovi auta je to uplne jedno.

Ano, vim o namitce kupujes si licenci, ale tohle je opravdu jen oblibeny vyklad ochrancu autorskeho zakona. Selskym rozumem a jako nepravnik ho mohu aplikovat, jsem si proste neco koupil a budu si s tim soukrome delat co chci a pokud nekdo poskytuje vlastni autorske dilo (crack), tak rozhodne nedela nic spatneho, dokud crack nespojis s nelegalni kopii hry, tak nevidim problem. A navic nelegalni kopie hry maji vetsinou crack zabudovany, tudiz problem by mel bych hlavne v poskytovani tech nelegalnich kopii her.

Osobne jsem vzdy na strane piratu a stvou me jakekoli zasahy proti nim, protoze jsem presvedcen, ze minimalizace pirateni je mozna osvetou a privetivejsi obchodni politikou (napriklad aby ve hrach nebyly ochrany kvuli kterym ma pirat lepsi zazitek ze hry nez ten co si to koupil). Tohle ukazovani svalu dava lidem pri pirateni spis pocit odboje proti tem zlym misto, aby v nich vyvolavalo soucit s vyvojarema, kteri proste potrebuji za svou praci zaplatit, stejne jako vetsina nas ostatnich chce za svou praci nejake penize.

jsem presvedcen, ze minimalizace pirateni je mozna osvetou a privetivejsi obchodni politikou

Souhlas. Ja si klidne za zhlednuti filmu nebo serialu zaplatim, pokud to bude a) rozumna castka, b) budou k tomu titulky. A tohle dneska casto proste je problem, pokud clovek sleduje neco, co timhle zpusobem dostupne neni. E-knihy uz me taky nebavi piratit, radsi si cas od casu nejakou koupim. Hry a software si obvykle kupuju taky. Jen u tech filmu a serialu je to celkem bida. Takze posledni dobou koukam vesmes jen na iVysilani. Uz dlouho planuju zkusit Netflix, abych zjistila, jestli by mi vyhovoval, ale jeste jsem se k tomu nedostala. Ale tam taky neni vsechno, ze.

Filmy/seriáli tam je jedna věc že některý a není jich zrovna málo se tady vůbec nedávaj nevysílaj a nikdy nebudou,takže pirátská kopie s titulkama je jediná možnost když to chce někdo vidět,titulky vždycky někdo udělá časem.Že vypatlanej soud EU si něco rozhodne neznamená že to tak bude,náhrada se vždy nějaká najde.:-)

Nevim, zda to tak bylo mysleno, ale plati to i pro Netflix. Treba na "nasem" (ale s anglickym uzivatelskym rozhranim) Netflixu se nepodivas na House of Cards, protoze prava pro CR Netflix prodal, pritom je to jejich serial a docela klicovy. Takze ikdyby Netflix umel ceske titulky, tak ja bych do nej rozhodne nesel, kdyz tam chybi obsah.

Ja jsem docela serialovej fanousek a tudiz piratim denodenne a svou odhodlanost k neplaceni za obsah muzu zcela zasadne potvrdit a to napriklad tim, ze za premiovy pristup na piratska uloziste s timto obsahem platim mesicne ~350 Kc. Takze ted mohou lide z Netflixu nebo i dalsi tvurci obsahu zacit brecet, protoze za jejich obsah platim, akorat oni nedostanou ani korunu, protoze narozdil od piratu mi obsah neumi nabidnout.

Ted me omluvte ale :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.

Povazuju tvurce obsahu za neskonale blbce, kdyz si me neumi zkasnout a na jejich tvorbe nechaji vydelat nekoho jineho.

---

Tvurci aplikaci si me diky Googlu a jeho Google Play dokazali najit a vyrazit ze me prachy, tvurci her dokazali diky GOGu a Steamu totez. Hudbu neposloucham, takze tam nic, audio knihy nemam posledni dobou cas a piratske nahravky casto nebyly nejlepsi, nemam v teto oblasti prehled, ale pokud je nabidka, tak je to otazka casu nez si je najdu a zaplatim za obsah. U knih tam nejsem cilovka, ale nevylucuju, ze bych treba jednou nejakou elektronickou knihu nekoupil.

Proste vsichni to zacinaji pozvolna chapat a ikdyz by to mohlo byt lepsi jako s tema ochranama u her, tak aspon neco je a doufejme, ze to ti lide co ten obsah tvori casem pochopi. Ovsem tvurci filmu a serialu maji teda opravdu mimoradne dlouhe vedeni, myslim ze nejaky filmovy a serialovy vydavatelsky dum by mel kazdorocne vyhravat Darwinovu cenu, protoze jejich mentalita je ostatnim naprosto nepochopitelna a snad tam ani zadna neni!

ze za premiovy pristup na piratska uloziste s timto obsahem platim mesicne ~350 Kc.

Mohol by si napisat, ktore uloziska konkretne pouzivas?

Ja stojim pred dilemou, ci ist podobnou cestou, alebo si zaplatit VPN, aby som mohol sledovat geograficky blokovane vysielanie. Dnes som si po dlhej dobe chcel pozriet nieco v archive CT a pristup zo Slovenskej IP neslape :-(

Fakt to nie je normalne, clovek je ochotny platit ale nikto (takmer) tie peniaze nechce...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru