Předmět Autor Datum
Diky za info. V clanku me zaujala nasledujici veta: Po nedávné aféře s SMR u pevných disků, kauze…
RedMaX 30.08.2021 21:21
RedMaX
Něco podobného se mi stalo s RAM pamětmi, že jsem kupoval DDR4 2x8GB a po cca půl roce dokupoval ty…
stylar 09.09.2021 01:46
stylar
Momentálny nedostatok čipov a obmedzovanie výroby kvôli rôznym covid opatreniam priviedol mnohé firm…
audax mobile 14.09.2021 10:35
audax mobile
To je v poriadku, co uz nie je v poriadku, je to, ze o tom zakaznika neinformuju. Podobny krok sprav…
Michal2 14.09.2021 12:56
Michal2
To je o uhlu pohledu, Sony bud mohla konzoli zdrazit (vsechno se zdrazuje) nebo ponechat cenu a nekd…
RedMaX 14.09.2021 23:44
RedMaX
To nie je ziaden uhol pohladu. Je to odrbavanie zakaznika predavat mu pod tym istym nazvom, v tom is…
fleg 21.09.2021 09:50
fleg
Na Čínu zbytočne nadávaš, aj tak nakoniec väčšina toho čo kúpiš príde z Číny. Potreboval som HDMI->V…
msx. 17.10.2021 20:44
msx.
Mne by vobec nevadilo, keby Sony povedali "bohuzial, cena medi a niklu raketovo vzrastli, koli tomu…
Michal2 21.09.2021 10:38
Michal2
To nie je za kovid opatrenia, len neznalí to stále tvrdia. Celý problém spustil Taiwan s nedostatkom…
msx. 17.10.2021 20:35
msx.
čínská chřipka do toho zasáhla tím, že čína když se zavírala světu kvůli nákaze, omezila i provoz v… poslední
lední brtník 21.10.2021 17:07
lední brtník

Diky za info.

V clanku me zaujala nasledujici veta:

Po nedávné aféře s SMR u pevných disků, kauze s různými druhy stejného SSD u Adaty či výměny čipů z TLC na QLC u Crucialu a WD se objevil problém i u Samsungu.

AData je tam odkaz a o SMR tu mame na poradne tema, takze to vime. Prekvapilo me to WD a Crucial, takze jsem si to dohledal a davam i sem, minimalne ten WD SSD jsem tu na poradne videl, ze ho nekdo skladal do sestavy.

https://www.extremetech.com/computing/325824-buyer-beware-crucial-swaps-p2-ssds-tlc-nand-for-slower-inferior-qlc-chips

https://www.extremetech.com/computing/326384-western-digital-pledges-transparency-will-replace-qlc-sn550-for-unhappy-buyers

Něco podobného se mi stalo s RAM pamětmi, že jsem kupoval DDR4 2x8GB a po cca půl roce dokupoval ty stejné a byli úplně jiné! měli i stejný p/n ale ty novější použivali jiné čipy a byli vyrobené jinde, asi se to děje často, když se naskytne přiležitost použít součástky od levnějšího dodavatele apod. pokud se ale mění původní specifikace produktu k horšímu, je to dost smutné, navíc se dívám, že některé SSD jsou dražší jak před rokem a ještě k tomu i méně výkonnější?!

Momentálny nedostatok čipov a obmedzovanie výroby kvôli rôznym covid opatreniam priviedol mnohé firmy k tomu,že berú to,čo reálne na trhu je….ak nechcú výrobu obmedziť alebo prerušiť aj oni…

To nie je ziaden uhol pohladu. Je to odrbavanie zakaznika predavat mu pod tym istym nazvom, v tom istom obale vyrobok s horsimi vnutornostami.
Z tohoto dovodu uz u mna skoncil jeden cinsky vyrobca a neskor naprikla aj TP-Link, ktory je tiez znamy tym, ze rad meni chipy svojich zariadeni bez upozornenia.

Na Čínu zbytočne nadávaš, aj tak nakoniec väčšina toho čo kúpiš príde z Číny. Potreboval som HDMI->VGA, tak som kúpil z CN. Prišlo, nefungovalo ideálne, ale skôr vidím chybu v počítači, resp. operačnom systéme, keďže po zapnutí vždy išlo a blblo to len občas a aj to až po spustení Windows. Tak som narýchlo kúpil u nás v obchode za drahý peniaz. Potom som sadol za počítač, že aj tak potrebujem ešte jeden a čo myslíš, čo som našiel na Ali? To isté, čo som kúpil, ale za zlomok ceny. Ale ani tento "od nás" nefunguje na 100 %, ale ako hovorím, chyba je vo Windows, lebo naposledy mi to vypadlo presne ako naskočila zamknutá obrazovka, hlavne, že počas štartu monitor svietil.

No a k tej výmene čípov? Dnes čipy mení každý, tam sa už nedá pozerať na to, že niekto to robí bez upozornenia. Podobne to bolo po záplavách vo WD, keď aj ostatní zvýšili ceny, aby na tom zarobili alebo keď Seagate spätne za ich vlastnú chybu skrátil záruku na disky z 5 rokov na 2. O pár mesiacov skrátil záruku aj WD. Ľudia si kedysi vyberali značku podľa toho, že aká firma najviac vychádzala zákazníkom v ústrety. Dnes ale máme 2-3 firmy vo "vysoko postavených" segmentoch a tam už zákazník nič neznamená. Oklame ťa jeden, tak ten druhý mení podmienky tiež. Veď u koho iného budeš nakupovať, keď nie je tam? Hlavne, že máme antimonopolné úrady vo svete, ktoré si plnia svoje poslanie asi tak ako naša RPR.

To nie je za kovid opatrenia, len neznalí to stále tvrdia. Celý problém spustil Taiwan s nedostatkom vody, ktorý vyústil v zníženú produkciu čipov a následné zvýšenie objednávok u iných dodávateľov. Potom sa dosť hovorí o home office, ktorý to už len dokončil. Takže nie kovid opatrenia, ale ľudská hlúposť. Niekto si zmyslí, že počasie bude vždy také aké by sme chceli a zálohu výroby nepotrebujeme. Potom sa niečo pokašle a hneď dáme za vinu kovidu. Ono ale je pravda, že ten kovid je taký vďačný na rôzne výhovorky prečo niečo nefunguje, keďže po vyhovorení sa na kovid sa už druhá strana viac nevypytuje.

čínská chřipka do toho zasáhla tím, že čína když se zavírala světu kvůli nákaze, omezila i provoz v přístavech.
takže přibyl problém v dopravě s obíhačkou zboží, s nedostatkem kontejnerů které zamrzly různě po světě, s dopravci co zkrachovali, s cenami za dopravu při omezených cestách, s pohybem lidí co se dopravě věnovali.
čínský netopýr v tom není nevinně.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru