Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí disk se "odpojuje"

S podobným chováním jsem se setkal (u jiných disků), a u mě to mělo tyto příčiny:
a) již zmiňované problémy s napájením. Zde je potřeba použít co nejkratší a co nejsilnější USB kabel. Zdvojená koncovka nejspíš nepomůže, protože ta zajistí pouze vyšší možný proud z konektorů, neřeší však úbytky na USB kabelu. Rozhodně, pokud odběr disku není větší, než 0.5A, tak zdvojená koncovka určitě nepomůže (na druhé straně to ale bude ten požadovaný "co nejsilnější kabel").
b) Nedokonalý kontakt v některém USB konektoru. Každý USB konektor má v plechovém obalu prostřihy ve tvaru jakýchsi paciček, jechž úkolem je tlačit zasunutý konektor na své kontakty. Tyto packy, protože jejich pružnost není kdoví jaká, je potřeba občas přihnout, aby opět tlačily do pouzdra zasunutého konektoru.
c) mám přídavnou USB3 desku a tam je třeba čas od času nutno přeinstalovat drivery. Nevím, jestli podobný problém není i řadiči na desce, ale s touto kartou tyhle potíže mám (najmě v kombinaci s potížemi podle bodu b).
Zkusil bych tedy nejprve přihnout zmiňované packy (silnější jehlou a jenom trochu!) a přeinstalovat drivery USB3 (obojí v jednom kroku!). Pokud to pomůže, tak dej vědět (mně pro ujištění, že nežiji v bludu, jiným pro poučení).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny