Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Novy SW: Avant Browser Tri-core, HotkeyP, (FreeCommander)...

Avant Browser Tri-core

Hlavna zmena, pribudol Chrome engine (po IE a Firefox).

HotkeyP

4.6.1 (28.3.2012)
- zkratky na https stránky
- okno s možnostmi používá vyhlazené písmo

opravené chyby:
- Když se příkaz "Zavřít okno" spustí na ploše, ukáže se dotaz na vypnutí Windows.

FreeCommander XE

Posledna verzia FC XE, ktory je prerobeny od zakladov, vysla uz davnejsie, momentalne vysla neverejna beta verzia ktora je len pre prispievatelov a beta-testerov, ale uz coskoro tu bude aj verejna "preview" verzia kde budu aj novinky z aktualnej verzie, pribudlo hlavne hromadne premenovanie (multi rename), snapshot, autor pracuje na dalsich, samozrejme bolo opravenych vela bugov.

Ja uz pouzivam XE verziu ako hlavnu asi mesiac a mozem potvrdit ze uz je dost stabilna, zo starej verzie chyba hlavne FTP, ale naopak pribudlo vela noviniek, moznosti a prisposobeni, takze XE verzia je na tom uz teraz lepsie ako stara verzia. Rozhodne odporucam prejst si vsetky nastavenia, su tam velmi zaujimave veci, napr. moznost pre dvojklik na prazdnej ploche, moznost vytvorit si nove tlacidla - aj v stredovom paneli, prisposobenie pre stavovy riadok, vlastne operacie kopirovanie/presuvanie (este nie uplne dokoncene ale funkcne) s moznostou minimalizovat a pauznut, automaticka zaloha nastaveni...

Předmět Autor Datum
Ani jedno z toho nepoužívám, ale díky za info. :beer:
host 08.04.2012 16:35
host
Ja si naopak bez tejto trojky neviem predstavit zivot, bezia mi takmer nonstop. Dal som ich spolu p…
Dreamer 08.04.2012 18:47
Dreamer
FreeCommander ma posledni verzi z 2009, uz jsem myslel, ze na nej autori kaslou, tak treba me tahle…
RedMaX 08.04.2012 19:29
RedMaX
Tak jeden autor pracuje na FreeCommander nonstop, teraz uz len na XE verzii a zopakujem info ze XE j…
Dreamer 08.04.2012 20:30
Dreamer
Na nový software se koukám: index.php
nononot 08.04.2012 17:17
nononot
Tak hned HotkeyP tam chyba, pre mna nepouzitelne. :-)
Dreamer 08.04.2012 18:39
Dreamer
Zkoušel jsi se někdy podívat na AutoHotkey?
L-Core 08.04.2012 21:06
L-Core
Velmi zajímavé. Máš osobní zkušenost?
mif 08.04.2012 23:40
mif
Používám pro naprosto libovolné přemapování kláves a tlačítek myši ve hrách, kde se idiot výrobce to… poslední
L-Core 10.04.2012 14:58
L-Core
Samozrejme, to co pouzivam je vysledkom dlheho testovania roznych alternativ, kazdy program som si o…
Dreamer 08.04.2012 23:43
Dreamer

FreeCommander ma posledni verzi z 2009, uz jsem myslel, ze na nej autori kaslou, tak treba me tahle informace o pripravovanem XE potesila, naopak HotkeyP jsem zkusil a smazal a Avanta jsem kdysi pouzival, nicmene taky uz je davno pryc a vracet se k nemu nemam potrebu.

Tak jeden autor pracuje na FreeCommander nonstop, teraz uz len na XE verzii a zopakujem info ze XE je mozne stiahnut, len starsiu verziu bez multi rename. Islo to pomerne pomaly, kedze autor zacinal od nuly, ale teraz je tam uz skoro vsetko az na FTP a par mensich funkcii, takze mozno koncom mesiaca bude uz pouzitelna verzia pre vsetkych, aj ked asi stale nie oficialna.

HotkeyP je pre mna nenahraditelny, neviem co ti konkretne vadilo, mozno by som ti vedel pomoct, mne skratil niektore operacie z desiatok sekund na zlomky sekund. a nemusim si pamatat rozne kl. skratky pre rozne programy a tiez mysie skratky, takze pre najpouzivanejsie situacie mi staci standardna 5 tl. mys.

Avant sa dost zmenil, hlavne FF engine, FF rozsirenia a to v com bol vzdy dobry je prisposobitelnost ktoru som nenasiel nikde inde, ja som ti prehliadac vyberal prave taky, ktory si mozem prisposobit podla mojich predstav a v ziadnom inom si nemozem prisposobit vsetko to co v Avant.

To prisposobenie vlastne spaja celu tuto trojku, lebo kazda alternativa dokaze zaklad, ale ja som vzdy hladal jednoduchsi sposob a uz nie som ochotny nieco robit 3 sekundy ked mozem 3 desatiny sekundy a 20 sekund ked mozem sekundu. Ano, toto dokazu vsetky 3 programy.

Používám pro naprosto libovolné přemapování kláves a tlačítek myši ve hrách, kde se idiot výrobce tohle rozhodl z mně nepochopitelných důvodů zakázat.

Pravda, je trochu složitější na pochopení, je potřeba něco nastudovat (vč. možnosti využití ohromné databáze na jejich fóru, případně požádat komunitu o pomoc).

Samozrejme, to co pouzivam je vysledkom dlheho testovania roznych alternativ, kazdy program som si odskusal, presiel vsetko co dokaze, nedokaze a potom som si vybral. V mnohych pripadoch mi zostala len jedina alternativa.

Konkretne AutoHotkey je dobry software, dokaze urcite viac ako HotkeyP, ale za cenu pre mna nepouzitelneho ovladania. Nie som programator a to ovladanie je vlastne nieco ako programovanie. Ja HotkeyP neustale aktualizujem, napr. v programe X chyba skratka Y ktoru pouzivam vsade inde, tak ju pridam za niekolko sekund. Pre niekoho je aj HotkeyP zlozity, ale je intuitivny a tak to ucenie ide akosi samo, staci pochopit princip a to nie je problem pri napovede (aj v Cestine).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru