Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Úsporné žárovky uvolňují do okolí karcinogenní jedy

loading...
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já jen ještě malou subjektivní vsuvku. Svítí to blbě (blbá barevná teplota), nedá se u toho číst - b…
mif 25.04.2011 09:16
mif
Pravdu díš. Já si doma svítím obyčejnými žárovkami a halogenovými. Úspornou mám snad jednu...
Dale Cooper 25.04.2011 09:22
Dale Cooper
Přesně. Jsem celkem čtenář (nemám problém zažrat se do knížky celou noc, klidně do tří do rána) a z…
mif 25.04.2011 09:55
mif
mif ale musis napisat jaku PRESNE led si mal. Neni led jak led. Minimalne si mal uviest informaciu o… poslední
MM.. 03.05.2011 14:54
MM..

Já jen ještě malou subjektivní vsuvku. Svítí to blbě (blbá barevná teplota), nedá se u toho číst - bolí z toho oči. Ať si úsporky kupuje kdo chce, já nedám dopustit na Edisona. Klasická žárovka u mě vede, vedla, a nejspíš dlouho vést bude. LEDkovky svítí taky blbě.

Přesně. Jsem celkem čtenář (nemám problém zažrat se do knížky celou noc, klidně do tří do rána) a z důvodů úspory elektriky jsem před časem spekuloval nad alternativními zdroji světla. Nebudu se tu rozepisovat, skončilo to zahozením úsporek a LEDkovek a pokorným návratem ke klasice. Ke knížce patří obyčejná šedesátka se "sluníčkovou" teplotou, nic jiného mi už do čtecí lampy nesmí (mno, snad tebou používaný halogen, ten jsem ale nezkoušel). Úsporku tak do sklepa nebo komory. LEDkovku nikam.

mif ale musis napisat jaku PRESNE led si mal. Neni led jak led. Minimalne si mal uviest informaciu o farebnej teplote, "white" nie su dobre ptz je to neprirodzena farba, treba kupovat "warm white".
Druha vec je ze existuje nenormalne mnozstvo roznych LED a 90% z nich su cinske sracky ktore by som nedal ani na zachod, a cim lacnejsie tym horsie. Elektronika moze byt nahovno ktora blika, a slusna ktora neblika. Apod. Ked si za nu nedal aspon 40€ tak nezovseobecnuj tvoju skusenost s nejakou cinskou srackou na vsetky LED ziarovky.
Poriadne LED ziarovky sa na trhu este moc nevyskytuju, videl som zatial slusnejsie len 2 vyrobky (jeden od philips a jeden od toshiba, cena okolo 50€) ale neoveroval som ze ci blikaju(zavisi od elektroniky), to mam v plane niekedy tento rok kupit a otestovat doma. Ked mas zvysne 50€ tak mozes potestovat aj ty (philips Master LED alebo toshiba E-CORE, vykon okolo 8-12W by mal byt jak 40-60W klasicka, a pozeraj aj na uhol rozptylu, NEkupuj spot ked chces osvietit celu miestnost). Uspora elektriky za 10rokov zivotnosti moze byt az 200€ pri castom svieteni (niekolko h za den) nehovoriac o zivotnom prostredi.

P.S. aby som sa vyjadril aj k tomu clanku, je to kravina kde by sa tam tie karcinogenne latky brali? Mozno tam ostali nejake stopy z vyroby ktore sa odparia pri prvom zapnuti a nejaky debil vedec to zmeral a mysli si ze sa to bude uvolnovat furt apod. nezmysly.
Usporne ziarivky (tie s rurami) su ale vseobecne onicom, ptz blikaju a kym sa rozsvietia prejde aj minuta, takze obhajovat ich neobhajujem.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...