Předmět Autor Datum
Neprekvapuje, kdyz si lidi zvoli hovada, tak to pak takto vypada, jinymi slovy ti poslanci to nemysl…
RedMaX 18.06.2011 09:15
RedMaX
Nemusi byt proxy, staci server v hostingovem centru a pres nej si udelat tunel, nebo proste pouzivat…
JR_Ewing 18.06.2011 10:01
JR_Ewing
Ano,pěkný článek "po lopatě" je zde http://www.zive.cz/clanky/zamysleni-velky-cesky-fi rewall-pricha…
ajavar 18.06.2011 17:04
ajavar
Provozovatelé elektronických prostředků jsou povinni zajišťovat nemožnost připojení uživatelů ke str…
L-Core 18.06.2011 09:46
L-Core
only in CR :-D
wam_Spider007 18.06.2011 11:04
wam_Spider007
Zrovna vcera som pozeral spravy na CT24 a neveril som tiez vlastnym usiam. Uplne komicky pokus, argu…
fleg 18.06.2011 11:30
fleg
škoda len,že nemajú takého Poarota ako máme my,ten by potom skonštatoval,že "zistili sme že sa stalo…
audax 18.06.2011 15:42
audax
Nemám slov ...
Lempl 18.06.2011 16:08
Lempl
Petice proti tomuhle nesmyslu: www.internetbezcenzury.cz
viva 18.06.2011 17:53
viva
http://www.ct24.cz/vysilani/2011/06/17/21141100037 0617-22:00-udalosti-komentare/ od času 15:30
L-Core 19.06.2011 06:52
L-Core
nuže, já bych začal zjišťovat, jestli pan Farský je: - příčetný - je schopen chápat problematiku z t…
kmochna 19.06.2011 07:53
kmochna
No proste statni danovi vypalnici zistili ze im niekde unika vypalne, tak zobrali gulomet a strielaj…
MM.. 20.06.2011 14:16
MM..
inac uplne by stacilo aby definovali pozivanie zahranicnych stavkovych agentur ako danovy unik, a ka…
MM.. 20.06.2011 14:35
MM..
Dobre, ale je mojou povinnostou si zistovat prevadzkovatela stranok a zistovat, ci je to subjekt z C…
fleg 20.06.2011 14:59
fleg
Nemusis si nic zistovat ptz na taky web sa musis spravidla registrovat a ten web na to upozornoval p…
MM.. 20.06.2011 15:29
MM..
Ten uvod mas odveci, ja sa prihlasim na web stavkovej kancelarie niekde na Kajmanoch, ako chces donu…
fleg 20.06.2011 16:39
fleg
Prevadzkovatela k tomu upozornovaniu donutis presne tak jak si nacrtol v druhej casti svojho prispev…
MM.. 20.06.2011 16:45
MM..
Inac nechapem preco mas problem s tym ze by si uzivatel musel zistovat ze u koho stavkuje? (aj keby… poslední
MM.. 20.06.2011 16:56
MM..

Neprekvapuje, kdyz si lidi zvoli hovada, tak to pak takto vypada, jinymi slovy ti poslanci to nemysli zle, ale jsou bohuzel uplne vypatlani.
Jinak kdyz se pripojim k webu pres zahranicni proxy, tak stejne nikdo nema narok mi cokoli blokovat, pokud nebude blokovat cely svet nebo se nebudou blokovat ty proxy.

Nemusi byt proxy, staci server v hostingovem centru a pres nej si udelat tunel, nebo proste pouzivat https (krome cilenym primarni url, nebo IP adresy nema nikdo sanci precist obsah).

Tohle nebude mit ucinnost ani na 50% a naopak false positives (spatne oznacene jinak nezavadne cile) bude obrovske.

Provozovatelé elektronických prostředků jsou povinni zajišťovat nemožnost připojení uživatelů ke stránkám elektronických prostředků nabízejícím či umožňujícím účast na loteriích či jiných podobných hrách provozovatelů, kteří k tomu nemají povolení vydané podle zvláštního právního předpisu4a), obsahujícím reklamu na takové služby či činnosti, nebo takové činnosti propagujícím či podporujícím.

Takže na nějaké fórum, někomu do fejsbuku (prostě kamkoli) napíšu, že na BWIN bude možno se dostat třeba TORem a IPS kohokoliv, kdo se bude na takovou stránku/server chtít připojit, by měl zabezpečit, aby se tam daný člověk nedostal. Pod hrozbou pokuty 10mio.

Ráno jsem na ČT24 poslouchal Smejkala, kroutil nad tím nesmyslem hlavou.

škoda len,že nemajú takého Poarota ako máme my,ten by potom skonštatoval,že "zistili sme že sa stalo to,že sa nestalo nič"...,ale netešme sa,tí naši to určite odkukajú od českých kolegov ako všetko ostatné a za chvílu bude u nás niečo podobné presne v duchu toho známeho hesla že "všetko čo robí Sovjetski svaz je dobre,komunisticke a Bohu mile"....

nuže, já bych začal zjišťovat, jestli pan Farský je:
- příčetný
- je schopen chápat problematiku z technického hlediska
- je schopen pochopit základní lidská práva

dále bych ho nechal vypracovat podrobnou studii, která vysvětlí technicky postup omezení tohoto přístupu, i když pochybuji, že pan Farský slyšel za celý život víc než slovo internet.
---
tento člověk je defakto placen z mých peněz a evidentně špatně, protože to není odborník. udělat něco podobného já svému zaměstnavateli- letím. rád se podívám na to kdo jak hlasoval.

http://www.top09.cz/kdo-jsme/poslanci/mgr-jan-fars ky-2440.html

trošku mi to připomíná návrh zakázání porna, opět v souvislosti s hazardem. potom najednou nikdo za nic nemohl, debil, který to navrhoval, tvrdil, že se to tam dostalo "ani nevím jak". tento případ bych hnal do důsledku- uštvat ho- nýmanda.

No proste statni danovi vypalnici zistili ze im niekde unika vypalne, tak zobrali gulomet a strielaju okolo seba vidim-nevidim, a jak sa pri tom citi slusny obycajny clovek co nikde nesazkuje ani nic podobne, to je im uplne jedno. Neviem cim to je ze furt ked je rec o daniach ma napadaju paralely so siciliou, hmm
P.S. to ludia boli pri volbach pri zmysloch ked toto volili?
P.S.2. preco uz milion ludi nedemonstruje pred parlamentom?

inac uplne by stacilo aby definovali pozivanie zahranicnych stavkovych agentur ako danovy unik, a kazdy pripadny pouzivatel z CR by si to 3x rozmyslel (ze by mal kvoli nejakej stavke na krku prokuratora) a tym by to dostatocne utlmili, ked uz im ide o dane. A nie blokovat internetovu stranku, totalna kravina.

Dobre, ale je mojou povinnostou si zistovat prevadzkovatela stranok a zistovat, ci je to subjekt z CR, aby som sa nedopustal danoveho uniku.
Problem je inde, treba si raz a navzdy uvedomovat, ze hranice prestavaju existovat. Nielenze je tu EU, spolocna mena a ciastocne aj politika, ale internet bura vsetko co sa hranic tyka.
Jedina sanca je zit v izolacii a postavit si okolo seba ochranny mur (vid cinsky firewall), ale to je to co chceme?

Nemusis si nic zistovat ptz na taky web sa musis spravidla registrovat a ten web na to upozornoval pri registracii ked si zadal adresu napr. z nemecka tak to napisale ze sorry nemozes. Tusim v D uz je to tak dost dlho a mozno je to tak aj doteraz ze by vlastne porusil zakon aj pouzivatel, neviem nesledujem to.
... a druha vec je ze nejak sa to musi platit a ta ecsta penazi je zaujimava, tam sa z toho daju vybrat dane. Peniaze neputuju po LAN kabli ale cez nejake banky apod. a to sa da odkontrolovat.

Dane su dane a tie budu vzdy v ramci statu (to je asi jediny vyznam statov - dane :), ale da sa to udrzat aj bez toho aby blokovali cokolvek na internete, ide len o dohody ze jak sa to vybera a plati apod. DPH je dohodnute v ramci EU tak ze plati sa tam kde sa tovar kupuje (kde sidli predajca), mohli dohodnut aj toto nejak normalne na medzinarodnej urovni a nie taketo kraviny.

Ten uvod mas odveci, ja sa prihlasim na web stavkovej kancelarie niekde na Kajmanoch, ako chces donutit prevadzkovatela tej stranky, aby ma upozornil. ze som zo Slovenska a ze nemozem? Nehovoriac o tom, ze to obidem proxynou, ked budem chciet.
To druhe co si pisal uz je rozumnejsie, mame EU, staci jednotny postup EU voci takymto unikom, medzinarodne dohody s rozvinutymi krajinami (USA, Japonsko, vychodna Azia) a mas "pod kontrolou" cely svet. Cize ak sa pravidla porusia v USA, zasiahnu ich organy, ak v EU tak europske atd, ak sa najde prevadzkovatel z Kajmanov, na ktoreho nemame dosah, mame tu medzibankove prevody, ktore sa daju blokovat (NBS vyda prikaz o blokacii tychto uctov vsetkym bankam) a pod. Samozrejme je to len taky nastrel, ale vzdy lepsie ako preniest zodpovednost na stranu uzivatela resp ISP, stat ma aj ine rozumnejsie paky ako toto aspon ako tak osefovat.

Prevadzkovatela k tomu upozornovaniu donutis presne tak jak si nacrtol v druhej casti svojho prispevku :) Alebo to das do zakona ze to prevadzkovatel musi robit a ked nebude tak bude na prevadzkovatelov zatykac a akonahle vstupia do EU tak ich zatknu, ja myslim ze by si to prevadzkovatel rozmyslel, alebo nebude cely zivot cestovat do EU :)

Inac nechapem preco mas problem s tym ze by si uzivatel musel zistovat ze u koho stavkuje? (aj keby ho web na nic neupozornoval)?
V zakonoch je povinnosti milion, cokolvek chces robit mas nejake povinnosti, chces predavat parky? mas povinnost urobit zivnost a hygienicky preukaz a ja neviem co, chces soferovat? mas povinnost urobit vodicak, tak by mali ludia novu povinnost ze ked chcu stavkovat musia si zistit ze u koho stavkuju a stavkovat len v spolocnostiach registrovanych v CR, ich zoznam by mohla vyvesit ministerstvo kdesi na nastenku a hotovo vec vybavena.

Otazka by bola len ze jak kontrolovat dodrziavanie zakona, ale myslim ze skodoradostnych bonzakov sa najde dost, a danove urady maju pravomoci az az, aby na to prisli bezproblemov (staci si od bank dat hlasit prevody na nejake konkretne ucty a rovno by mohli davat trestne oznamenia na ludi za danove uniky).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru