Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí PC okolo 25 tis. i pro náročné matematické výpočty

Pane ms děkuji. V takovou sofistikovanou reakci jsem doufal a smekám.
Pochopil jste to správně a první i odpověděl na mou "teoretickou otázku" (znovu opakovanou níže pod odpovědí M-Pola, protože jsme psali současně). Jestli tomu dobře rozumím, odpověď je "ano".

A teď výběr - já si dobu nevybral, to smrt toho pravěkého kompu:-/ a naopak jsem si řikal "slevy po vánocích"...:-D máte pravdu, že já těm obchodníkům ještě stále dokážu naletět na slovo "sleva"

Monitor, ten Dell se mi libí. A na hygienu bych úplně zapomněl, určitě lepší důvod k navýšení stropu než vodník - palec hore.
Tuhle skříň jsem tam měl původně (akorát verzi s oknem o 300,- dražší), ale nakonec ustoupila menší a levnější variantě. Stejně tak deska byla v původním výběru a procesoru jsem psal i v úvodním příspěvku.

Ano Mathematica umí velmi jednoduše paralelní výpočty na více jádrech. Ještě to hledám, nejsem si zcela jist - nemám kde testovat na větším počtu než 4, ale v mojí licenci to dovolí asi pouze 4 jádra a core extension pro využití přidaných jader stojí ranec.. takže nakonec to GPU k tomu možná nevyužiju (ale zase naopak většinou využívám paralelizaci jen pro vícenásobný běh algoritmu a ne v jeho dílčích částech, takže lze spustit druhou instanci programu, která dovolí odděleně další 4 a připsat řádek s Cuda).

Dal jsem to dohromady do seznamu. Uvítám i názory ostatních, zda bude vše spolupracovat. Nejsem si jistý, jestli jsem našel správně zmíněný Gelid.

Trochu to kvůli tomu monitoru nabobtnalo (z původních 20 tis...) a to tam nejsou repro (holt budu muset ještě asi chvíli vydržet na starých 2+1 shitech genius, co ladí rádio na kabely od zesilovače k bedýnkám - pomáhá omotání alobalem...).
Ale ano, takhle nějak jsem si to představoval.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny