Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Super testík. Kdybych si kupoval novej PC, tak bych taky do CPU nedal víc, jak dva litry. Ty AMD X2…
Prasak 23.05.2008 13:15
Prasak
Ale plati to fakt jen ve hrach. Jinak je rozdil poznat az moc. Mam s tim zkusenost a rychlost C2D je…
Radek 23.05.2008 13:29
Radek
Mno, ono vsak zalezi na tom, jak je optimalizovana aplikace. Ze ma C2D8200 vetsi surovy vykon /nez t…
mif 23.05.2008 22:26
mif
Taky nemam nic ani proti jednomu-mel jsem porad AMD, az do letosniho jara uz nekolik let, ale ja nem…
Radek 24.05.2008 08:01
Radek
Ale ja ti prece tvuj entuziasmus neberu ;-)! Jen si myslim, ze se ten program s AMD nedomluvi tak, j…
mif 24.05.2008 13:02
mif
Já bych teda C2 rozhodně neoznačil za petrojku na stereoidech- to je možná pentium M ale C2 ne. To b…
MM_tank 24.05.2008 15:34
MM_tank
Ver ci never, ale C2 je P3 s pouze "lehce" pozmenenou architekturou. Ma odpoved nebyla minena nijak…
mif 25.05.2008 21:22
mif
Kdyby mě někdo slušně podmazal, tak taky budu makat jen pro něj a na jeho bezvýznamnou konkurenci se… poslední
Prasak 25.05.2008 22:44
Prasak

Mno, ono vsak zalezi na tom, jak je optimalizovana aplikace. Ze ma C2D8200 vetsi surovy vykon /nez treba X25000+/ je bez debat - dle mych zkusenosti to ale neni tak tragicke. Vezmeme-li v uvahu polovicni cenu AMD, neni co resit...

BTW: vsude na Netu se pise o neprekonatelnosti Intela v praci s videem. Dovol, abych te vyvedl z omylu - Sony Vegas je pri remasteringu DVD sulnul, Shrink ma dokonce lepsi (rozumej rychlejsi) vysledky prave s X2. O "nekolikanasobnosti" vykonu se budeme bavit, az SW firmy vyprodukuji program, ktery ma optimalizaci pro obe konkurencni jadra, nikoliv pouze pro Intel.

PS: nic proti Intelu, nic proti AMD.

Taky nemam nic ani proti jednomu-mel jsem porad AMD, az do letosniho jara uz nekolik let, ale ja nemluvim o videu, ale o fotkach, video jsem nikdy nedelal. Mam to vyzkousene a zmerene. Mel jsem porad AMD a vykon Intelu je drtive vyssi. Nepouzivam takovyto slova, ale to je opravdu neuveritelne vyssi rychlost a nenapada me jiny slovo. Nechci se hadat, ale mne zase pripadne tragicke delat 5-6x dele jednu operaci nez konkurence a radsi si tech par tisic navic zaplatim, protoze stejne nejde pri te praci delat neco jine, protoze by ses musel co pul minuty vracet do jineho programu a ani cteni na netu u toho neni moc dobry. Proste tech par tisic za tu rychlost stoji a setri to nervy a to je k nezaplaceni. Zkus si nekdy udelat jen treba tech 10 fotek, ktere maji cca 65mb/kus a jestli ti to nebude vadit, tak bud nedelas v praci sam na sebe a je ti to jedno a nebo jsi totalni flegmatik. Ja radsi proste zaplatim o neco vic a mam rychlost o ktere se muze zatim AMD jen zdat a u PC jsem mnohem, mnohem mene casu a muzu pak jit ven. Nerad sedim dlouho u pc. Ten nekolikanasobny vykon uz je u Intelu ted a pochybuju, ze Canon a nebo napriklad Zoner, optimalizuje svoje programy pro Intel.. Dal jsem vic za cpu, ale zase setrim na grafice, protoze ji nepotrebuju.

Ale ja ti prece tvuj entuziasmus neberu ;-)! Jen si myslim, ze se ten program s AMD nedomluvi tak, jak by mel. Nechci protezovat ani jednu stranu, ale vez, ze mikroarchitektura X2 je vyspelejsi a lepsi, nez jadro C2 (coz je vlastne "petrojka" na steroidech). To je holy fakt. Fuckt si myslim, ze za rychlostmi aplikaci stoji nejaka temna prointeli lobby, ktera ma za ukol protezovat prave tohoto kremikoveho giganta. Ale opet zduraznuju: nemam nic proti Intelu (az na ty ceny)...

Já bych teda C2 rozhodně neoznačil za petrojku na stereoidech- to je možná pentium M ale C2 ne. To bych potom X2 byla vylepšená K6 (no ona vlastně K6 měla notně pomalý výpočty v plovoucí čárce což by sedělo:-):-)).

X2 a Phenom je možná technologicky hezčí architektura ale uživatelům včetně mě je jedno jak to vevnitř jádra na sebe výrobce naplácal.

Každopádně konkurence je dobrá a mě chybí nějaký další třetí dobrý výrobce cpu a třetí dobrý výrobce grafických karet. Jestli do grafik pořádně šlápne Intel tak se máme na co těšit:beer:

Ver ci never, ale C2 je P3 s pouze "lehce" pozmenenou architekturou. Ma odpoved nebyla minena nijak negativne, neb si myslim, ze P3 je to nejlepsi, co kdy Intel vyprodukoval.

Jako uzivateli by ti to melo byt opravdu jedno - blbe ale je, ze se srovnavaji aplikace, ktere programator (jiste podmazly Intelem ]:)) optimalizuje pro jadro jedine firmy.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru