Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nicméně, „do nezabezpečené sítě nemusíme nijak pronikat a pro jen trochu zkušenějšího uživatele není…
mkmt 08.03.2007 11:19
mkmt
Myslím, že ten článek je dobrý hlavně pro lidi, kteří tomu moc nerozumějí a jsou rádi, že mají doma…
Eva_M 08.03.2007 13:32
Eva_M
to nie je chyba wi-fi ale zabezpecenia masiny a zo skusenosti viem ze obrovske mnozstvo ludi ma vere…
mkmt 08.03.2007 17:19
mkmt
tenhle BSD-like přístup je na první pohled velmi líbivý, ale v reále velmi těžko dosažitelný. Dnes,…
touchwood 09.03.2007 07:14
touchwood
ja netvrdim, ze zabezbecenie na urovni siete nie je potrebne, len sa mi zda ze v pripade wi-fi je pr… poslední
mkmt 09.03.2007 07:44
mkmt

Nicméně, „do nezabezpečené sítě nemusíme nijak pronikat a pro jen trochu zkušenějšího uživatele není problém dostat se k souborům a datům z počítačů připojených do nezabezpečené sítě,“ říká Sebastian Schreiber.

to je trochu ujete a zjednodusene, v prvom rade musi byt zabezpecena masina a potom diskutovat o bezpecnosti wi-fi. na zabezpecenie dat v principe netreba bezpecnu wifi ale zabezpecenu masinu

Myslím, že ten článek je dobrý hlavně pro lidi, kteří tomu moc nerozumějí a jsou rádi, že mají doma "levný" internet přes wi-fi. Ale neuvědomují si, že je to leckdy něco za něco = nízká cena za cenu horšího servisu i hardware a slabého zabezpečení. Řada uživatelů levného internetu by se asi zděsila, jak snadno se někdo může dostat k jejich datům.

to nie je chyba wi-fi ale zabezpecenia masiny a zo skusenosti viem ze obrovske mnozstvo ludi ma verejnu ip, nainstalovany w2k a ucet Administrator bez hesla t.j. ziskam uplnu kontrolu nad masinou bez pouzitia akehokolvek exploitu (wxp v defaultnom nastaveni toto neumozni), pripadne zdielaju cele disky vratane systemoveho a z tohoto nemozno vinit sietovu technologiu ale samotneho uzivatela. Myslim si, ze otazka zranitelnosti wi-fi technologie sa dost precenuje, nemozem predsa zateplovat dom, ked mam rozbite okna.

tenhle BSD-like přístup je na první pohled velmi líbivý, ale v reále velmi těžko dosažitelný. Dnes, v době, kdy každý využívá množství různých SW a OS jsou značně složité (a málokdo jim rozumí a navíc schopných adminů je nedostatek), nelze IMHO takto uvažovat v obecné rovině.

Pokud bys uvažoval např. aktuální NetBSD se službami ořezanými "na kost" - tj.na potřebné minimum, šlo by souhlasit, že není třeba síťového zabezpečení a počítač je možno vystavit do "nechráněné" sítě.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru