Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Tak nám ta AI hloupne 2

Úpřímně, přijde ti ten hype okolo AI v pořádku? Mně prostě přijde, že AI je vzdálena minimálně sto let a proto nemůžeš čekat o moc lepší výsledky.

Každý kto LLM nerozumie, bude prvé dni úplne "WOOOW, to je úžasné", proste taký "wow effect". Avšak čím dlhšie s tým robíš, tým viac zisťuješ nedostatky.
každý kto LLM rozumie ale vie že LLM a AI nemajú nič spoločné, okrem marketingového označenia. A áno LLM, Keďže je trénované na obrovskom množstve dát (v podstate je to taká databáza), tak je možné ju potom použiť pri tvorbe AI, ale sama o sobe nemá nič s AI spoločné. Podobne ako kremík v surovom stave nemá nič spoločné s procesorom.

Inak súhlasím, bude trvať ešte stovky rokov aby sme vytvorili prvú reálnu AI. Dnes si ľudia myslia že LLM je tak "chytré", pritom je to reálne tak chytré ako v stredoveku boli hodinky. Ľudia žasli že to dokáže ukázať čas a ešte ako presne. Dnes keď si pozrieš princíp fungovania starých mechanických hodín, vlastne zistíš že je to len pár úplne hlúpych ozubených koliesok. LLM je tiež obdobne primitívne, len ľudia žasnú, lebo tomu nerozumejú ako to funguje, "považujú to za mágiu".

Takže odpoveď na tvoju otázku, mne ten hype okolo AI príde absurdné.

Inak k takýmto virtuálnym asistentom namiesto reálnych ľudí na helpdesku, mám pocit že svet ide doprdele. Teraz keď chceš vyriešiť niečo, tak trvá to aj 10 násobne dlhšie.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality