Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Několik dotazů ohledně stínění

První dotaz - kovové tělo nemůže být anténa, protože ho držíš v ruce a funguješ jako uzemnění. Tím pádem by vysílaný signál šel z velké části do kopru. Pokud se ovšem kovové tělo využije jako protiváha k anténě, funguje to dokonale. Přečti si něco o tom, jak fungují antény.
Druhý dotaz: pokud použiješ alobal, mohlo by to být odstíněno o něco lépe než síťka, ale pro běžný provoz je to jedno. S tím souvisí i odpověď na Třetí dotaz: stínění, které není připojené k zemi, nestíní. Pro zapojení mikrofonu k PC stačí vést signál jedním vodičem a stínění funguje jako druhý vodič. Mikrofon má dva vývody, jeden je obyčejně spojený s kovovým obalem - to je zem (GND). Ten druhý vývod je živý výstup. Takže živý výstup na drát, zem na stínění a zapojit do PC.
Klasický mikrofon k PC (taková ta kovová tabletka) má v sobě zesilovač, který je napájený napětím z živého vodiče. Pokud dráty přehodíš, zesilovač nebude zesilovat a bude to jen šumět, případně i brumět.

edit: ke druhému dotazu - alobal=hliník=láme se to a blbě se na to pájí (prakticky to bez patřičného vybavení nejde), takže měděná síťka je lepší.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny