Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tuhnoucí WinXP při stahování větších souboru

Stává se mi celkem pravidelně, že když stahuji větší soubory z internetu, tak WinXP začnou tuhnout, až prakticky zamrznou. Všechno se zpomalí na zlomek původní rychlosti, např. okno se zavře za dobu řádu minut, nebo je vidět, jak grafika vykresluje řádek po řádku. Když se mi podaří ukončit spojení, tak je zase všechno v pořádku, ale v té době nejsem schopen zjistit prakticky nic.
Bude to ve Windows, protože kolega, který na WinXP přešel z Win2k (a má dosti výkoný stroj) to také zpozoroval. Já jsem připojen přes Karneval (3MB), kolega přes nějakou wi-fi síť.
Pokud zná někdo příčinu a hlavně řešení, z kterým by se mi svěřil, tak by mě velmi potěšil.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nchci křičet hop, ale zdá se to vyřešeno. Asi to bylo skutečně v nastavení Windows. V Možnosti výkon…
Pytlík 31.01.2007 17:15
Pytlík
myslím, že jsi to nevyřešil, ale jen dočasně přečůral. Podle mě to je špatně nastavený firewall.
touchwood 31.01.2007 23:30
touchwood
Nevím čím to je, ale to že to nevyřešil je jisté. Nastavit "Služby na pozadí" na workstation, to je… poslední
Vladimir 31.01.2007 23:35
Vladimir

Nchci křičet hop, ale zdá se to vyřešeno. Asi to bylo skutečně v nastavení Windows. V Možnosti výkonu jsem nastavil Vizuální efekty na Optimalizovat pro výkon (no, ponechal jsem stíny popisek a vizuální styly pro okna) a v upřesnění jsem dal Plánování procesoru na Služby na pozadí a Využití paměti na Mezipaměť systému. Něco z toho, zdá se, bylo to jádro pudla, protože právě stahuji jak zběsilý a zároveň píšu tuto zprávu.
Pokud zjistím, že to nezabralo a že to byla náhoda, tak si přijdu poplakat co jsem to za vola. I tak děkuji za snahu pomoci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru