Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Pozor na zastupcov (.lnk) - bezpecnostna diera vo Windows

Vo windows (vsetkych, aj W7) bola objavena nova diera, ktora umoznuje spustit skodlivy kod kliknutim na (nakazeneho resp. specialne upraveneho) zastupcu, alebo dokoca len preskumanim obsahu nakazeneho napr. USB (flash)disku prieskumnikom. Obchadza to aj UAC takze nevyskoci ziadne upozornenie, a ja sa pytam naco MS urobil tak dementne otravovanie ludi, ked to k nicomu neni, presne ako som uz davno predpokladal, kedze emental aj tak bezi s pravami "system".

Takze nepouzivat prieskumnika (na externe disky), neklikat na stiahnutych zastupcov (.lnk).

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uz to pisou i na Novinkach.cz :-D http://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/20644 4-windows-maji…
BAGR3210 20.07.2010 22:05
BAGR3210
To je zas odborníků v diskuzi.
vlk56 21.07.2010 08:59
vlk56
ale ten co ma najviac kladnych hlasov je celkom vtipny a povedal by som, ze aj presny :-D.
wam_Spider007 21.07.2010 11:37
wam_Spider007
Jen krátce k oblíbenému sousloví "Windows sucks, Linux Rulezzzzzz". Myslím si, že Windows je na tom…
marekdrtic 21.07.2010 14:25
marekdrtic
to je dost casty argument, tazko ale zistit, ci je to pravda. Mozno vie, ale organizuju sa kazdorocn… poslední
wam_Spider007 21.07.2010 15:03
wam_Spider007

Jen krátce k oblíbenému sousloví "Windows sucks, Linux Rulezzzzzz". Myslím si, že Windows je na tom ohledně bezpečnosti lépe. Tvůrci virů ukazují na slabá místa a ta se postupně eliminují. A viry pro Linux píše jenom hrstka zasvěcených (kinderspyware/kindervir pro Windows si vytvoří každý pomocí tzv "generátoru virů" :-D nebo každý, kdo umí alespoň trochu programovat). Vsadím se, že kdyby měl Linux dominantní podíl, tak by šla ve všech diskuzích na toto téma prohodit slova Windows a Linux. Bohužel žádný programátor nedokáže potlačit demenci uživatelů, kteří si sami počítač zavirují. A mezi uživateli Linuxu moc klikacích BFU není.

to je dost casty argument, tazko ale zistit, ci je to pravda. Mozno vie, ale organizuju sa kazdorocne hackerske sutaze, kde sa ti najlepsi snazia hladat bezpecnostne chyby systemov a "naburat" sa do nich. A linux z tychto sutazi vychadza vzdy najlepsie. Myslis, ze linux sa nedoladuje a neeliminuju sa chyby aj bezpecnostne? Na rozdiel od windowsu, tie chyby odhaluje mnohonasobne viac ludi a programatorov vdaka otvorenemu kodu, co je IMHO ovela efektivnejsi sposob ako nejake platanie dier, ktore su napadnutelne virom.

To, ze na linux nie su viry neznamena, ze sa ich neoplati robit. Plno serverov bezi na linuxe a tie sa oplati atakovat ovela viac ako nejaku domovsku stanicu Jozka Mrkvicku v hornej dolnej.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru