Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firewall Sygate a dva uživatelé ve WXP

Zdravím všechny lidičky z této poradny,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo při užívání firewallu Sygate nenarazil na podobný problém jako já. Mám operační systém WXP se dvěma uživateli a povoleným rychlým přepínáním uživatelů. Firewall mi funguje vždy jen na prvním přihlášeném uživateli, když ho chci spustit i u druhého, současně zapnutého, nejde to a skáče mi:
"Sygate personal firewall nemůže zobrazit uživatelské rozhraní, jestli používáte WXP rychlé přepínání uživatelů, ujistěte se, že všichni uživatlé jsou přihlášeni z Windows, zkuste znovu protokolování. Jestliže používáte služby terminálu, není uživatelské rozhraní podporováno."
Nevím, jak a kde něco nastavit, aby firewall fungoval oběma uživatelům současně. Nebo proč mi to program píše a co s tím?
Dík Jana

Předmět Autor Datum
Ahoj, program ti to píše podle všeho proto, že uživatelské rozhraní může používat pouze jeden z při… nový
Vladimir 06.01.2007 21:29
Vladimir
Ahoj, tak když to funguje, tak je to v pohodě. Já se jen bála, jestli běží. To rychlé přepínání si a… nový
Riky 07.01.2007 08:45
Riky
sygate je už starší, dále nevyvíjený firewall. asi proto se už nezabývali něčím tak přízemním jako j… nový
ledník brtník 07.01.2007 00:15
ledník brtník
Sygate rulezz :-)!! nový
Dale Cooper 07.01.2007 09:48
Dale Cooper
Sygate používám, rovněž tak rychlé přepínání. Obé bez větších problémů. Jediné co mi vadí: pokud spu… poslední
Jack 07.01.2007 19:34
Jack

Ahoj,

program ti to píše podle všeho proto, že uživatelské rozhraní může používat pouze jeden z přihlášených uživatelů (na konzoli). Programátoři byli líní.

Jak já to chápu, jediné co se děje je, že jen druhému přihlášenému uživateli se nemůže zobrazit uživatelské rozhraní. Firewall beží dál. Z toho si nic nedělej, opravdové firewally žádné uživatelské rozhraní ani nepotřebují.

Ahoj,
tak když to funguje, tak je to v pohodě. Já se jen bála, jestli běží. To rychlé přepínání si asi zruším, máte pravdu, vlastně to není moc k ničemu a dělá to akorát problémy. Jinak se mi Sygate moc líbí, ty grafy a tak, a myslím si, že je fakt dobrý :-)
Ahoj Jana

sygate je už starší, dále nevyvíjený firewall. asi proto se už nezabývali něčím tak přízemním jako je ryché přepínání uživatelů (to mimochodem nepodporují ani xp zapojená v doméně, microsoft asi dobře ví proč). taky by šlo říct že není bezproblémové (vlastně to ani nemá smysl) mít firewall pro dva naráz načtené uživatele v paměti, oba mohou být s admošskými právy, a pro jednoho firewall něco filtruje a pro druhého ne.

primitivní jednosměrný stavový firewall z xp jsem kdysi zásadně odsuzoval - protože je skoro k ničemu, nechrání uživatele před krádeží jeho dat, neblokuje nákazu z jeho napadených windows dál do sítě. ale v té primitivnosti je jedna nezanedbatelná přednost - firewall který skoro nic nedělá a nic nehlásí, nemá důvod být rozvrtáván / znefunkčněn svými home-administrátory. ti pokud jsou neustále obtěžováni hláškami sebeskvělejšího firewallu a mají příslušná práva, prostě všechny varovné hlášky odklikají a tak ho prakticky vyřadí.

já osobně sygate personal firewall miluju, je ťuťu ňuňu a doma ho používám. svinstvo jako rychlé přepínání uživatelů mě nezajímá, občas ušetřených 20 sekund je mi k ničemu. proto bych si ho nikdy na pc nepovolil.

Sygate používám, rovněž tak rychlé přepínání. Obé bez větších problémů. Jediné co mi vadí: pokud spustím na jednom profilu program, jenž nemá nakonfigurovaná privilegia v SPF, pak mi hláška se žádostí o povolení přístupu skočí na nejdříve přihlášeného uživatele a současně přihlášený nemá ani potuchu proč připojení neběží.:-/ Musí se s tím počítat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru