Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Optimalizace a zrychlení PC /Boost PC

Zdravím všechny kutily, odborníky, tuneupery, kolemjdoucí, muzikanty a další,

v mém zájmu je co nejvíce optimalizovat pc na nejvyšší výkon s minimálním úsilím pomocí pouze softwaru a to jen se základními funkcemi služeb (zvuk, obraz, funkčnost programů a další).

HW: o hardwaru samozdřejmě neberu potaz protože výkon se starou 1 giga pamětí 2X cpu se moc muziky nevyvede.

SW: začněme třeba programy jako Advanced SystemCare, CCleaner, TuneUP Utilities. Ano, rady jako defragmentace disku, zakázání zbytečných služeb neberu, vše tohle si může uživatel nastavit sám a zdarma na svém PC - dokonce to nabízí samostatné programy viz. výše.

OS: první co je nejdůležitější je mít dneska podle mě nejlepší Windows 64 bit Pro/Ulti. Nabízejí vše co uživatel potřebuje a to jak v herním koutku tak i kanceláři za dobrou cenu a slušný výkon oproti starším nebo jiným Win 7.

Disk: s SSD diskem je PC schopen nabootovat a spustit plochu do 20 sekund s HDD diskem se čas pohybuje až do 40 sekund - velký rozdíl, volba SSD disku může být mnohdy lepší než jakýsi procesor, má na tom sice velkou úlohu ale v poměru určitě přinejmenším stejnou jako SSD disk.

Rada(univerzální): mnoho seženete vyhledáváním na googl*, nejlepší přímo tutoriály s videem na youtub* (nevim zda jsou tu povoleny odkazy). Zadáním do vyhledavače: boost pc atd.

Prosím piště rozvádějte Vaše vlastní zkušenosti, co Vám nejvíce pomohlo s čím jste byli spokojeni apod. Děkuju moc Všem.

Osobní zkušenost: zakoupil jsem licenci programu Advanced SystemCare v7.2 a nemůžu si stěžovat - turbo boost, hluboký sken registrů, mazání zbytečností (jednou až 8 GB - jeden soubor zkopírovaný na místě kde bych ho nikdy nehledal). Přímo optimalizuje systém - snižuje dobu reakcí, automaticky optimalizuje služby. Testuje připojení - spouští prohlížeč v "turbo režimu" a nabízí v jednoduchosti popsané všechno nastavení které než bych v prohlížeči vyhledal. Spokojený. Ke všemu nabízí elegantní CPU a RAM meter na plochu.

Porovnání: v porovnání s CCleanerem jsem je zapl naráz aby skenovali jen registry. ASCv7.2 našel 7 normálních problémů které by vyhledal i s free verzí ale hlubokým skenem našel dalších 120 problémů - hluboký sken pouze v Pro verzi. No a náš slavný CCleaner našel pouhé 2 problémy s free verzí. CC Professional Plus nemám a v porovnání s free verzí ASC mě ani neláká.

Povzbuzení: opravdu velmi mě zajímají zkušenosti ostatních prosím ještě jednou podělte se a berte toto téma spíše jako pobavení se a o porovnání všech dostupných - nedostupných, placených - neplacených boost utilities Softwarů.

S pozdravem
nereg

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dokážu ještě pochopit, když si někdo Advanced SystemCare ukradne, ale za tohle platit je síla. Hlubo… nový
karel 27.03.2014 07:19
karel
Hluboký sken jako porno - to mě rozsekalo :-D nový
MachR55 27.03.2014 15:38
MachR55
Stačí se podívat na IP a je jasné, že jde o provokaci, něco jako toto. Pro náhodné neznalé: Je zby… nový
ms 27.03.2014 17:05
ms
Tie tvoje programy su uplne nahovno, si spokojeny s tym ze ti to znefunkcnuje Windows, zaujimave. T… nový
MM.. 27.03.2014 18:57
MM..
A co pomaha: nezasierat si Windows nezmyselnymi aplikaciami, antivirmi, a virmi. Potom to bootuje za… nový
MM.. 27.03.2014 19:02
MM..
Proč na to reaguješ? Vždyť je to jen provokační akce. nový
Prasak 27.03.2014 19:15
Prasak
hluboký sken registry- to člověku nedá. :-D nápověda systému: Jsou aplikace pro čištění registru n… nový
kmochna 27.03.2014 19:57
kmochna
Používám jenom glary-utilities Mám Windows 8.1 Naprostá spokojenost odstraněna reklama (Kurt) poslední
GVKB 07.04.2014 09:16
GVKB

Stačí se podívat na IP a je jasné, že jde o provokaci, něco jako toto.

Pro náhodné neznalé:

Je zbytečné krást "Windows 64 bit Pro/Ulti" (pravděpodobně "myšleno" (čím?) W7), pokud nejsou potřeba funkce povolené v těchto verzích. V mnoha případech se dokonce, ó jaká hrůza, bez MSW obejdete. Z hlediska základů bezpečnosti je třeba si uvědomit význam slova: "víceuživatelský" a slov: "záloha uživatelských dat". To je nad nad všechna tůůůnidla na Světě!

Bez SSD se dá žít zcela pohodlně a než mizerný SSD (a těch šizených je na trhu spoustu), pak WD Velociraptor je mnohem spolehlivější. Když rychlost startu je tak žádaná, pak STR + UPS.

Na Tubici najdete též perpeťáky a jiné magory. Pokud se mermomocí někdo chce hrabat v os, pak hlavně stránky výrobce os. Jen holt budete muset umět číst a pochopit rozsáhlejší text.

Univerzální rada je: "Pokud něco funguje, pak se v tom nehrabte! A tuplem, pokud o tom vůbec nic nevíte!"

Používání tůůůnidel a dokonce nákup je naprostý nesmysl! Pokud tohle někdo "radí" neznalým, pak je provokatér a intelektuálně nedostatečný, což se nevylučuje.

Tie tvoje programy su uplne nahovno, si spokojeny s tym ze ti to znefunkcnuje Windows, zaujimave.

Tak nam napis ze o kolko ti to co zrychlilo? Ptz zrychlilo ti to nic a o 0,000%. Ale hlavne ze si za to placebo este aj zaplatil.

P.S: a vobec neni dulezite mat Windows pro/ulti. Uplne stejne funguje aj home verzia. Ked uz mas rad placebo, tak home mozno dokonca moze byt aj rychlejsie ptz nespusta tolko sluzieb :D Placebo end.
P.S.2. a 64bitovy WIn moze byt s 1GB RAM dokonca aj pomalsi jak 32bit, ptz tusim zevraj 64ka potrebuje viac RAM pre seba

A co pomaha: nezasierat si Windows nezmyselnymi aplikaciami, antivirmi, a virmi.
Potom to bootuje za 20sekund dozivotne. Mne napr. XP bootoval za 20sekund aj s normalnym HDD, a minimalne 5rokov. Ptz som to nezasieral vselijakymi care a podobnymi nezmyslami.

hluboký sken registry- to člověku nedá. :-D

nápověda systému:

Jsou aplikace pro čištění registru nezbytné?

Registr systému Windows je databáze obsahující všechna konfigurační nastavení, která určují vzhled a chování systému Windows . V některých případech mohou nastavení, která již nejsou třeba, zůstat v registru pro případ, že budou potřebná později. Nejedná se o nic neobvyklého a tato data zabírají velmi málo místa.

Některé produkty volně šířené na Internetu doporučují provádět pravidelnou údržbu a čištění registru. Přestože občas může dojít k poškození nastavení registru, obecně lze říci, že registr je soběstačný. Rozhodnete-li se nainstalovat aplikaci pro čištění registru, informujte se na daný produkt a stahujte a instalujte pouze programy od vydavatelů softwaru, kterým důvěřujete.

Upozornění
Některé programy volně dostupné na Internetu mohou obsahovat spyware, adware nebo viry. Stahujte a instalujte pouze programy od vydavatelů softwaru, kterým důvěřujete. I když webu, z něhož daný program stahujete, důvěřujete, je třeba rovněž důvěřovat i vydavateli tohoto programu. Další informace naleznete v tématu Kdy důvěřovat vydavateli softwaru.

Důrazně doporučujeme provádět změny pouze u těch hodnot v registrech, které znáte nebo u kterých jste dostali k provedení změn pokyn z důvěryhodného zdroje. Před prováděním jakýchkoli změn si nezapomeňte zazálohovat registr.
----
já si mažu, pokud chci, radši sám. uděláme si pokus: vytvoříme si txt soubor, dáme mu příponu hatlapatla a proskenujeme, přinejlepším hlubokým skenem, jestli neobjeví zbytečný prázdný klíč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...