Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem V Cesku prebehol zaujimavy "protest" Mytny tender(eshop)

Babis (okrem inych veci) obcas spravi aj spravnu vec a ked odvolal ministra dopravy za zbabrane vyberove konanie, pretoze CR sa poucilo z nasich chyb a (snad) neurobi tie iste spravil podla mna dobre.
Ide o to, ze skupina nadsencov v ramci truc podniku spravila za vikend cast zo statnej zakazky...zdarma samozrejme a cuduj sa svete vsetko je plne funkcne.
Pricom povodna suma od spolocnosti Asseco bola na urovni pol miliardy CZK.
Pre korektnost treba dodat, ze nejde o plnohodnotnu nahradu zakazky, dobrovolnici nemali pristup ku vsetkym zdrojom zadania, ale ak clovek z branze aj tak vyjadrujem obdiv nad tym, co spravili za tak kratky cas. Cely vysledok si mozete pozriet na https://fairznamka.cz/cs-CZ/About

Bulvarna vlozka
Inak som rad, ze Asseco vycuvalo/bolo vyrazene, mam totizto osobnu skusenost z jednania s touto spolocnostou, kde som zastupoval ako IT expert zakaznika a mozem povedat, ze sa jedna o jednu z najhorsich skusenosti v mojom zivote, kde som ja skolil IT pracovnikov pri cenovych ponukach a upozornoval ich na nedostatky v nich. Niekolkokrat po sebe.
Vrcholom bolo, ked sa do jednania vlozila vrcholova predstavitelka spolocnosti https://www.assecosolutions.com/sk/spolocnost/clenovia-predstavenstva, pretoze povedat zakaznikovi, ze je sprosty a nevie co chce a iba ona vie, co potrebuje som zazil doteraz len raz v zivote.
Pre uplnost dodam, ze zakaznik spolocnost Asseco tiez vykopol, co som rad, pretoze by na tom financne vykrvacal.

Předmět Autor Datum
Babiš má reklamu zadarmo, porostou preference. Prchal umí.
karel 27.01.2020 13:29
karel
Babis (okrem inych veci) obcas spravi aj spravnu vec a ked odvolal ministra dopravy za zbabrane vybe…
merlouska 27.01.2020 13:43
merlouska
Vždyť o tom věděl, teď dělal jako by byl pobouřený - skoro miliardový projekt musí protékat vládou.…
touchwood 27.01.2020 21:45
touchwood
E-shop na dálniční známky má bezpečnostní problémy, unikly osobní údaje
karel 27.01.2020 17:50
karel
Celkom pruser, živé písali, že robili aj penetračné testy... asi nekvalitné.
fleg 27.01.2020 19:01
fleg
Ostuda to sice je, ale asi nikdo necekal, ze to vyvinou cele za vikend bezchybne. Mozna tak proof of…
MaSo 27.01.2020 19:09
MaSo
jen co začal úřadovat čerstvý dvojministr (bývalý zvláštní podnikatel za cizí peníze), dostal dopis…
lední brtník 27.01.2020 20:26
lední brtník
Macek o nem napsal tohle: Konečně je jasné, co bude dělat dvojministr Havlíček na ministerstvu dopr…
kubik 28.01.2020 14:16
kubik
Doporučuji k přečtení, zejména konec. takovy-trochu-jiny-e-shop
jirka44 28.01.2020 07:49
jirka44
po ránu takové věci, no fuj. ale přece by nám vůdce babiš nelhal.
lední brtník 28.01.2020 08:17
lední brtník
Ze by si stat nechal ujit takovou sanci k fizlovani predpokladam nenapadlo ani toho nejvetsiho naivk…
kubik 28.01.2020 14:18
kubik
Už to leze ven: E-shop na dálniční známky byl zástěrkou pro tajný sledovací systém poslední
MachR55 03.02.2020 09:30
MachR55

Babis (okrem inych veci) obcas spravi aj spravnu vec a ked odvolal ministra dopravy za zbabrane vyberove konanie, pretoze CR sa poucilo z nasich chyb a (snad) neurobi tie iste spravil podla mna dobre.

To je jenom divadlo pro masy, aby je uklidnil. To se dela vzdycky, kdyz lid neco pobouri a je potreba ho zase uklidnit. Nedelam si iluze o tom, ze novy ministr bude o neco lepsi, nehlede na to, ze to je ministr, ktery uz jedno ministerstvo ma, takze tedka bude sedet na dvou. Jasne, chapu, samotny ministr toho zas tolik nedela, vsechnu tu praci stejne delaji namestci, reditele odboru a jejich podrizeni atd., ale ono na druhou stranu i tyhle tendry zadavaji a viteze vybiraji ti podrizeni. Takze kdyz se zmeni ministr, co se zmeni realne? Budou si chvili zase davat pozor, aby to predrazeni nebylo tak okate, nebo se tak snadno neprovalilo.

Jako jo, je to aspon nejake gesto, ministr nese zodpovednost, ale realnej efekt to proste nemelo, nema a mit nebude. Proste jen gesto.

Ale jinak ta akce super. Takova zaslouzena facka te nasi vladni garniture. Akorat jsem v tomhle fakt pesimista.. dokud budou u moci korytari a prospechari, tak se proste nic nezmeni.

Ostuda to sice je, ale asi nikdo necekal, ze to vyvinou cele za vikend bezchybne. Mozna tak proof of concept. Beztak je to cele reklama na MS Azure a Kentico, coz jsou komercni technologie, ktere tam prinesou maximalne nesmyslny vendor lock a mesicni vydaje za licenci na ten paskvil Kentico.

Nepouzil bych to nikdy...

jen co začal úřadovat čerstvý dvojministr (bývalý zvláštní podnikatel za cizí peníze), dostal dopis od šéfa čtu (míval články na lupě).
https://twitter.com/xmireknovak/status/1221716597624184833

publikační činnost ministra se skládá výhradně z manažerských příruček o řízení podniků - tak to se nedivím, že si (bývalý) šéf čtú tak zoufal.
vypadá, že pod tímto premiérem nechce nikdo normální dělat, leda ti co mají průkazku koblih. to už tu kdysi bylo.

takže výběrová řízení dopadají tak jak "mají", dálnice ani internet na vsi nepřibývá, data jsou tak drahá že to přináší miliardové dividendy (pouze ven, zákazník z toho moc nemá). babiš se u koryta potřebuje udržet za každou cenu kvůli dotacím pro cizí firmu a zázračně sníženým daním.

čili podle těch prchalů máme být rádi, že není ještě hůř. tak to jsu fak šťastné.

Macek o nem napsal tohle:

Konečně je jasné, co bude dělat dvojministr Havlíček na ministerstvu dopravy (autentický přepis):
„Co konkrétně učiníte na ministerstvu, aby to bylo zvládnutelné?“
„Tak první, když teda nechám, já už jsem tam viděl, tak to nebudu opakovat, prostě ty kontrolní mechanismy, které jsou nesmírně důležité, tak pochopitelně je to restrukturalizace ve smyslu prostě jiná organizační struktura toho resortu, prostě ty resorty, jako se nám to podařilo na průmyslu, se postaví produktově, ale postaví se to tak, že prostě tam bude o něco méně sekčních náměstků, udělá se to tak, aby to pochopitelně, to říkám rovnou… udělá se to tak, že z toho hospodářského světa je na toto velmi pozitivní odezva ve smyslu toho, že prostě je šance synergicky dát dohromady dva klíčové hospodářské resorty nikoliv fúzí.“

Inu, odbornik na slovo vzaty.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru