Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Základovka či CPU jsou asi v tahu.... Help...

Základní deska Epox 83dari (nforce2)
CPU AthlonXP 2600+
vše default nastavení

Včera zhruba tak po hodině spuštěných Windows (běžná práce) se objevila modrá obrazovka s hlášením "chyba hardware" a ještě nějaký text, který jsem nestačil přečíst, jelikož obrazovka zčernala a byl konec.
Necítil jsem žádný zápach (jako by se něc pálilo), prostě nic zvlášního. Odkrytoval jsem bednu, prohlédl desku zda nejsou nikdě vypouklé kondíky nebo prostě něco podezřelého - nic nebylo. Tak jsem spustil počítač znovu a vůbec nenaběhl ani do biosu - na obrazovce monitoru byl nápis "no signal". Post codes na desce ukazují "FF" což by mělo být v pořádku (tedy v pořádku po naběhnutí do windows), ale je divné že se post kódy vůbec nemění - pořád je tam FF. Myslel jsem kdyby to bylo CPU tak to píská nebo tak něco, ale je ticho. Tak jsem ještě zkusil od kamaráda půjčit jinou grafiku, ale je to stále stejné - žádný obraz a nenaběhne ani bios. Zkusil jsem rovněž poodpojovat cdromky, druhý disk, vyndat zvukovku atd.. a nechal jsem tam jen to potřebné pro naběhnutí, ale stále stejný výsledek - nic.

Základovku jsem kupoval v 06/2004 takže pokud není prodloužená záruka tak mam asi smůlu. V té samé době jsem kupoval CPU ale tam je zárkuka asi 3 roky...

Prosím o radu... Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zdroj to nebude, jelikož větráky se točí jak mají... Ale na fóru na PCTuningu jsem se teď dočetl pří…
Jarda1 23.01.2007 07:41
Jarda1
I zdroji se nafukují kondenzátory a to se potom ventilátory točí jak mají, jenom drobná chybka, že d… poslední
Pytlík 23.01.2007 10:24
Pytlík

zdroj to nebude, jelikož větráky se točí jak mají...
Ale na fóru na PCTuningu jsem se teď dočetl případy s úplně stejnými příznaky, tzn. větráky se točí, vše jvypadá normálně až na to že se nedostanete ani do biosu a svítí FF - pak je prý deska totálně v tahu.
Radí vyndat baterku, což ještě zkusím
a pak ÁdieMarie......

I zdroji se nafukují kondenzátory a to se potom ventilátory točí jak mají, jenom drobná chybka, že deska nejede...
Vyndat baterku snad ani není třeba, většinou je tam na to jumper (Clear CMOS), který má stejnou, ne-li lepší, funkci (přemístěním do druhé polohy nejen odpojí baterku, ale i zkratuje napájecí vývody CMOS. Proto tohle dělat pouze při vypnutém počítači). Protože ti to ale odešlo uprostřed činnosti počítače, tak to baterkou asi nebude (ale nic se tím nezkazí). Zkusil bych to od tohoho zdroje, potom bych udělal holou desku (jenom procesor, bez pamětí, desek a disků) a postupně přidával - pokud se tedy počítač vůbec rozjede. Může to být ledacos a je to potřeba zkoušet na místě.
Krásnou závadou potom je tlačítko Reset zablokované ve stisknutém stavu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru