Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Google sleduje polohu telefonu i v případě, že uživatel tuto funkci vypne. Využívá k tomu aplikace j

Google sleduje polohu telefonu i v případě, že uživatel tuto funkci vypne. Využívá k tomu aplikace jako Google Maps nebo automatické zprávy s předpovědí počasí. Firma používá informace o svých zákaznících k cílení reklamy.

• Kdyby to byl Microsoft, uz je tu 100 clanku jak MS smiruje, ale kdyz je to Google, tak se nic nedeje, po tom co ukladali otisky prstu a data z "facial recognition" které skoncili buch vi kde (NSA) ted znaji i vasi polohu kterou seznam urcite nekonci .. .
* Plati to i pro majitele iPhone, v pripade, ze pouzivaji urcitou aplikaci od Googlu.

• Par let zpet na otazku v Aknetach "dali by jste si do ramene chip" aby o vas kazdy vedel kde jste, kdo jste z 90% lidi odpovedelo ze né "ze v zadném pripade, NIKDY", ale v kapse od kalhot to ocividne nikomu nevadi..

Zdroj, VIDEO Seznam CZ :
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/velky-google-vas-sleduje-i-kdyz-si-myslite-ze-jste-mu-to-zakazali-53827?seq-no=5&dop-ab-variant=&source=article-detail

Předmět Autor Datum
- tu bych vytknul 3 body: 1. MS vs Google, to nejde zcela porovnávať, každý s týmito daty každý pra… nový
Mlocik97 14.08.2018 12:18
Mlocik97
ak zoberieme do úvahy ten úplný základ,tak ms a google sa porovnávať dá,zbierajú dáta a spracovávajú… nový
audax 15.08.2018 11:26
audax
to vypnutie u Googlu funguje, aspoň na vätšinu zbieraných dát... samozrejme IP adresy a pár ďalších… nový
Mlocik97 15.08.2018 20:38
Mlocik97
to je jak u debilů https://www.seznamzpravy.cz/clanek/google-blazen-53827?seq-no=ritt&dop-ab-variant… nový
Ludek Stanislav 14.08.2018 12:37
Ludek Stanislav
U iPhonu jde jen o omezené (urcité) aplikace od Google jako Google Maps, ale podrobnosti neznam, nec… nový
XoXoChanel 14.08.2018 12:52
XoXoChanel
Kdyby to byl Microsoft, uz je tu 100 clanku jak MS smiruje toto je původně a převážně pc poradna, t… poslední
lední brtník 16.08.2018 14:44
lední brtník

- tu bych vytknul 3 body:

1. MS vs Google, to nejde zcela porovnávať, každý s týmito daty každý pracuje trocha inak,...
2. Google to umožnuje vypnúť/zakázať i když je to hlboko skryté v nastaveniach Google účtu. Pre nepríhlasených je pravda že aplikácia používa defaultné spôsoby zbierania dát, ktoré je fakt hnusné, ostatne MS je v tomto horší, a až také možnosti kontroli dát s ktorými pracuje nenabízi.
3. tak či onak, určité dáta zbiera snaď úplne každý software, a moc už nieje možnosť sa tomu vyhnúť, ak hovoríme o paranoi tak je tu možnosť aby Hardwarovo už v processoroch, GK, a podobne boli "vypálené" spywary resp. zberače dát.

Ak chceš dokonale chrániť dáta, tak je nutno je uchovávať na mieste dokonale odizolovanom od okolitého sveta, nejaká podzemná bunka kde bude dokonalé krytie pred elektromagnetickým polom, aby tam nebol signál ani len na TV, mobilné siete, GPS, atď. Jedine vtedy môžeš 100% povedať že s určitosťou nikto tvoje dáta nepoužíva spôsobom o ktorom nevieš a/alebo s ktorým nesúhlasíš.

Pridám tu však jeden kec... Je zbytočné toto riešiť, ke´dže rovnako sa zbierajú dáta zvyšných kolik miliárd ludí? nemajú možnosť je zneužiť spôsobom že by ťa to priamo zasiahlo v IRL (a zasadnute sa konkretizovať na tvoju osobu inak než na iných), alebo je všetky spracovať na kritickej úrovni. Vätšina dát je podobná s dátami iných uživatelov, takže ak nerobíš nič "špecifické/špeciálne" vo virtuálnom svete, tak sa nezameriavajú priamo na tebe, ale všeobecne na masu lidí.

* iPhone ? jedným slovom "meh".

- ono je tu veľký rozdiel,... Ja bych si taky nedal nikdy nič pod kožu implementovať. Mobil mi je (ne doslova) "jedno" čo zbiera.

ak zoberieme do úvahy ten úplný základ,tak ms a google sa porovnávať dá,zbierajú dáta a spracovávajú ich v podstate rovnako,na cielenú reklamu svoju a svojich partnerov,kto je horší alebo lepší,ťažko povedať,v google sa to dá vypnúť a zbiera sa to aj keď je to vypnuté,takže je sporné tvrdiť,že sa to dá vypnúť ,keď to vypnutie je v podstate o ničom,google nikde nešpecifikuje čo zbiera a kam to všetko ide,microsoft to špecifikuje absolutne presne a vypnúť sa to dá takisto,takže čo je horšie a čo lepšie ?

Kdyby to byl Microsoft, uz je tu 100 clanku jak MS smiruje

toto je původně a převážně pc poradna, tyto krámy jsi schopný si administrovat sám.
chytrofouny jsou zatím tupý osobní spotřebák se síťovým připojením a (skrývanou) administrací jinde. k podobné kolaboraci v administraci se mrchosoft snaží dostat konceptem "os jako služba", ale o tom jistě psát nechceš.

čili je užitečné na to upozornit, ale jsi na špatném hrobě, když afektovaně pláčeš nad nečestným a nesportovním chováním androidů na pc poradně. šlo to napsat jinak a byla by to normální, pro někoho třeba zajímavá zpráva.
takto mi připomínáš zdejšího mladého komunistu, jehož celým smyslem života je nadávat na kapitalismus a google.

chápal bych to, kdyby se více rozšířily chromebooky, případně se začaly používat v malých kancelářích.
ale toto je jen další zbytečný nářek m$ administrátora, jehož geniálního vůdce, slunéčko osvícené, nechcou uživatelé ani po 20 letech povinně milovat a klanět se mu.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru