Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Úsporné žárovky uvolňují do okolí karcinogenní jedy

mif ale musis napisat jaku PRESNE led si mal. Neni led jak led. Minimalne si mal uviest informaciu o farebnej teplote, "white" nie su dobre ptz je to neprirodzena farba, treba kupovat "warm white".
Druha vec je ze existuje nenormalne mnozstvo roznych LED a 90% z nich su cinske sracky ktore by som nedal ani na zachod, a cim lacnejsie tym horsie. Elektronika moze byt nahovno ktora blika, a slusna ktora neblika. Apod. Ked si za nu nedal aspon 40€ tak nezovseobecnuj tvoju skusenost s nejakou cinskou srackou na vsetky LED ziarovky.
Poriadne LED ziarovky sa na trhu este moc nevyskytuju, videl som zatial slusnejsie len 2 vyrobky (jeden od philips a jeden od toshiba, cena okolo 50€) ale neoveroval som ze ci blikaju(zavisi od elektroniky), to mam v plane niekedy tento rok kupit a otestovat doma. Ked mas zvysne 50€ tak mozes potestovat aj ty (philips Master LED alebo toshiba E-CORE, vykon okolo 8-12W by mal byt jak 40-60W klasicka, a pozeraj aj na uhol rozptylu, NEkupuj spot ked chces osvietit celu miestnost). Uspora elektriky za 10rokov zivotnosti moze byt az 200€ pri castom svieteni (niekolko h za den) nehovoriac o zivotnom prostredi.

P.S. aby som sa vyjadril aj k tomu clanku, je to kravina kde by sa tam tie karcinogenne latky brali? Mozno tam ostali nejake stopy z vyroby ktore sa odparia pri prvom zapnuti a nejaky debil vedec to zmeral a mysli si ze sa to bude uvolnovat furt apod. nezmysly.
Usporne ziarivky (tie s rurami) su ale vseobecne onicom, ptz blikaju a kym sa rozsvietia prejde aj minuta, takze obhajovat ich neobhajujem.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality