Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přílohy v Outlok expres - neukládání

V Outloku expres si ukládám většinu přijatých a odeslaných mailů. Chtěl bych je ukládat bez příloh - fotky, zabírají zbytečně moc místa. Vybrané přílohy si ukládám jinam. Na Živě jsem žádnou odpověď nedostal.
Jde to vůbec nějak nastavit? Zatím jsem to nikde nenašel.

Předmět Autor Datum
Outlook Express je v tomto ohledu moc skoupý na konfiguraci a je to opravdu pouze zaákladní mailový…
Jan Fiala 21.01.2007 11:06
Jan Fiala
Nemám možnost to teď vyzkoušet... There are a few methods you can use for this action: 1. If it is…
host 21.01.2007 11:21
host
OE-Tweak není možno stáhnout,ostatní řešení mi zatím nepomohly, placené mi k srdeci nepřirostly. Pře… poslední
De Bill 21.01.2007 18:06
De Bill

Outlook Express je v tomto ohledu moc skoupý na konfiguraci a je to opravdu pouze zaákladní mailový kient pro nenáročné používání.
Doporučil bych použít nejakého inteligentnějšího klienta.
Osobně mám zkušenosti s TheBat, který ti umožňuje se zprávami dělat téměř cokoliv, třeba ukládat přílohy mimo zprávy do nějakého adresáře.
Někdy stačí, aby mailový klient uměl i ruční vymazání přílohy - zprávu i řečteš, přílohy někam uložíš a ze zprávy smažeš.

Zkusil bych e podívat třaba na free ThunderBird

Nemám možnost to teď vyzkoušet...

There are a few methods you can use for this action:

1. If it is a new message, you can remove the attachment by opening the email message, right-clicking the attachment icon and selecting "Delete". This operation will not work once the email has been moved to another folder as the "Delete" option will be grayed out.
2. Open the email, click File/Save As and save the eml file on your Desktop. Then open it there with Notepad or Wordpad and delete all info below the text in the body of the message all the way to the end. Then in Notepad or Wordpad, click File/Save (NOT Save As) and you can then drag and drop it into a local mail folder in Outlook Express.
3. Open the folder with the message(s) from which you would like to delete the attachment. Right click on the message in the message list and chose "Save message(s) to file(s)...". Save the message to your "New mail folder" which is nothing but your mail directory and give the file containing the message the extension ".cnm". A few seconds later you might be informed that new mail had arrived .... Proceed with method "deleting attachments, when mails are still in the new mail folder".

Další postup např. tady:
http://www.mindspring.com/~oe_oh/manually_removing_ file_attachmen.htm

Nebo existují speciální programy (tento je bohužel placený)
http://www.nsware.com/Attachment-Extractor-for-Outl ook-Express.htm

Ale tento je free ("umožňuje změnit místo pro ukládání příloh"):
http://www.studna.cz/6653/komunikacni-a-informacni- software/ruzne-utility-elektronicke-posty/tweaker-f or-outlook-express/

OE-Tweak není možno stáhnout,ostatní řešení mi zatím nepomohly, placené mi k srdeci nepřirostly. Přes anglické texty, se mi zatím nic moc nepovedlo. Pouze jde použít funkci předat dál, kde se dá příloha vymazat, pak chybí původní adresa odesilatele a změní se datum. To zatím není to ořechové. Díky za pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru