Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem AMD Phenom II X4 965 proti FX a Core i5/i3

Vhodné počtení pro skalní zastánce "traktorů".
Převzato:

Na Bulldozer snad mimo FX-8150 až na výjimečné případy jako konverze videa (zvlášťě s využitím SSE4.1) nebo šifrování (AES) ale starý dobrý Deneb stačí. A náš test hezky obnažuje holý fakt, že herní výkon Bulldozeru je skutečně tristní.

http://extrahardware.cnews.cz/recenze/test-proceso ru-na-prani-amd-phenom-ii-x4-965-proti-fx-core-i5i 3/strana/0/12

Zdroj: Extrahardware.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fx-4***, Fx-6*** jsou za ty peníze nevýkonné, ale musím se zastat Fx-81** a Fx-83**, které za ty pen…
Eessencia 25.12.2012 13:49
Eessencia
Př. Fx-8350 má konkurovat i5-3570k a dle testů je v některých aplikacích lepší, v jiných horší, ale…
ms 25.12.2012 14:11
ms
Bylo to na oficiálním banneru od AMD :) Dle anandtech jsou si v testu velmi podobné. Nenutím tu niko…
Eessencia 25.12.2012 18:13
Eessencia
Tak někdo, kdo hledá klady a zápory by asi měl být poněkud kritický k nějakým bannerům výrobce! A pr…
ms 25.12.2012 21:05
ms
ms, ms, ms... Nikdy jsem neříkal nic o přemrštěných cenách Intelu. Taky jsem psal, že výběr CPU zále… poslední
Eessencia 25.12.2012 21:29
Eessencia

Fx-4***, Fx-6*** jsou za ty peníze nevýkonné, ale musím se zastat Fx-81** a Fx-83**, které za ty peníze dávají dostatek výkonu a dobře konkurují tomu, čemu konkurovat mají.
Př. Fx-8350 má konkurovat i5-3570k a dle testů je v některých aplikacích lepší, v jiných horší, ale drží se hodně u sebe.
Jediné co někteří mohou odsoudit je spotřeba, ale kdo hledá nízkou spotřebu, vybere si jiný druh procesoru.

Nyní mám AMD Phenom II X4 955BE (v tomto PC) a hodlám si koupit Fx-83(2/5)0, až trochu opadnou ceny.

Př. Fx-8350 má konkurovat i5-3570k a dle testů je v některých aplikacích lepší, v jiných horší, ale drží se hodně u sebe.

A kde je psáno, že zrovna i5-3570K si mají konkurovat?!
A ano, ono to budí dojem, jak je ten Intel dráááááhýýýý, když se "hodí" CPU čirou náhodou s "K". Ale:
FX-8350 - aktuálně na czc 4 502,-Kč.
i5-3570 - aktuálně na czc 4 766,- Kč
Za "předražených" 264,- Kč přinejmenším lepší provozní vlastnosti v případě nové sestavy.

Bylo to na oficiálním banneru od AMD :)
Dle anandtech jsou si v testu velmi podobné. Nenutím tu nikoho odsuzovat Intel, já jsem neutrální, ale rád hledám klady a zápory na obou stranách barikád.
Samozřejmě záleží na situaci a jak jsem psal v jiném tématu. Do nových sestav bych bral určitě Intel, má totiž jistější budoucnost. Ale není přece na škodu, zajímat se a hledat klady na AMD. Velmi často se setkávám s názory, které se snaží vnutit méně schopným jedincům, že AMD Fuj a Intel Powa. ;)

Co se týče cen Fx-83**, je třeba si uvědomit, že jsou teprv na začátku prodeje, za pár týdnů, měsíců bude cena opět pod 4k (tak jako u Fx-81**).
Dle mého skromného názoru bude od AMD opět nejlepší poměr cena/výkon u AMD Fx-8320 (tak jako předchozí Fx-8120).
Tím ale nenavádím ostatní uživatele k jeho kupování. Každý nechť si koupí to, co splní jeho požadavky.

Edit -> Tady je srovnání 697 (V hrách je horší než Intel, ale pro tvorbu videí, ajp. je zase lepší volbou).

Tak někdo, kdo hledá klady a zápory by asi měl být poněkud kritický k nějakým bannerům výrobce! A právě proto oželím zbytečné "K" a najednou jsem cenou/výkonem/provozními vlastnosti(!) někde jinde! Pak si lze zcela oprávněně položit otázky: "Je ten Intel i5-3570 za "pŕemrštěných" 264,- Kč a spotřebou takřka poloviční tak nevýhodný? A stojí několik testů, kde o 600MHz více bičovaný AMD o zanedbatelný kousek vítězí, za to?" Za sebe odpovídám: "NE! Ani náhodou!"
A pokud budu dále pokračovat ve "hře" a přijmu na chvíli srovnání s i5-3570K za rozdíl momentálně 768,-Kč, pak co když budu hledat něco výhodnějšího? A co když zvolím něco za neuvěřitelných 852,-Kč dražších než AMD FX-8350?! Copak za tu neuvěřitelnou cenu asi bude výkonnější i ve vícevláknových aplikacích?

Do některých specifických sestav bych volil APU od AMD, ale u všeobecného použití bych doporučoval použít, nikoliv vnutit, mozek a dojít k rozhodnutí, co je a není výhodné. Dogma, že AMD je výhodnější a Intel je předražený je totiž dávno pasé.

A abych udělal radost, zde výhodné CPU AMD naprosto drtí ten předražený Intel...

ms, ms, ms...
Nikdy jsem neříkal nic o přemrštěných cenách Intelu.
Taky jsem psal, že výběr CPU záleží na tom, co od něj uživatel očekává. Oháníš se tu korunama navíc, pecka, mám víc peněz koupím si víc muziky tzn. sáhnu po Intelu. Nemám víc peněz, sáhnu po tom, co pro mě bude lepší (proč by to neměl být AMD CPU?). Př. chci streamovat hry ve Full HD... Proč kupovat př. Intel core i7 3770K, když můžu mít takřka skoro stejně výkonný Fx-8350? (momentálně mluvím pouze o x264 encodingu). Navíc, když jednoduše přetaktkuju Fx, dostanu pár procent k dobru (u Intelu si musíš jak blbec připlácet leckdy i stokoruny za pomyslné/nesmyslné "K" v názvu.

Kecy jako, Intel má skoro poloviční spotřebu nehrajou roly. Kdo hledá nízkou spotřebu sáhne po APU, herní PC budou vždy žravé, ať chceš či nechceš a nějakých ubochých 50W na Intel CPU s tím moc nepohne.

Taky je třeba brát v potaz, že u většiny her stačí dosáhnout 60fps (VSync ON), pokud se nejedná o těch pár FPS her, proč honit čísla? Jestli budu mít ve své oblíbené hře 150fps, nebo 180fps nehraje téměř žádnou roly (A na každou dnešní a věřím že i budoucí hru stačí AMD Fx-8***).

Já neodsuzuji Intel, neodsuzuji AMD, ale nesnesu zaryté rádoby chytrouše, co někde přečetli, že jedna značka je super a tak druhé stojí za prd.
Neřeknu ani nic, kdybys komunikoval normálním způsobem, ale tvůj arogantní styl psaní (tak jako vždy a tak jako jsem ti vždy psal) je ubohý a lidi dohání k pláči.
Zkus nad sebou popřemýšlet, nebuď zapšklej na svět jak brambora ve friťáku, jestli se takto vyjadřuješ i při osobním rozhovoru, tak to potěš koště.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru