Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení a spuštění ISO jako virtuální disk v OS WinXP/7/8

Marně hledám způsob, jak dávkově pomocí BAT připojit ISO pod virtuální mechaniku a spustit EXE. Po skončení programu, tedy ještě v rámci ukončení BAT dávky zase ISO odpojit.
Příklad: Méně znalý uživatel, po kterém nemůžeme chtít aby někde něco nastavoval, vybíral a spouštěl ručně. Na ploše má zástupce k BAT souboru, který spustí. Automaticky se provede namountování ISO pod virtuální mechaniku, která se při té příležitosti jednorázově vytvoří nějakou utilitou. Následně na to se spustí EXE soubor s např. výukovým programem angličtiny. Když potom uživatel výukový program ukončí, tak se zase vituální mechanika odpojí a nebude vidět v operačním systému.

Zkouším Virtual CD-ROM Control Panel, který je přímo od Microsoftu, ve kterém ale nejsem schopný vše zautomatizovat pomocí BAT. Program pravděpodobně neodporuje dávkové příkazy z command line.
http://download.chip.eu/cz/Virtual-CD-ROM-Control- Panel_7528552.html
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.as px?id=38780

Můžete mi prosím poradit a dát tip na nějakou utilitu, kterou to zvládnu zautomatizovat? Bohužel nemůžu chtít po starším člověku, aby někde něco vybíral, nastavoval a výukových programů používá více, takže je třeba zautomatizování pod virtuální mechanikou řešit individuálně.
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám dobrou zprávu. Zdá se, že se mi podařilo najít ten správný program, ačkoliv to ještě nemám vyzko… poslední
ISO 24.09.2013 09:39
ISO

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru