Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zavirovanej comp, komplikace pri pripojeni,Security Troubleshooting,On line Security guide??

zrejme doslo k infiltraci do systemu nejakym virem,vice viru.Problem je ze vše jde dost pomalu,Nod32 mi nasel uz asi tri trojany,ktery jsem smazal. Na plose se mi objevily ikony nových aplikaci(viz. předmět). A pri připojenoi na internet vlitnu na nejakou stranku ohledne zabezpečeni a možnosti staženi anti-spyware apod. Proste maaazec. Co jsou ty dvě aplikace?? Nemam poneti co se mi sem dostalo. Na klasicky www se dostanu jen pomoci složky oblibene, ve vyhledavačích nemuzu nic zadat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doporučoval bych obrátit se na specializované fórum, zabývající se viry. Pokud lze ještě situaci zvl…
jarbar 14.02.2007 12:40
jarbar
dekuji Vam za snahu, zkusil jsem odkaz anarchisty a dostal jsem se na forum zabyvajicim se tim samym…
počítačovej diletant 14.02.2007 13:12
počítačovej diletant
dokud budeš používat internet explorer, potvrzovat stažení kdejakého cracku, a v mailech/icq klikat…
lední brtník 14.02.2007 13:20
lední brtník
bohuzel nikdy jsem nic jinyho nez It explorer nepouzival? neumim stim pracovat a ani newim jak to ro…
počítačovej diletant 14.02.2007 13:23
počítačovej diletant
nevím jak nová verze ie7 (na xp to bude asi stejně špatné), ale všechny starší verze msie mají smrte…
lední brtník 14.02.2007 15:20
lední brtník
A teď by se mohl objevit názor, že uživatelé MS IE nejsou více zamořeni. Jen jsou více všímaví. :-D
karel 14.02.2007 15:24
karel
:-D:-D:-D co jim taky zbývá když je monitor plný upozornění na viry a jsou přesměrovaní na jiných st… poslední
lední brtník 14.02.2007 15:44
lední brtník

dekuji Vam za snahu, zkusil jsem odkaz anarchisty a dostal jsem se na forum zabyvajicim se tim samym virem. prosel jsem postupy a vse udelal jak rikal, ted jsem uz asi deset minut OK a vse beži jak ma:-) je treba tedy mooc podekovat anarchistovi za vybornej odkaz:-)dekuji:-) a zbytku bych chtel taky moc podekova.samozrejme newim jestli jsm ho zlikvidoval (mozna za hodinu budu z5 stim samym problemem), ale dik programum HijackThis, SmidfraudFix a Keiro personal Firewall jsem problemy naprosto eliminoval(snad ne docasne) DIKI VŠEM:-)

nevím jak nová verze ie7 (na xp to bude asi stejně špatné), ale všechny starší verze msie mají smrtelnou chybu - pokud chceš sledovat flash na netu (video, animace, jednoduché hry), nedá se ie zabezpečit, protože v něm musíš mít povolené activex objekty. ty dnes mohou za rozšíření 99% spywarové špíny po světě - spolu s administrátorskými právy domácích uživatelů - kteří na nich ovšem trvají (xp je dokonce u nového uživatele vytváří defaultně!), protože přece pořád potřebují něco instalovat :x:
to je důvod proč je každé vyléčení od virů/spyware u uživatelů msie jen dočasné - a ti lidé píší na poradny znova.

někdo dává přednost opeře (www.opera.com), mi se nelíbí a používám firefox (firefox.czilla.cz) - u něj je možnost doinstalovat doplňky. taky to občas vychází po různých časopisových cd, jen to chce brát co nejaktuálněší verzi.

zkušenosti s tím žádné mít nemusíš, zvolíš si svoji výchozí homepage a jedeš :) možné nastavení zjistíš za provozu, stejně jako u každého jiného softu. oba prohlížeče nejsou trvalým nebezpečím pro windows, právě proto že nepoužívají activex.

(kdyby tu měl náhodou někdo jiný názor na msie, ať nejdřív vysvětlí procento promořenosti uživatelů msie viry a dalším svinstvem)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru