Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
inac uplne by stacilo aby definovali pozivanie zahranicnych stavkovych agentur ako danovy unik, a ka…
MM.. 20.06.2011 14:35
MM..
Dobre, ale je mojou povinnostou si zistovat prevadzkovatela stranok a zistovat, ci je to subjekt z C… nový
fleg 20.06.2011 14:59
fleg
Nemusis si nic zistovat ptz na taky web sa musis spravidla registrovat a ten web na to upozornoval p… nový
MM.. 20.06.2011 15:29
MM..
Ten uvod mas odveci, ja sa prihlasim na web stavkovej kancelarie niekde na Kajmanoch, ako chces donu… nový
fleg 20.06.2011 16:39
fleg
Prevadzkovatela k tomu upozornovaniu donutis presne tak jak si nacrtol v druhej casti svojho prispev… nový
MM.. 20.06.2011 16:45
MM..
Inac nechapem preco mas problem s tym ze by si uzivatel musel zistovat ze u koho stavkuje? (aj keby… poslední
MM.. 20.06.2011 16:56
MM..

inac uplne by stacilo aby definovali pozivanie zahranicnych stavkovych agentur ako danovy unik, a kazdy pripadny pouzivatel z CR by si to 3x rozmyslel (ze by mal kvoli nejakej stavke na krku prokuratora) a tym by to dostatocne utlmili, ked uz im ide o dane. A nie blokovat internetovu stranku, totalna kravina.

Dobre, ale je mojou povinnostou si zistovat prevadzkovatela stranok a zistovat, ci je to subjekt z CR, aby som sa nedopustal danoveho uniku.
Problem je inde, treba si raz a navzdy uvedomovat, ze hranice prestavaju existovat. Nielenze je tu EU, spolocna mena a ciastocne aj politika, ale internet bura vsetko co sa hranic tyka.
Jedina sanca je zit v izolacii a postavit si okolo seba ochranny mur (vid cinsky firewall), ale to je to co chceme?

Nemusis si nic zistovat ptz na taky web sa musis spravidla registrovat a ten web na to upozornoval pri registracii ked si zadal adresu napr. z nemecka tak to napisale ze sorry nemozes. Tusim v D uz je to tak dost dlho a mozno je to tak aj doteraz ze by vlastne porusil zakon aj pouzivatel, neviem nesledujem to.
... a druha vec je ze nejak sa to musi platit a ta ecsta penazi je zaujimava, tam sa z toho daju vybrat dane. Peniaze neputuju po LAN kabli ale cez nejake banky apod. a to sa da odkontrolovat.

Dane su dane a tie budu vzdy v ramci statu (to je asi jediny vyznam statov - dane :), ale da sa to udrzat aj bez toho aby blokovali cokolvek na internete, ide len o dohody ze jak sa to vybera a plati apod. DPH je dohodnute v ramci EU tak ze plati sa tam kde sa tovar kupuje (kde sidli predajca), mohli dohodnut aj toto nejak normalne na medzinarodnej urovni a nie taketo kraviny.

Ten uvod mas odveci, ja sa prihlasim na web stavkovej kancelarie niekde na Kajmanoch, ako chces donutit prevadzkovatela tej stranky, aby ma upozornil. ze som zo Slovenska a ze nemozem? Nehovoriac o tom, ze to obidem proxynou, ked budem chciet.
To druhe co si pisal uz je rozumnejsie, mame EU, staci jednotny postup EU voci takymto unikom, medzinarodne dohody s rozvinutymi krajinami (USA, Japonsko, vychodna Azia) a mas "pod kontrolou" cely svet. Cize ak sa pravidla porusia v USA, zasiahnu ich organy, ak v EU tak europske atd, ak sa najde prevadzkovatel z Kajmanov, na ktoreho nemame dosah, mame tu medzibankove prevody, ktore sa daju blokovat (NBS vyda prikaz o blokacii tychto uctov vsetkym bankam) a pod. Samozrejme je to len taky nastrel, ale vzdy lepsie ako preniest zodpovednost na stranu uzivatela resp ISP, stat ma aj ine rozumnejsie paky ako toto aspon ako tak osefovat.

Prevadzkovatela k tomu upozornovaniu donutis presne tak jak si nacrtol v druhej casti svojho prispevku :) Alebo to das do zakona ze to prevadzkovatel musi robit a ked nebude tak bude na prevadzkovatelov zatykac a akonahle vstupia do EU tak ich zatknu, ja myslim ze by si to prevadzkovatel rozmyslel, alebo nebude cely zivot cestovat do EU :)

Inac nechapem preco mas problem s tym ze by si uzivatel musel zistovat ze u koho stavkuje? (aj keby ho web na nic neupozornoval)?
V zakonoch je povinnosti milion, cokolvek chces robit mas nejake povinnosti, chces predavat parky? mas povinnost urobit zivnost a hygienicky preukaz a ja neviem co, chces soferovat? mas povinnost urobit vodicak, tak by mali ludia novu povinnost ze ked chcu stavkovat musia si zistit ze u koho stavkuju a stavkovat len v spolocnostiach registrovanych v CR, ich zoznam by mohla vyvesit ministerstvo kdesi na nastenku a hotovo vec vybavena.

Otazka by bola len ze jak kontrolovat dodrziavanie zakona, ale myslim ze skodoradostnych bonzakov sa najde dost, a danove urady maju pravomoci az az, aby na to prisli bezproblemov (staci si od bank dat hlasit prevody na nejake konkretne ucty a rovno by mohli davat trestne oznamenia na ludi za danove uniky).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru