Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlnění obrazu

Problém není ve VGA kontra DVI (nebo HDMI), ale v tom, že vám evidentně vzniká rušení dvojí zemí. Toto rušení, pokud není obrovské, se při digitálních způsobech přenosu neprojevuje.
Toto rušení vzniká tehdy, když je počítač, kromě ochranného vodiče své vlastní síťové šňůry, spojen ještě jednou (nebo vícekrát) do vzdálenějšího bodu ochranného vodiče, nebo se zemí jako takovou. Typicky to bývá monitor zapojený do jiné zásuvky než počítač, nebo spojení se společnou/kabelovou/satelitní anténou (je jedno, jestli přímo, nebo přes TV či jiný přístroj). Některé zdroje rušení jsou docela kuriózní: jednou tohle rušení dělala tiskárna, která se svým kovovým dnem dotýkal ústředního topení, na kterém byla položena. Nebo jindy to dělal plotter připojený přes LPT a napájený z docela vzdálené zásuvky. Rušení se objevilo jenom tehdy, když v nedaleké dílně spustili soustruh...
Doporučuji odstranit rušení přerušením dvojího zemnění a nespoléhat na digitální přenosy obrazu. On by se totiž také mohl objevit silný brum ve zvuku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny