Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Den kdy EU zakáže zpívat se rychle blíží

Aj so sucasnou ucinnostou je to uplne dostacujuce. Eneregeticka potreba dnesna je len mizivy zlomok (neviem presne nechce sa mi to hladat ale bolo tam vela nul) celkovej energie ktora zo slnka na zem dopada, takze nejake efekty akumulovania a podobne su zanedbatelne. Cierne asfaltove parkovisko u supermarketu ma ten efekt este horsi ptz akumuluje 100%. Nepotrebujes na to saharu, staci urobit pasy solarov napr. popri dialniciach a mozes pokryt znacnu cast celkovej spotreby celej republiky apod. Len tu energiu treba niekde uchovavat (precerpavacie nadrze apod) a samozrejme aj mixovat s inymi zdrojmi (ale ne s atomovou ptz tie su neflexibilne).

Co sa tyka toho kydania na ryzovanie, jediny kto na tom ryzuje su tie spolocnosti ktore na to nadavaju, ptz pri dnesnych cenach kupuju od solarov kWh po 14-15c a predavaju ju ludom za 25c/kWh prosimpekne. Ale hlavne kydaju na to ptz im to ohrozuje atomove sracky ktore "akoze" produkuju za 6c/kWh, ale zabudli do vypctu zaratat 100tisic rokov skladovania odpadu, potom by atomova energia stala 6eur/kWh alebo mozno aj 6000eur/kWh :)
Inac vyrobcovia solar panelov skoro vsetci krachuju ptz tie panely su uz take lacne ze to cinani predavaju pomaly uz za vyrobnu cenu a europski vyrobcovia nemaju sancu (a mam v tom velmi dobry prehlad ptz sa o akcie solarnych firiem zaujimam uz asi 3roky, a posledny rok to boli uplne jatka, akcionari maju >95% straty, t.j. ked niekto pred rokom-dvomi investoval 1000eur do solarnej firmy tak ma dnes menej jak 50eur :). To je fakt ryzovanie jak svina, mrcha jedna, jak na tom zarobil svina tovarnik :-D

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality