Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze smazat, Chyba 1026

Ahoj. Nejde mi smazat jedna složka, hlasí to, že soubor nelze odstranit: Chyba systému souborů(1026)
Co mám s tím dělat?
V té složce něco bylo, už nevím co :), ted je tam jen složka bez názvu a dva soubory taktéž "noname", a rád bych to smáznul. Díky za radu.

Předmět Autor Datum
pokus se to smazat programem unlocker Unlocker google rika: ? V počítači již delší dobu mám 2 soubo…
kmochna 05.03.2007 19:11
kmochna
jj přesně tak to je...
pppp 05.03.2007 19:15
pppp
Jediny pouzitelny link od gugla je tu: cs . Kdyz nepises nic o svem systemu, tezko vic hledat...
mif 05.03.2007 19:12
mif
Win98 SE, 192MB RAM
pppp 05.03.2007 19:17
pppp
No a cetl's to? Mohlo by se te to tykat (pouzivas-li Novell).
mif 05.03.2007 19:19
mif
to staci si stahnout z DC od linuxaka soubor ???<>.avi a uvidis ten rachot :-D
kmochna 05.03.2007 19:22
kmochna
právě novell nemám..
pppp 05.03.2007 19:23
pppp
Hele, tak to bych ti mohl pomoct....sám jsem takový problém měl. Navíc vždycky, když jsem si na ikon… poslední
KROUPA PRODUCTION 05.03.2007 20:58
KROUPA PRODUCTION

pokus se to smazat programem unlocker Unlocker

google rika:
? V počítači již delší dobu mám 2 soubory, které nemohu nijak odstranit. Jedná se o soubor N+POV|DA.err (840 bajtů), jenž je pravděpodobně pozůstatkem po souborech vytvořených programem AnetHelp Tool, s pomocí kterého jsem dělal nápovědu, a složku s názvem LLOV|LE (0 bajtů). Zkoušel jsem tyto soubory přejmenovat, ale ani to není možné. Při pokusu o odstranění nebo přejmenování těchto souborů se vždy zobrazí zpráva: "Soubor nelze odstranit, ani přejmenovat: Chyba systému souborů (1026).". Zkoušel jsem rovněž tyto soubory zkontrolovat antivirovým programem AVG, ale ten mi vir nenalezl. Zajímá mne proto, zda tyto soubory jsou v OS Windows 98 k něčemu potřebné, a zda je možno je nějakým způsobem odstranit.

Tyto soubory rozhodně nepatří systému Windows a vznikly patrně při používání jiné systémové znakové sady. Takové soubory odstraníte velmi těžko, protože v současném kódování fontů nejste schopen originální znaky napsat (navíc asi ani nevíte, co by tam mělo být). FAT tabulka se v tomto ohledu nechová zrovna korektně. Uvedu to na příkladu: pod nějakým kódováním napíšete do názvu např. "ž". Tento znak se do FAT tabulky zapíše jako ASCII kód, např. 108. Pak nabootujete s jinou znakovou sadou. Ve FAT tabulce je stále 108, ale ouha, v této sadě to neodpovídá žádnému znaku, použije se tedy substituce a zobrazí se např. "+". Když chcete jméno vymazat, snažíte se vymazat název se znakem "+", jenomže tomu v současné znakové sadě odpovídá např. kód 106. A to není 108, tudíž jméno je neplatné soubor neexistuje. Jediné řešení je nabootovat DOS disketu (nebo upravenou spouštěcí disketu Windows 98) a zkusit přepínat znakové sady, dokud se soubory nezjeví s "normálním" názvem. Pak je můžete smazat. Upravenou disketou míním dopsání několika znakových sad k příkazu mode con

Hele, tak to bych ti mohl pomoct....sám jsem takový problém měl. Navíc vždycky, když jsem si na ikonku najel, tak se mi seknul počítač se známým cukavým zvukem.....navíc mi nešel smazat.
Dej tento počítač....klikni pravým tlačítkem myši na ikonku disku, na kterém máš soubor....potom nástroje a kontrola chyb, zkontrolovat a zaškrtni automaticky opravdovat chyby....potom musíš restartnout pc. Teď nevím, jak jsem to dělal, jesli se mi soubor automaticky smáznul, ale to asi ne.....teď by ti měl jít smáznout......snad jsem aspoň trochu pomohl.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru