Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Apple odstartoval IOS 12

Myslim, ze i mobilni zarizeni IOS zaslouží trochu pozornosti :-)
- Po 12 cti betach, Apple uvolnil finalni verzi nového operacniho systému pro mobilni zarizeni jako "iPhone", nebo "iPAD" ktery muzete zacit instalovat od dnesniho dne.
- Co IOS 12 prinasi ? To by bylo spise na clanek nez zpravicku, ale pres nekteré novinky IOS 12 prinasi hlavne lepsi reaktivitu a rychlost, kde v nekterych pripadech muze byt az 2x rychlejsi .. "ale tak alespon tech 8 zakladnich teda" :

• Zlepšení stability, výkonu a svižnosti
• Skupinový FaceTime
• Přepracované notifikace
• Režim stolního počítače
• Tmavý režim
• Redesignovaná aplikace Fotky
• Split Screen na iPhonu
• ARKit 2 a CarPlay, nejaké novinky ve fotoaparatu, Mem+Animoji etc

- IOS@12 UPdate muze mit nakych : " ~1.5 az 2Gb" dle cilového zarizeni, pres Aktualizace na iPadu/iPhonu. (pres iTunes stahoval 2.69Gb soubor)

- Jako osobni nazor musim uznat ze na iPADu zlepseni pozoruji, ale u této prilezitosti jsem oprasil i muj "iPAD mini 2" ktery je pro instalaci IOS@12 oznacen jako jako minimum (na iPAD MINI 1 IOS 12 bohuzel nenainstalujete) jde zrychleni citit podstatne lépe, jak v samotné reaktivite iPADu, tak i u otvirani aplikaci, jako BOOKS (coz je také jedna ze zmen ktery IOS@12 prinasi , kde iBOOK je ted predstaven jako BOOK), tak jako samotny start iPADu coz neni az tak zajimavé rychlost spusteni aplikaci je podstatne rychlejsi.
PS : A Jailbreak? Pres predvidané komplikace uz koluje BETA testovana na IOS 12 poradova Beta "12" -RTM, kluci si docela pospisili :-p , ale to uz jsme v jiném soudku.
[mg-16a7eb92-0e7f-4900-9384-w1000h620-sc.jpg]
:i: Vice infiormaci naleznete na oficialnich strankach Apple : https://www.apple.com/cz/ios/ios-12/

Zdroj: poradna.net
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
čo z toho že iOS je dobre odladený OS, když i tak má tucet chýb, ale jako hlavne beží len na hardwar…
Mlocik97 18.09.2018 14:30
Mlocik97
Tak iOS ma urcite nejake chyby jako kazdy OS, na Android v poctu chyb rozhodne nema. Ale jsem na to…
RedMaX 18.09.2018 21:02
RedMaX
- iPhony jsou drahy jak cip (za tu cenu uz by jsme si udelali spolu paradni dovolenou :-p:beer:), ne…
XoXoChanel 18.09.2018 21:12
XoXoChanel
Ja ciste hodnotim telefony, tablet nevedu ani androidovej, ja to nepotrebuju. Bych rekl, ze celkove… nový
RedMaX 19.09.2018 18:39
RedMaX
aby telefon mel Snapdragon - To uz jsem te videl psat nekde minule, o co tam presne jde ? Podpora… nový
XoXoChanel 19.09.2018 18:43
XoXoChanel
Ne, na Snapdragon jsou k dispozici ovladace bokem, sice zastanci open-source nadavaji, ze je to bina… nový
RedMaX 19.09.2018 18:59
RedMaX
A taky mívá o fous lepší GPS. Alespoň vůči Mediateku. nový
Prasak 22.09.2018 13:26
Prasak
na Android v poctu chyb rozhodne nema. no to je dosť diskutabilné, a záleží aj čo sa považuje za ch…
Mlocik97 19.09.2018 14:31
Mlocik97
niektoré z tých primitívnych chýb sa ukázali nakoniec ako hoaxy/znak v maili,ktorý spôsobí nutnosť u… poslední
audax 22.09.2018 21:40
audax
O split screenu čtu prvně a asi si o tom ještě něco postuduji, protože by mě zajímalo jak na to :-D… nový
MS991 21.09.2018 17:33
MS991

- iPhony jsou drahy jak cip (za tu cenu uz by jsme si udelali spolu paradni dovolenou :-p :beer:), nebo uz bys postavil slusné PC (ale zase neprehanejme, jak kdyby takovy Samsung byl o moc levnejsi), ale iPady zas tak drahy o proti minulosti nejsou, "Ipad 2018 - 9,7" - 32 Go / Wifi, se s trochou sikovnosti da koupit uz od 299Euro o proti minulému iPadu AIR ktery startoval na 499 snad v 16Gb verzi.

- Navic informace se tykala IOS 12 ne iPhonu nebo Apple produktu, kde rychlost ma byt prinosna a je vitana hlavne u uzivatelu na starsim HW podkladu jako iPhone5 nebo iPad Mini 2 kde je ta rychlost vyraznejsi. Vse je pak invidualni, me treba "na tabletu" vyhovuje IOS vic jak Android navic IOS 12 se IMHO slusne povedl, libi se mi tak jak nové prostredi GUI od ver11, kde plocha pak vypada jak OSX + multi okna, u programovani muzes primo presouvat kod na urcity program, foto jako prilohu na mail etc, za me nemuzu rict krivého slova , na telefonu nemam moc na vyber WP to nema cenu diskutovat a 1K euro za iPhone licenci nedam uz jen ze zasady.
PS : Zas ale takovej iPhone 6 (iPhone 6Plus se mi docela zamlouva vic jak 7) uz se da koupit taky docela levne (také se mi liby vyrizla obrazovka, ale tu ma i muj H-P20), navic zrovna ted kdy prostrednici se potrebuji s nekteryma modelama vyprazdnit sklady, na ostani modely je momentalne 130$ sleva.
*Ale aji tak je to dost, za rok vyjde novej a ten tvuj novej uz bude jako starej model a budou u nového poukazovat co ma lepsiho jak ten tvuj :-D.

Ja ciste hodnotim telefony, tablet nevedu ani androidovej, ja to nepotrebuju. Bych rekl, ze celkove uz je boom tabletu za nami. Mamka uz dalsi prekvapive taky nechce.

Ohledne telefonu, jsem dospel k zaveru, ze priste uz pujdu po levnejsich cca. 10K jako uplny maximum. Hlavne chci, aby telefon mel Snapdragon a podporu LineageOS, aby az se na to vyrobce vybodne mi chodili nejake bezpecnostni updaty. Vtip je, ze se resi furt Melta a Spektra na procesorech, ale ze dneska na mobilu ma kde kdo elektronicke bankovnictvi a ze je Android deravej jak reseto, to nikoho moc nebere. :-/

aby telefon mel Snapdragon

- To uz jsem te videl psat nekde minule, o co tam presne jde ? Podpora kernelu, vykon, spotreba, vyrobni problémy ?
- Téz uz do toho nevrazim tolik penze jak kdysi, mé pozadavky jsou predevsim jen "displej-nejlépe OLED", "baterie" (zatim jsem na HP20 ktery jsem vzal jen na otestovani a nejak jsem u neho zustal, i ta jejich nadstavba EMUI 8.0 systému neni spatna), vykon nejak nepotrebuju a hry na telefonu opravdu nehraju.

Ne, na Snapdragon jsou k dispozici ovladace bokem, sice zastanci open-source nadavaji, ze je to binarni blob, ale je a tudiz se daji delat ty custom ROM s delsi podporou. Na ostatni Exynos, Kirin, Mediatek zadne ovladace mimo oficialni ROM nejsou a tudiz custom ROMky jsou jen predesignovane oficialni firmwary.

na Android v poctu chyb rozhodne nema.

no to je dosť diskutabilné, a záleží aj čo sa považuje za chybu. Ostatne zas iOS má resp mal ešte pred nedávnom objavené aj také chyby ako že ti prijde SMS s určitým znakom a iOS padne a už nenaštartuje a je potrebné prehrať firmware, a teraz dosť podobne je na tom čo sa týka načítania jednej stránky, ktorý spôsobý reštart iOS a zaseknutie, myslím že sa to volá Safari Reaper. https://www.root.cz/zpravicky/nova-css-zranitelnost-safari-reaper-restartuje-iphone-a-zasekne-macos/ to zas takéto relativne veľké chyby ktoré ale dokáže zneužiť snaď aj 3 ročné dieťa so zlámanými rukami je dosť.... ale inak nepovedal by som že iOS má menej chýb, skôr bych povedal že má menej odhalených chýb. Celkovo si myslím že počtom chýb vrátane tých neodhalených budú s androidom na rovnako.

niektoré z tých primitívnych chýb sa ukázali nakoniec ako hoaxy/znak v maili,ktorý spôsobí nutnosť upgrade firmwaru a spol/,safari reaper podla root.cz zasekne macos,nepovedali ktorý,sám objavitel dotyčnej chyby v originálnej správe o záseku macos nehovorí nič,hovorí len o spomelení prehliadača safari a aj to platí len pre poslednú verziu macos,takže mnohé senzácie treba brať s rezervou a preštudovať si originál,nespoliehať sa na x-tým prekladom zdeformované dezinformácie....osobne som skúšal vplyv safari reaperu na staršie verzie safari a tam sa nestane absolutne nič,staršie safari/napr. ver.5.1.10 a staršie/ odmietne takto preparovanú web stránku načítať a pokračuje v činnosti neobmedzene,nespomalene ďalej...okrem toho,dátum objavenia chyby safari reaperu a dátum vypustenia final verzie ios12 dávajú skôr dôvod predpokladať,že chyba sa vyskytovala v nefinálnych/beta verziách iosu,čo je za normálnych okolností bežné,že v polotovaroch a prototypoch sa vyskytnú aj zdanlivo fatálne chyby.....

O split screenu čtu prvně a asi si o tom ještě něco postuduji, protože by mě zajímalo jak na to :-D Nicméně co se týče foťáku, tak taky celkem pokrok. V minulé verzi se mi otevíral dobré 3 vteřiny zatímco teď naskočí skoro hned.
Jinak celkově bych řekl, že zatím povedený update. Na žádné chyby nebo zpomalení jsem zatím osobně nenarazil, takže paráda :-D.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru