Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to sa písalo o každom novom windowse,nakoniec to používal skoro každý...kto si dnes spomenie na to,ž…
audax 29.12.2012 08:50
audax
Nesmysl, (relativnim) pruserem byly prvni W95 neb dost chyb a chybejici ovladace, pak byla vcelku ro…
lucifer 29.12.2012 09:56
lucifer
A není to teda svým způsobem protiřečení, že Visty byly průser, když Sedmičky, na který každý pěje ó…
shark.jd 29.12.2012 17:05
shark.jd
Neni, jen je konecne "doladili". Visty bez SP = megapruser, nikdy to v tehle podobe nemeli pustit ve…
lucifer 29.12.2012 18:29
lucifer
Běžný uživatel rozdíl mezi Vistou SP2 a Windows Seven nepozná, jen maj Visty z počátků pověst shitu,…
shark.jd 29.12.2012 20:40
shark.jd
Pozna
lucifer 29.12.2012 20:56
lucifer
Nepozna, bezi to uplne stejne, Visty s SP jsou to same co 7edmicky.
RedMaX 29.12.2012 22:43
RedMaX
Nie su. Mam doma visty uz nejake par rokov a na netbooku W7. Je to dost ine napr. co ma vytaca na W7…
MM.. 30.12.2012 18:19
MM..
P.S. co sa tyka stability tak ano po SP2 je vista pouzitelna a stabilna (inac by som to nepouzival).… poslední
shark.jd 02.01.2013 13:52
shark.jd

to sa písalo o každom novom windowse,nakoniec to používal skoro každý...kto si dnes spomenie na to,že rovnakým prepadákom bolo,win95OSR2, win98,win98se, w2k, wxp,win7,každému to vadilo,že je to neprehladné,farebné ako cirkusová kronika,pomalé,nepoužitelné na starom hardwari a podobné pripomienky a dnes ? mnohí sa napr. wxpčka držia zubami-nechtami....

Nesmysl, (relativnim) pruserem byly prvni W95 neb dost chyb a chybejici ovladace, pak byla vcelku rozumna evoluce OSR2, 98, SE - vse bylo krokem vpred bez nejakeho zasadniho kixu. A pak pruser Me. Neskutecna slepenina pro kterou nemam dobreho slova.

V rodince Windows NT - 3.5, 3,51, 4.0 - spolehlive ale dost neprivetive. W2K - velmi dobry system, ale ne na "multimedia". Prisli XP, na svoji dobu meli jednu vadu - naroky na RAM ktere tehdy bylo malo a byla draha (a mnohe chipsety neumeli vic nez 512MB). Vychozi modrozelena "Luna" byl hnus, ale slo to jednoduse prepnout do W2K vzhledu (IMHO nejlepsi co kdy z MS vypadlo). Evoluce se servicepacky a klesajici ceny pameti.

Pak Visty - a pruser. Neprinesli nic pozitivniho, jen neustalou buzeraci uzivatele a pomalost i na slusnem HW. Neco uhladili servicepacky, ale porad to byl dost mizerny system, korporat ho ignoroval a cekalo se co prijde po nich.

A prisli W7 = zoptimalizovane, svizne Visty s vychytanymi mouchami. Dobry system, ale zas tak bych nejasal - jsou v nich porad i dost nasiraci veci (sit a share treba). Nicmene konecne duvod prejit na neco po XP, ktere v 64b za moc nestaly - ceny RAM klesaly porad dolu a kdekdo si chtel doprat vic nez 4GB.

Tak, a mame tady W8. Prinesly...co vlastne? Schizofrenni dvoji GUI, z cehoz to jedno je absolutne nevhodne na desktop bez dotykoveho ovladani, a druhe ktere je nejskaredsim od dob Windows 3.11, se skrytym bonusem minimalni konfigurovatelnosti. Jinak uvnitr normalni stabilni svizny system ktery se nijak zasadne nelisi od W7, coz o to. Ale PROC pouzivat system ktery aby me nenasiral si nejdriv musim prekopat 3rd party utilitami do vzhledu systemu predchoziho (a ani tak se te Metro sracky plne nezbavim)? Navic i samotny desktop je ohavne plochy a hranaty, nejde u toho nastavit temer nic - ani vzhled tak aby se netloukla barva pozadi a fontu u aktivniho/neaktivniho okna a taskbaru. Hnus jak pro vyznavace W2K klasiky tak ty kterym se libilo Aero....

fuj, jsem se rozepsal...

Nie su. Mam doma visty uz nejake par rokov a na netbooku W7. Je to dost ine napr. co ma vytaca na W7 je spravanie taskbaru (na viste to je este "normalne"), alebo castejsie vyskakovanie UAC u visty, alebo spravanie superfetch (vista ma omnoho horsi), niektore chybajuce veci vo viste co sa tyka sieti (to ma vobec netrapi), trochu ine ovladacie panely, ina kalkulacka, malovani, apod, rozdiely tam su a aj viditelne.

P.S. co sa tyka stability tak ano po SP2 je vista pouzitelna a stabilna (inac by som to nepouzival). Bez SP som vistu rozlozil za 5 minut po instalacii (som len povypinal body obnovenia a pagefile a po 2 restartoch uz nenabehli ovl.panely :D)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru