Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Slovákom začali chodiť 60-eurové faktúry za prístup na rozličné webové servery

Viacerým internetovým užívateľom zo Slovenska v utorok prišli emailom faktúry na 60 eur za ročný prístup na rozličné slovenské webové servery, na ktoré sa registrovali v predchádzajúcich mesiacoch. Podľa vyjadrení týchto užívateľov vo viacerých diskusných fórach si často neboli vedomí spoplatnenia prístupu k týmto serverom napríklad ponúkajúcim odkazy na stiahnutie freeware softvéru a texty básní, ich praktiky nepovažujú za korektné a platiť odmietajú.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když někdo nečte co odklikne/podepíše, tak je to těžké...
Dale Cooper 04.11.2009 20:39
Dale Cooper
K hromadnému trestnému oznámeniu sa mozte pridat tu: http://www.cms-antonak.sk/home/formular-na-regi… nový
fr.kocka 06.11.2009 22:19
fr.kocka
ovšem pre úplnosť treba dodať,že si ludia väčšinou neprečítali kompletné podmienky registrácie a zač… nový
audax 06.11.2009 18:03
audax
No, sedlácky je v těch registracích chybička, že tlačítko "Ďalej k básnickým zbierkam" je uvedeno je… nový
Zarniwúp 06.11.2009 19:38
Zarniwúp
Tu vobec nejde o to, co sa zakliklo pri registracii a co je vo vseobecnych podmienkach. Navyse autor… nový
fleg 06.11.2009 22:09
fleg
Inak keby to niekoho zaujimalo tak dnes davali o tom reportaz v hlavnych novinach na markize... poslední
jano47 06.11.2009 22:39
jano47

ovšem pre úplnosť treba dodať,že si ludia väčšinou neprečítali kompletné podmienky registrácie a začiarkli aj možnosť automatického zaradovania do súťaží o vecné ceny,kde je v podmienkach zdôraznené,že bezplatná je len registrácia,účasť v súťažiach je spolatňovaná administratívnym po platkom 5eur mesačne za to,že prevádzkovatel bude automaticky účastníka prihlasovať do súťaží a vybavovať za neho všetky formality a vyberaná jednorazovým ročným poplatkom vo výške 12x5 eur,účasť v súťažiach a žrebovaniach je nepovinná,treba ju v prihlasovacom registračnom formulári začiarknuť osobitne,kto nečíta a len kliká.....a nepozerá,čo odklikne.....ono tak úplne bez ich vedomia nebolo,bolo to skôr kvôli ich nepozornosti...tu sa obvykle vypomstí to obvykle zaužívané,že ako najposlednejšia zo všetkých posledných možností na vyriešenie problému sa volí možnosť prečítania návodu na použitie...

No, sedlácky je v těch registracích chybička, že tlačítko "Ďalej k básnickým zbierkam" je uvedeno ještě před informací o platbách etc. Asi jako bych měl na podepsané smlouvě další odstavec pod podpisem smlouvy. (Nevím ale, co je ve Všeobecných obchodních podmínkách, jestli je to i tam, tak smolík)
Jednoznačně je to záměrné (alespoň pro mě), právně nevím, ale imho se na tom dá u soudu otočit. (Ale jsem laik..)

Tu vobec nejde o to, co sa zakliklo pri registracii a co je vo vseobecnych podmienkach. Navyse autorom stranky ani neslo o to, aby o bolo koser (to by si dali na tom viacej zalezat). Oni vedia, ze z 10000 zaslanych faktury sa im 500-1000 zaplati a to je velmi slusny biznis, ktory maju takmer zdarma (ak odratame nejaku administrativu).
Nech by boli podmienky stavane akokolvek pri sude neobstoji hlavne dokazove bremeno zalujucej strany....vyplneny formular je len zdrap papiera. Zalujuca strana musi jasne preukazat, ze si dany formular vyplnil ty, co sa pri tychto podmienkach da v jedinom pripade, ze sa priznas, ze si to naozaj vyplnil. Ale i tak by sa dalo napadnut este kopec veci, ktore uz boli spomenute v diskusiach, takze fakt by som nechcel byt na strane zalujuceho advokata.
Je jasne, ze k ziadnym zalobam nedojde, firma vsadila len xenofobiu ludi, proste ludia zbadaju fakturu a dostanu bububu mail a radsej zaplatia. Hoci sa o Slovakoch hovori, ze sa radi sudia (ja som pekna vzorka;o)), fakt, ze toto nie je jedina firma, co sa tako zivi svedci o tom, ze tento biznis sa naozaj oplati.
P.S. Onoho casu som vyhral spor s DP (dopravnym podnikom), ktory na mna na sude vytiahli tvrdenie revizora a moje osobne udaje vratane cisla OP.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru