loading...
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neni divu, zaklad na AMD vyjde podstatne na min s porovnatelnym vykonem, ekonomicka krize, lide zaci…
XoXoChanel 04.12.2018 09:48
XoXoChanel
Ekonomické krize jsem si tedy rozhodně nevšiml, ale důvod kupovat za víc peněz nižší výkon (tedy Int…
Kurt 04.12.2018 10:39
Kurt
Ekonomické krize jsem si tedy rozhodně nevšiml Neni jen Ceska republika, zde jde ekonomicka krize c…
XoXoChanel 04.12.2018 10:44
XoXoChanel
To není krize, ale důsledek Macronovy politiky. Krize teprve přijde (a bude horší)-teď je svět ve fá…
touchwood 04.12.2018 10:46
touchwood
To není krize, ale důsledek Macronovy politiky - Aha, tak to vis asi lip co se ve Francii deje a ja…
XoXoChanel 04.12.2018 10:47
XoXoChanel
Hm, nic moc. Synátor (má britského zaměstnavatele) před měsícem přešel ze Stockholmu do Lille (sever…
L-Core 04.12.2018 12:44
L-Core
Hlavni problém je zdrazovani a nevyhody pracujich lidi a skubani dani z platu pracujicich, klidne ti…
XoXoChanel 04.12.2018 12:47
XoXoChanel
Aha, tak on bere výplatu v librách + britské stravné, francouzské daně se ho (snad) netýkají, přizná… nový
L-Core 05.12.2018 08:46
L-Core
technicka namestnanost; nevim jak se to jmenuje v CR. Kdyz ti firma nemuze zaplatit tak sedis doma,… nový
Wikan 05.12.2018 10:12
Wikan
Promiň, že si něco demonstranti "vymyslí" na transparenty ještě neznamená, že to opravdu je krize. S…
touchwood 04.12.2018 13:04
touchwood
Asi nechapete proc se demonstruje. Stat je na tom +- dobre (ale lide ne, protoze zbytek platu zaplat…
XoXoChanel 04.12.2018 13:10
XoXoChanel
2 000 € je cca 52 000 Kč. Z hrubé mzdy 52 000 Kč se u nás odvádí 8 385 Kč na dani a dalších 5 720 Kč…
Wikan 04.12.2018 16:01
Wikan
Ročně teda 169 260 Kč. • Kdyby. Z jakého jsi kraje ze bych se prestehoval ? :-) Ono je to trosku vi…
XoXoChanel 04.12.2018 16:58
XoXoChanel
• Kdyby. Z jakého jsi kraje ze bych se prestehoval ? To je jedno, daň z příjmu a pojištění se platí… nový
Wikan 04.12.2018 18:54
Wikan
To je jedno, daň z příjmu a pojištění se platí v celé ČR stejně. Nemusis brat vse tak doslova .. Pa… nový
Neregistrovany81 04.12.2018 20:08
Neregistrovany81
Nic v zlom hosi, ale chyba bola niekde inde. Prvykrat za posledne roky su totizto procaky od AMD skl…
fleg 04.12.2018 16:56
fleg
Já si nikdy nevzpomínám, že by nebyl k mání cpu. To až dnes a Intel. S AMD nikdy problém ho sehnat. nový
jezekhifi 04.12.2018 17:34
jezekhifi
Nevím jak na Slovensku, ale v ČR s AMD problém nebyl nikdy. Procesory byly a jsou normálně skladem..… nový
touchwood 04.12.2018 19:55
touchwood
Ale bol...dva zo skladov, s ktorými obchodujem maju materské firmy v cr a mal som tak potvrdené, ze… poslední
fleg-sk 05.12.2018 20:19
fleg-sk
Nejde ani tak o vykon, ale o ceny. Proste pokud uzivateli nabidne RyZen jen malilinko nizsi vykon za… nový
RedMaX 04.12.2018 21:37
RedMaX

To není krize, ale důsledek Macronovy politiky

- Aha, tak to vis asi lip co se ve Francii deje a jaka je jeji ekonomicka a socialni situce, dik za info, mel jsem za to, ze dusledek Macronovy politiky je prave krize. ..
*Asi musim cist vic seznam jak se divat z okna a raniho objizdeni zapalenych barikad na kruhovyh objezdech kde stoji blokujici lidé s trasparenty "Macrone odejdi economickou krizi nechceme, stop zdrazovani, stop economické krizi, demise"
PS: Ono je to v podstate vzdy nekoho vina. Navic neni definice krize prave : (ale nechci z clanku o HW prechazet na nekonecnou diskuzi o politice) :

Ekonomická krize je jedna z fází hospodářského cyklu, která nastává, pokud ekonomický pokles trvá po dobu nejméně čtyři čtvrtletí. Kratší období nejméně (půlroční) se nazývá odborně recesí. Chápeme-li ekonomiku jako hospodaření, tj. nejen jako souhrn výsledků hospodaření, ale i jako proces jejich tvorby, potom ekonomickou krizí označujeme takový stav, kdy se proces tvorby hospodářských výsledků projevuje negativní společenskou situací -- https://cs.wikipedia.org/wiki/Ekonomick%C3%A1_krize

Hlavni problém je zdrazovani a nevyhody pracujich lidi a skubani dani z platu pracujicich, klidne ti ukazu vyplatni pasku co se vse odecita, myslis ze se budes divit. (tzv "class moyen/Střední společenská třída" ktera mizi, ted jsou zde bud honde hudi nebo honde bohati), mazani pracovnich mist, firmy co odchazi do zahranici kvuli vysokym poplatkum ve francii (kde ti nabidnou ve firme zustat, ale musis se odstehovat do rumunska a taktéz brat jejich plat). Ted zaviraji tovarny (nebo mazou pracovni mista na polovinu) a spolecnosti co zivi treba cely kraj, lidi nevi co ted. Hypoteka na barak, decka, vlada nenabizi nic jako solution, reseni. Tim zaviranim jsou vydelky prudce dolu i mensich obchodniku jako pekarny, tabaky kam tito pracovnici tovaren chodily. (kazdy druhy musi zavrit, nebo dat tzv "chômage technique (technicka namestnanost; nevim jak se to jmenuje v CR. Kdyz ti firma nemuze zaplatit tak sedis doma, ale mas stale pracovni smlouvu ale beres jen nejaké mensi % z platu)
Makas jak srub a vydelané penize zaplatis v rocnim poplatku dani (cim vic makas, tim vic ti berou, jestli makas 28, 35, nebo 42 hodin vyjde to nastejno). Na konci mesice nemas co huby a jeste zdrazi benzin, bylo jasné ze to brzo praskne.
* To do toho nepocitam zemedelce a zdrazovani potravin, zdravotni pojisteni a poplatky etc..

technicka namestnanost; nevim jak se to jmenuje v CR. Kdyz ti firma nemuze zaplatit tak sedis doma, ale mas stale pracovni smlouvu ale beres jen nejaké mensi % z platu

U nás se to obecně jmenuje překážka v práci na straně zaměstnavatele a tohle konkrétně se označuje jako částečná nezaměstnanost.

Promiň, že si něco demonstranti "vymyslí" na transparenty ještě neznamená, že to opravdu je krize. Stav je samozřejmě nedobrý, jen Macron za něj nemůže (on spustil jen roznětku), ale jako krizi bych to nenazval.

jen čistě technicky a telegraficky: https://www.businessinfo.cz/cs/clanky/francie-zakladni-charakteristika-teritoria-19012.html
čísla za 2018 jsem nestudoval, našel jsem jen informativně HDP do 2Q2018, a to nevypadá na žádnou kovbojku: https://www.investicniweb.cz/news-francie-hdp-2q2018/

ani jedno neukazuje na krizi. Inflace je v normě, HDP nad nulou, zadlužení stabilní.
Druhá věc jsou POCITY občanů, ale to je věc, která se fakt blbě měří.

Asi nechapete proc se demonstruje. Stat je na tom +- dobre (ale lide ne, protoze zbytek platu zaplatis v danich prave statu, kdyby to nedelal tak by ta inflace byla v minuse), protoze bere penize pracujicim a to hodne (jak makas a beres vic jak treba 1.400 jses *znevyhodnen), platis vysi dan, ja beru okolo ~2000Euro a z toho platim skoro 10 000Kc mesicne a to mas jeste rocni dane ktere platis jednou na konci roku, zhruba 30 000Kc az klidne 1milion tzv dan z bohatsvi), o to cele jde, do toho zdrazovani tak pak to vypada jak to vypada. Ale to na Seznamu asi uz nepisou.
(*znevyhodnen : zde mas, mels pravo na pridavky na deti, najem, fiskalni ulevy etc +- 300-650euro mesicne etc, ted je to polovina, nebo to bylo zcela smazano protoze tu "latku" snizli na tzv SMIC-prumerny plat. Tak kdyz beres jen o 10Euro vic, uz na to pravo nemas.)
* Zkratka jde o KRIZI lidi které penize nemaji, nebo o ne prisli, né STATU. MACRON je jen politicka maskarada a loutka, jen najit vinika kdyz se vse zvrtne, tak ho daji pryc a problém JAKOZE vyresen pro sklidneni situce, ale vermi, za tim nestoji jen jedna OSOBA a jména tech co v tom prsty maji nejvice jsou nejméne jmenovany. (a to tady bylo kurva dobre, co jsem si mohl dovolit a koupit za rok, bych musel v CR makat celej zivot, kdyz nekomu sahnes na pohodli, nebo na penezenku, skonci to prakticky vzdy stejne, at je to FR a Macron nebo AZNAR ve spanelsku kde kdyz jsem bydlem jsem zazil obdobnou situci)

Ročně teda 169 260 Kč.

• Kdyby. Z jakého jsi kraje ze bych se prestehoval ? :-)
Ono je to trosku vic a dane se neodecitaji jen z platu, to je jen jedna cast.

• Se vsim vsudy mi to dela na koruny neco malo pres 210 000Kc (kdyz pocitam 26 korun za euro) "nette impot" (nevim jak je to cesky, prekladac mi vratil "čistá daň") a par drobnych (jeste tri roky zpatky to bylo 180K ). A to nemam deti, majetek a podobne. Barak pronajimam, ale jen + tax fonciere, coz je 1 500€ kazdej rok jenom za samotnej barak (200€ → 1m² za bazen), tax se meni podle toho, jak daleko bydlis treba od mesta, neni to FIX, tady je tax uplne na vsechno a ty fiskalni zakony jsou o neco rozdilné jako v Cr, za TV 200€ rocne + tax habitation 350€. Dokoce mi to ted zvysili protoze v blizkosti vybudovali tramvaj, nekdo to zaplatit musi). A to do toho nepocitam auto. Blba krabicka cigaret vzpominam ze stala 3.50, dnes pres 10€. Jeste ze sem prestal ..

• Vsak si to zpocitej kolik by jsi zaplatil : https://www.impots.gouv.fr/portail/simulateurs ---- https://www3.impots.gouv.fr/simulateur/calcul_impot/2018/simplifie/index.htm (pravy klik → cestina → preklad , tobe psat urcite nemusim)
PS: Mozna by tu jak v Cesku zabrali "Cervené trenyrky" :-p

• Kdyby. Z jakého jsi kraje ze bych se prestehoval ?

To je jedno, daň z příjmu a pojištění se platí v celé ČR stejně.

Ono je to trosku vic a dane se neodecitaji jen z platu, to je jen jedna cast.

Tak to u nás samozřejmě taky. DPH, spotřební daň, daň z nemovitosti, daňě z ostatních příjmů...

To je jedno, daň z příjmu a pojištění se platí v celé ČR stejně.

Nemusis brat vse tak doslova .. Pak co a kolik je v CR a neni presne nevim, tak jak zde. Jen platim aniz bych do toho videl nejak hloubeji, vsechny polozky ani neznam, u nekterych ani nevim co ve skutecnosti znamejaji a zustava mi na nich hlava stat (anualni deklarace si nechavam delat pres moji, nebo nasi sekretarku/comptable).

Nic v zlom hosi, ale chyba bola niekde inde.
Prvykrat za posledne roky su totizto procaky od AMD skladom. Kazdym rokom som tu vyplakaval na poradni, ked som este skladal zostavy, ze chcem zlozit nieco s AMD a nemaju prosste skladom procesory. A bol kurevsky problem zohnat procak do vianoc. A nebol to problem jedneho skladu.
Teraz sa pozriem na sklad a zrazu bum...je december a este stale maju skladom asi 60% portfolia AMD.
To, ze AMD spravili konecne konkurencieschopny procak je podla man druhorade;o).
:beer:

Nejde ani tak o vykon, ale o ceny. Proste pokud uzivateli nabidne RyZen jen malilinko nizsi vykon za podstatne nizsi cenu, tak neni co resit. A to mluvime jen o drazsich procesorech, takove ty mainstream APU ma AMD levnejsi a vykonejsi.
Teda ja se tesim na RyZen 3000 na pristi rok, protoze tam to vypada, ze by mohl byt souboj uz vykonove dokonale vyrovnany, Intel navysi pocet jader a AMD navysi vykon na jadro. Ve vysledku bude zalezet na dvouch vecech, v prve rade cena, kde se asi neda cekat, ze by se ceny srovnaly, AMD podstatne zdrazilo nebo Intel slevil a druha vec, ze dneska uz ma AMD o neco nizsi spotrebu energie a pravdepodobne, pokud Intel prida jadra, tak proste uz AMDecku stacit nebude kvuli pouzivane vyrobni technologii.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...