Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alza.cz a nákupy

Alzu jsem měl rád proto, že když například byl nějaký kus vadný, okamžitě mi ho vyměnili za nový, pokud se mi třeba myška držela blbě v ruce, neměli problém s vrácením peněz, objednáním jiné a vyzkoušení na prodejně, všechno fungovalo a hlavně - rychle.
Dnes už to ale nabízí pomalu každý obchod a tak se z alzy stal jen předražený krám s neuvěřitelně otravným maskotem.
Teď už čekám třetí den na odpověď, proč je můj balík nekompletní a stále nic. Dokonce mi dnes už slečna na alze, když jsem volal, jestli to stihnou ještě letos, tvrdila, že se jim ten ticket ztratil, a že ho mám zaslat znovu. To už jsem se nasral, ale po minutce psychického týrání byl ticket znovu na světě a slečna mohla vydechnout. To už ti blbci asi mají v kodexu, když něco trvá dlouho, říct, že je to chyba zákazníka a jeho špatně odeslaného formuláře.


Podobně nápadné a frekventované je i slůvko kór, které vzniklo z německého gar (ganz und gar - úplně, zcela, naprosto). Toto gar se ale v německých nářečích vyskytuje v podobě gór nebo kór a stejně tak se vyslovuje i u nás s k nebo g a vyslovuje se dlouze i krátce. Znamená samozřejmě příliš nebo také vůbec. Například: „To už je gór moc starý“, nebo: „na to já kor nic nedám“. Kromě toho znáte toto slůvko ve významu teprve a zvláště: „Ten to kór nesvede“. „Budeš tam brzo, kór když budeš utíkat“.
Pražáci ztřeštení :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny