Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firewall Sygate a dva uživatelé ve WXP

Zdravím všechny lidičky z této poradny,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo při užívání firewallu Sygate nenarazil na podobný problém jako já. Mám operační systém WXP se dvěma uživateli a povoleným rychlým přepínáním uživatelů. Firewall mi funguje vždy jen na prvním přihlášeném uživateli, když ho chci spustit i u druhého, současně zapnutého, nejde to a skáče mi:
"Sygate personal firewall nemůže zobrazit uživatelské rozhraní, jestli používáte WXP rychlé přepínání uživatelů, ujistěte se, že všichni uživatlé jsou přihlášeni z Windows, zkuste znovu protokolování. Jestliže používáte služby terminálu, není uživatelské rozhraní podporováno."
Nevím, jak a kde něco nastavit, aby firewall fungoval oběma uživatelům současně. Nebo proč mi to program píše a co s tím?
Dík Jana

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
sygate je už starší, dále nevyvíjený firewall. asi proto se už nezabývali něčím tak přízemním jako j…
ledník brtník 07.01.2007 00:15
ledník brtník
Sygate používám, rovněž tak rychlé přepínání. Obé bez větších problémů. Jediné co mi vadí: pokud spu… poslední
Jack 07.01.2007 19:34
Jack

sygate je už starší, dále nevyvíjený firewall. asi proto se už nezabývali něčím tak přízemním jako je ryché přepínání uživatelů (to mimochodem nepodporují ani xp zapojená v doméně, microsoft asi dobře ví proč). taky by šlo říct že není bezproblémové (vlastně to ani nemá smysl) mít firewall pro dva naráz načtené uživatele v paměti, oba mohou být s admošskými právy, a pro jednoho firewall něco filtruje a pro druhého ne.

primitivní jednosměrný stavový firewall z xp jsem kdysi zásadně odsuzoval - protože je skoro k ničemu, nechrání uživatele před krádeží jeho dat, neblokuje nákazu z jeho napadených windows dál do sítě. ale v té primitivnosti je jedna nezanedbatelná přednost - firewall který skoro nic nedělá a nic nehlásí, nemá důvod být rozvrtáván / znefunkčněn svými home-administrátory. ti pokud jsou neustále obtěžováni hláškami sebeskvělejšího firewallu a mají příslušná práva, prostě všechny varovné hlášky odklikají a tak ho prakticky vyřadí.

já osobně sygate personal firewall miluju, je ťuťu ňuňu a doma ho používám. svinstvo jako rychlé přepínání uživatelů mě nezajímá, občas ušetřených 20 sekund je mi k ničemu. proto bych si ho nikdy na pc nepovolil.

Sygate používám, rovněž tak rychlé přepínání. Obé bez větších problémů. Jediné co mi vadí: pokud spustím na jednom profilu program, jenž nemá nakonfigurovaná privilegia v SPF, pak mi hláška se žádostí o povolení přístupu skočí na nejdříve přihlášeného uživatele a současně přihlášený nemá ani potuchu proč připojení neběží.:-/ Musí se s tím počítat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru