Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem GMAIL - jak stahovat poštu z jiných adres?

Pokud nevíte, jak v Gmailu nastavit stahování pošty i z jiných adres, může vám následující text pomoci.Uživatelé Gmailu určitě vědí, že z rozhraní gmailu je možno odesílat emaily nejen z kmenové adresy muj_email@gmail.com , ale i z libovolné další adresy, kterou mají u jiného providera, např. moje_adresa@volny.cz , muj_mejl@seznam.cz atd. Neboli: Lze využívat výhod gmailu, ale adresáti uvidí poštu jakoby odeslanou z jiného účtu či freemailu. Kdyby někdo hledal, kde to nastavit, ať zvolí Nastavení - Účty - Odeslat email jako - Přidat další emailovou adresu.

Totéž jde nastavit i pro stahování emailů až z 5 dalších adres. Tato funkce je však skryta uživateli, který používá české rozhraní gmailu. Jelikož to řada uživatelů neví, rozhodla jsem se to napsat sem - možná tato informace přijde vhod i někomu dalšímu. Takže:V nastavení gmailu na kartě Obecné si zvolte jako jazyk rozhraní English (je jedno, jestli UK nebo US) a dole zvolte Uložit změny. Gmail se zeptá: Přejete si, aby Angličtina byla výchozím jazykem i pro ostatní stránky Google? - můžete odpovědět ne.Po načtení angl.rozhraní vstoupíme do Settings - Accounts - a oproti češtině tam máme k dispozici další nastavení Get mail from other accounts. Nový email přidáme pomocí Add another mail account, nastavíme potřebné a uložíme. Pak se můžeme na první záložce opět přepnout do českého rozhraní. Změny zůstanou uloženy a funguje to i v češtině, i když v českém rozhraní je toto nastavení (zatím?) nepřístupné.Lze nastavit i to, že emaily došlé na adresu XY se označí štítkem XY (label) nebo se s nimi provede libovolná akce; filtry u gmailu jsou známé a propracované. Při odpovídání na došlou poštu lze samozřejmě zvolit, jestli se má adresátovi zobrazovat email u gmail.com nebo se má automaticky nastavit ta adresa, na níž přišla pošta.Pro další změnu, přidání či vymazání účtů se stejným způsobem přepneme do angl.rozhraní, provedeme změny a zase se můžeme přepnout zpět do češtiny.Info o této službě Mail Fetcher jsem našla zde:
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer =21288&topic=1565
a dále na více místech, třeba zde http://blog.web-stylove.cz/2007/02/nejlepsi-klient- gmail-konecne-bez.html

Předmět Autor Datum
To je neuvěřitelné, že to v české verzi chybí. Přitom tahle funkce je v Gmailu snad odjakživa. Je to…
Ynd0r 05.11.2007 00:56
Ynd0r
Mě to taky dost překvapilo. Chápu, že gmail nestihne přeložit vždy a vše i do "minoritních" jazyků.…
Eva_M 05.11.2007 07:26
Eva_M
Googlovské aplikace nikdy na češtinu nepřepínám: Yndore, přesvědčil jsi mě, budu též používat přede…
Eva_M 06.11.2007 08:00
Eva_M
Právě zvažuju, jestli nemám přejít z obyčejného Gmailu na Google Apps. Má to některé výhody - napřík…
Ynd0r 06.11.2007 12:23
Ynd0r
Díky za tip, už jsem se dívala a zvažuju to. Prozatím mám emaily z vlastní domény přesměrované na gm…
Eva_M 06.11.2007 13:57
Eva_M
Já taky. Ale vadí mi, že příjemci, kteří mají Outlook, vidí jako adresu odesílatele "...on behalf...…
Ynd0r 06.11.2007 14:08
Ynd0r
Díky za upozornění, to jsem nevěděla. Musím ty odkazy prostudovat. Zatím se zeptám (třeba mi někdo u…
Eva_M 06.11.2007 14:14
Eva_M
Gmail je v tom celkem nevinně. Do hlavičky mailu vkládá kromě pole "From: tvojeadresa@tvojedomena.cz…
Ynd0r 06.11.2007 14:39
Ynd0r
Yndore, máš pravdu jako vždy ;-) MS Outlook skoro nepoužívám, tak jsem to nevěděla. Ale teď jsem si… poslední
Eva_M 06.11.2007 14:57
Eva_M

To je neuvěřitelné, že to v české verzi chybí. Přitom tahle funkce je v Gmailu snad odjakživa.
Je to jeden z důvodů, proč Googlovské aplikace nikdy na češtinu nepřepínám: člověk nikdy neví, o co všechno je česká verze očesaná.

Mě to taky dost překvapilo. Chápu, že gmail nestihne přeložit vždy a vše i do "minoritních" jazyků. Ale nechápu, proč se v českém rozhraní gmailu nezobrazuje tato funkce aspoň s anglickým popisem :-/ Uživatel by aspoň věděl, že gmail umí ještě něco dalšího. Dosud jsem se domnívala, že služby a funkce google, které nejsou přeloženy do lokálního jazyka, se automaticky zobrazují anglicky. Jak je vidět, neplatí to vždy :-/

Používám gmail poměrně krátce a zatím jsem užívala jen české rozhraní. Pak jsem se na netu dočetla o možnosti stahování pošty do gmailu i z jiných adres a začala jsem hledat, kde se to nastavuje. Vím, že různé freemaily to umějí, ale v gmailu jsem to nemohla najít :-( V google helpu ke gmailu o této funkci píšou - to mě zmátlo. Až po přepnutí do anglického rozhraní jsem to našla. Do té doby mě vůbec nenapadlo, že české a anglické rozhraní by mohlo být funkčně jiné :-|

Googlovské aplikace nikdy na češtinu nepřepínám:

Yndore, přesvědčil jsi mě, budu též používat především anglické rozhraní. Našla jsem mnoho dalších rozdílů mezi českým a angl.rozhraním, např. při vytváření filtrů v češtině není možnost "označit jako přečtené", zatímco v angl. samozřejmě je "Mark as read". Achjo.

Právě zvažuju, jestli nemám přejít z obyčejného Gmailu na Google Apps. Má to některé výhody - například při odesílání mailů z vlastní domény. Podívej se na to, třeba tě to zaujme (pro tebe by byl přechod snazší než pro mě, protože ještě nemáš v Gmailu tolik pošty... já se té migrace trochu bojím - není úplně bez komplikací).

Gmail je v tom celkem nevinně. Do hlavičky mailu vkládá kromě pole "From: tvojeadresa@tvojedomena.cz" ještě pole "Sender: tvujucet@gmail.com". Jinak by (prý) tvé maily odesílané z Gmailu byly v řadě případů odmítnuty jako spam, protože by různé filtry poznaly, že i když se tváří jako poslané z "tvojeadresa@tvojedomena.cz", ve skutečnosti jsou odesílány odjinud.
Každému normálnímu mailovému klientu je to ukradené a zobrazuje odesílatele správně, jenom Outlook má z nějakého důvodu potřebu zobrazit adresu odesílatele jako "Sender “on behalf of” From", což je docela matoucí.

Řešením by bylo používat pro odesílání pošty jiný SMTP server - nejlépe ten, který patří k tvojí doméně. Ale tím přijdeš o ukládání odesílaných zpráv do Gmailu, řazení konverzací do vláken, atd. - takže je to k ničemu.

Druhým řešením je přejít na Google Apps - pak si jen ve své doméně nastavíš MX záznamy a Google se stane tvým regulérním mailserverem, takže pole "Sender:" nebude nutné. Obsluha ani funkce Gmailu se nezmění. (tohle jsem měl udělat dávno)

Yndore, máš pravdu jako vždy ;-) MS Outlook skoro nepoužívám, tak jsem to nevěděla. Ale teď jsem si na zkoušku poslala email do MS Outlooku a v poli Od se mi zobrazilo toto:
Od: muj.email@gmail.com; za uživatele; Moje_Domena [eva@MojeDomena.cz]
Vypadá to fakt divně - jako bych byla nesvéprávná nebo slepá a někdo jinej za mě psal emaily 3-[

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru