Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vytvořit boot CD s biosem?

Ježkovy oči, to by člověk nevěřil, co se dá naplácat kolem jednoduchého dotazu. Pokud tomu rozumím, tak požadavkem je bootovací CD takové, aby se z něho dal flashovat BIOS, co možná bezobslužně (nebo velmi jednoduše). Tak tedy:
Je třeba vytvořit bootovací disketu do DOSu. Já doporučuji DOS z Win98, ale není to podmínkou. Na něj je třeba umístit dosový driver pro CD (dnes už je to jedno jaký, většinou vyhoví jakýkoliv) a prográmek Mscdex.exe, který zpřístupní CD a obojí potom náležitě ošetřit v Config.sys a Autoexec.bat. Doporučuji dát pro Mscdex.exe parametr /L:Z, který zajistí, že CD bude pokaždé zařazeno jako Z:. Na disketu se vejde i Volkov Commader a tam lze např. vytvořit menu pro flash různých BIOSů, ale to jak komu libo.
No, a na CD potom už může být cokoliv, vejde se tam toho kolem 700MB, takže flashovací programy a obsahy BIOSů mohou být porůznu rozmístěny na CD. A pokud se dodrží doporučení ohledně parametru pro Mscdexe.exe, tak se ví, že CD má pokaždé přiděleno písmeno Z: a lze se snadno na soubory na něm odkazovat.
No, až se taková disketa vytvoří a odzkouší, tak se např. v Neru dá vypálit bootovací CD a on si tu disketu vyžádá.
Samozřejmě, pokud je pro někoho problém napsat .bat tak, aby spustil nějaký program, tak je těžko radit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny