Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem CHIP uroven clankov

Odoberame v praci casopis Chip, vacsinou ho len zbezne prelistujem, pretoze reklamne clanky ma nezaujimaju a odborne clanky az na vynimky su podla mna slabe.
Po dlhsej dobe som si precital par clankov v cisle 12 a moj nazor sa len utvrdil, ze Chip sa dal na cestu senzacii a lacnych trikov.V clanku s velkym nadpisom Ze zivota hackera uvadzaju pokus so zistenim hesla do Windows pomocou Ophcracku.
Dokonca uvadzaju presne heslo: ftb5@alyx3z.com. Dalej uvadzaju aj casy za ktore sa im podarilo heslo zistit:
Windows XP: 3 min
Windows Vista: 10 minBohuzial zjavne nemali ani potuchy o principe cinnosti Ophcracku a heslach vo Windows.
pre 15 znakove heslo sa totiz neuklada LM hash a toto heslo s tabulkami dodavanymi s ophcrackom nie je mozne zistit, dokonca to nie je mozne ani s tabulkami ktore dodavaju komercne.
Da sa dokonca takmer s istotou predpokladat, ze taketo tabulky neexistuju vobec vzhladom na dlzku hesla a znakovu sadu.Reagoval som na toto vo fore, reakcia je velmi zaujimava...Naozaj nerozumiem tomuto umyselnemu zavadzaniu citatela, pretoze vysledky su preukazatelne vymyslene.Clanok o porovnani jadier OS, tiez nestoji za moc, autor sice zjavne vychadzal z odbornych materialov ale mnoho veci je v nom vytrhnutych z kontextu prip. nespravne interpretovanych.
Clanky o "zazracnych" ladeniach Windows radsej ani nekomentujem.Vydavanie odbornych clankov samozrejme hodnotim kladne ale myslim, ze autor by sa mal niekedy viac zamysliet nad tym o com pise a nehnat sa len za "senzacnymi" odhaleniami.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nic proti, ale v cem je toto "zpravicka"? Nebylo by snad lepsi to hodit nekam na blog? Osobne si my…
gd 05.12.2008 13:04
gd
Tohle téma je docela závažný, takže já ho chápu. Postesknout si nad úrovní a hlavně pravdivostí člán…
Pavel 05.12.2008 13:44
Pavel
ono stačí se koukat na ty jejich žebříčky. Až v posledním čísle (nebo dvou) vzali na milost HD Radeo…
touchwood 05.12.2008 22:44
touchwood
No, musim rict, ze mam informace blizke CHIPu ( podrobnosti kdyztak PM ). Ten casopis je striktne WI…
JR_Ewing 05.12.2008 23:54
JR_Ewing
Na počítač pro každého si pamatuju, ten šanon s čísly co postupně vycházely okolo roku 1998 , mám do…
Michal.Maniak 06.12.2008 14:38
Michal.Maniak
PPK jsme taky kdysi, když to začínalo, odebírali. Bylo v tom spousta užitečných věcí. Časem se z toh…
Prasak 06.12.2008 20:50
Prasak
Dnes bych s tím nanajevejš zatopil v kamnech. Casopisy blbe hori, lepsi jsou noviny. Uplne nejlepsi…
Dale Cooper 06.12.2008 23:33
Dale Cooper
Myslíš voskovanej papír. Bejvaly takový i kelímky na pívo. Dnes už úspěšně znečišťujeme okolí kelímk…
Prasak 07.12.2008 01:33
Prasak
Jojo, to je přesně ono. Ona ta prateta dělala v depu v dílně, tak toho měla mraky. To hořelo jedna b… nový
Dale Cooper 07.12.2008 10:15
Dale Cooper
On se ten papír používá na součástky dodnes, ale už ne v takové míře. nový
Prasak 07.12.2008 12:59
Prasak
Právě, ekologie vládne světu... nový
Dale Cooper 07.12.2008 13:02
Dale Cooper
Hm. IMHO (Jez.): a) vydávat tištěný časopis opravdu není legrace, nesmí být příliš odborný ani zamě…
Vladimir 06.12.2008 17:12
Vladimir
Reklamy na Ubuntu přece nemají nikoho živit, to je zlý a kapitalistický pohled!! Reklamu na Ubuntu p…
Dale Cooper 06.12.2008 18:23
Dale Cooper
OT: přijde mi legrační, že jsem tu za obhájce korporací, MS a kapitalismu, přitom jinak jdu politick…
Vladimir 06.12.2008 20:39
Vladimir
Zivot je plny paradoxu... Stejne tady asi nikomu neevymluvis ze nejsi zamestnanec pobocky MS nebo je…
Dale Cooper 06.12.2008 23:34
Dale Cooper
Tak tak. Jinak honí se mi hlavou, jestli vlastně reklama na Ubuntu je šíření dobré věci, nebo ne. Ka…
Vladimir 07.12.2008 00:04
Vladimir
Já člověčea ani nevím že nějaké slackware je :-) Mým potřebám vyhovují Windows (a nemám s nimi "obvy… nový
Dale Cooper 07.12.2008 10:20
Dale Cooper
Slackware je taková tradíční geekovská distribuce linuxu, kterou snad možná v posledních letech trhl… nový
Vladimir 07.12.2008 13:39
Vladimir
"Takový geek je vážně cool a je vidět, že má rád tradici, UNIX a příkazovou řádku. Kdežto Ubuntu je… nový
Michal.Maniak 07.12.2008 14:38
Michal.Maniak
Je to klasický extrémismus. "Scratch a hippie, you will find a fascist." nový
Vladimir 07.12.2008 15:05
Vladimir
Stejne tady asi nikomu neevymluvis ze nejsi zamestnanec pobocky MS nebo jejich dealer. Stejně je zv… nový
Paullus 07.12.2008 01:50
Paullus
LOL! nový
Prasak 07.12.2008 13:00
Prasak
chip som si kupil raz v zivote, ked tam bol Red Hat ?7.1? a uz vtedy tam nebolo nic normalne na cita… nový
wam_Spider007 07.12.2008 20:23
wam_Spider007
Pro mě je CHIP celkem dostačující a třeba poslední číslo bych si koupil kvůli CloneDVD, které je tam… poslední
nononot 22.06.2009 17:30
nononot

Nic proti, ale v cem je toto "zpravicka"? Nebylo by snad lepsi to hodit nekam na blog?

Osobne si myslim, ze kazdy magazin ma sve slabsi clanky. Uroven magazinu je zavisla na cilove skupine ctenaru (a redakci), jaka bude jejich uroven. To, ze je v nasi kotline nejctenejsi Blesk by melo napovedet, ze pokud chce redakce oslovit co nejvice ctenaru, pak rozhodne vysoce profesnimi clanky neuspeje. Samozrejme jina situace je "clanek s vecnymi chybami". To pak je potreba resit s redakci (pokud je zajem o verejne uvedeni na pravou miru) a nebo blogovat na predem urcenych mistech...

Osobni rada: Mne se kdysi davno prestal libit Computer, tak jsem ho prestal cist. Mnoha lidem se vsak libi a jeho odbornost je pro ne dostacujici. Tak proc na nej verejne nadavat, kdyz me osobne se nelibi? Kazdy ma snad svuj usudek, aby dokazal urcit co mu postacuje a co ne...

Tohle téma je docela závažný, takže já ho chápu. Postesknout si nad úrovní a hlavně pravdivostí článků není na škodu, hodí se vědět, že i v takovým (oficiálně) seriózním časopise vychází bláboly. To pokročilej začátečník nemusí poznat.

Pavel

ono stačí se koukat na ty jejich žebříčky. Až v posledním čísle (nebo dvou) vzali na milost HD Radeony 48xx, předtím byly jako "nejlepší nákup" dlouhodobě GTX260 :-D

Ale chip v tom není sám, stačí si počíst bláboly některých lidí z Computeru. A to Chip i Computer pokládám za ještě relativně hodnotné plátky, třeba takový PC World - to byla taková IŤácká verze Maxima/Cosmopolitanu (a podobných odpadů na křídě) :-D

Maně vzpomínám na éru časáků jako byl Bajt apod. - tam to informacemi doslova přetékalo.. papír by drahý, inetu nebylo, a časák byl jediným informačním zdrojem. Dneska je to obrázkové čtení pro pologramoty, souvislá stať je pokládána téměř za sprostou věc, vše musí být rozházeno v rámečcích, aby případného PT čitatele nepepla klepka z příliš velkého počtu písmenek... ]:(

No, musim rict, ze mam informace blizke CHIPu ( podrobnosti kdyztak PM ). Ten casopis je striktne WINDOWS only. Tatez redakce vydava pocitac pro kazdeho, open placene microsoftem. Jejich novy hardware za smesne ceny ( rozumej, za dobrou recenzi nebo pozitivni clanek ). No, od te doby co jsem poznal, tak se na tyto casopisy divam se silnym despektem.

Na počítač pro každého si pamatuju, ten šanon s čísly co postupně vycházely okolo roku 1998 , mám doteď ve skříňce :) (tehdy mi bylo 12 :) )
V té době jsem to žral ale dnes se nad tím jen pousměju - hlavně věci ve stylu "Windows 95 - nejlepší a nejmodernější systém pro práci s PC". O počítačích Apple se lehce zmínili v jednom článku, o Linuxu vůbec nic. Dnes se nadává na Visty, předtím se nadávalo na XP ale jaké bylo někdy utrpení chtít pracovat na Windows 95/98/ME. Když si na to vzpomenu ... ;-)

Hm. IMHO (Jez.):

a) vydávat tištěný časopis opravdu není legrace, nesmí být příliš odborný ani zaměřený na něco, na co není čtenářská a reklamní základna. (Ne, opravdu časopis neuživí celostránkové reklamy "Stáhněte si ubuntu zdarma".)

b) v době internetu je to přežité médium...

Já člověčea ani nevím že nějaké slackware je :-) Mým potřebám vyhovují Windows (a nemám s nimi "obvyklé" potíže, možná dělám něco špatně?) a o linuxy jsem nezavadil... A zkoušet je jen pro to "abych věděl" mi přijde trochu jako ztráta času.
Jako zastánce (nebo jinak - ten co na něco nenadává protože MS) skončíš v pekle :-)

Slackware je taková tradíční geekovská distribuce linuxu, kterou snad možná v posledních letech trhlo až gentoo, nevím, už to nesleduji. V linuxáckém poměřování *** je "používám Slackware" něco jako "můj táta je taxikář /policajt." Takový geek je vážně cool a je vidět, že má rád tradici, UNIX a příkazovou řádku. Kdežto Ubuntu je novopečená klikací, co nejvíc Windows-like distribuce pro opovrhované BFU - not cool. (V Ubuntu se může stát i to že něco funguje hned po instalaci, BEZ KONFIGURACE V TEXTOVÉM KONFIGURÁKU!!! takové kacířství.)

V dobách kdy jsem si instaloval poprvé linux (1997?8?) v podstatě nic jiného použitelného než slackware nebylo, možná ještě Redhat. Ve svých pubertálních letech jsem si to nainstaloval v dualbootu s Windows NT a taky jsem si myslel, že jsem sežral Šalamounovo ho*no. ;-)

"Takový geek je vážně cool a je vidět, že má rád tradici, UNIX a příkazovou řádku. Kdežto Ubuntu je novopečená klikací, co nejvíc Windows-like distribuce pro opovrhované BFU - not cool."
Do kamene tesat. Na mnohých fórech je bohužel takových "linuxáků" až příliš mnoho. Diví se, že někteří uživatelé Windows se na ně dívají jako na uhrovaté hyperalternativní exoty, ale mnoho z nich se tak skutečně projevuje. O to větší je pak překvapení BFU, že mu jeho kamarád dá do mechaniky nějaké Ubuntu, ono to nastartuje a normálně funguje, včetně grafiky, tiskárny, wifi, bluetooth.. a nemusí nic kompilovat ani psát v terminálu.;-)

Pro mě je CHIP celkem dostačující a třeba poslední číslo bych si koupil kvůli CloneDVD, které je tam zdarma. Téměř v každém čísle byly obrazy CD/DVD linuxových distribucí. Ta záchranná CD/DVD taky nebyl špatný nápad. Teď ale používám jen Kubuntu, takže to, co je na CHIPu už mě nezajímá.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru