Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Identity v Outlooku 2003 ?

Odpustte moji neznalost outlooku 2003, zatim se mi celkem darilo se mu vyhybat... ale ActiveSync se s nim porad chce kamaradit:x:

Asi jsem blbej, ale nemuzu najit jednu zakladni vec: jak v outlooku 2003 vytvorit vic "identit" (neco jako jsem kdysi videl v outlooku-express) nebo aspon sva data zaheslovat, aby se k nim nedostal kazdy, kdo spusti outlook 2003?

Sice toho muzu docilit spustenim outlooku pres "Run as...", ale to mi nijak nepomuze, protoze ActiveSync se vzdycky synchronizuje s prave aktivnim uctem. Odhlasovani ani fast user switching kvuli tomu nepripada v uvahu. Chci to totiz provozovat na pocitaci, kde je na konzoli vzdy jen jeden konkretni ucet, pod nimz bezi veci, ktere nechci prerusovat ani davat na pozadi. Na ten pocitac se sice mohou pres TS pripojovat i dalsi uzivatele, ovsem jen na pozadi.

Jde to nejak zaridit, aby pri navazani ActiveSync spojeni (napriklad pri vlozeni PDA do kolibky) probehla nejakym zpusobem synchronizace s Outlookem 2003, ovsem prenesena data nebyla v Outlooku bez hesla pristupna? Anebo aby synchronizace probehla s jinym uzivatelskym uctem, nez je ten, ktery je zrovna aktivni na konzoli?

Předmět Autor Datum
To co hledáš jsou "profily". V každém profilu můžou být definované různé účty a každý může mít jiné…
Vladimir 31.10.2006 16:34
Vladimir
Aha, "profily" by mohly byt ono.. Ale stejne nemuzu najit to hlavni, kvuli cemu se ptam: kde nastavi…
Ynd0r 31.10.2006 18:43
Ynd0r
IMAP to trochu komplikuje - zprávy načtené z IMAPu dočasně Outlook ukládá do místního IMAP pstčka. K…
Vladimir 31.10.2006 19:12
Vladimir
Vyborne, to je ono. Nechapu, proc jsem to predtim nenasel. Diky, funguje. S IMAP neni problem, post… poslední
Ynd0r 31.10.2006 19:42
Ynd0r

To co hledáš jsou "profily". V každém profilu můžou být definované různé účty a každý může mít jiné úložiště. Pokud používáš Exchange a NTLM autentikaci, tak musí mít aktuální NT uživatel právo otevřít onen jiný Exchange mailbox.

Celé situaci docela nerozumím /zejména co je "na pozadí" atp., ale heslem můžeš chránit osobní složky stejně jako ověřování vůči Exchange.

Aha, "profily" by mohly byt ono.. Ale stejne nemuzu najit to hlavni, kvuli cemu se ptam: kde nastavit pro svuj "profil" heslo?

Exchange na tom pc nepouzivam. Jde vlastne jen o synchronizaci tasku, poznamek, kalendare, kontaktu (postu mam pres IMAP4, neni treba synchronizovat) - proste nasypat sva data z PDA do outlooku, ale aby byl muj outlook-profil zaheslovany, takze by do nej nemohl lezt kazdy, kdo sedne k pocitaci. A pritom aby nebylo treba prepinat prihlaseneho uzivatele windows. Zkratka neco jako kdyz zadavas v outlook-express heslo pro svou "identitu".

"Na pozadi" znamena, ze to pc slouzi taky jako terminalovy server. Pracuju na nem z ruznych mist pres LAN i pres internet pomoci RDP, zatimco na konzoli (na lokalu) bezi neco jineho. Jsou tam XP Pro s WinConnect Serverem od ThinSoftu.

Vyborne, to je ono. Nechapu, proc jsem to predtim nenasel. Diky, funguje.

S IMAP neni problem, posta se stahuje pres FlexMail 2007 a neni ji treba synchronizovat, takze ji do outlooku vubec nestahuju a v ActiveSync je vypnuta.

Mimochodem pred casem jsem na tvoji radu presel doma na system, ze vsechny uzivatelske xp ucty jsou "restricted user"... chvili to dost prudilo, ale nakonec se vsechno vyladilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru