Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz: Co potřebují na 3D hru a přehrání 3D filmu v televizi?

Dobrý den,

mám grafickou kartu Asus GT640-2GD3 pres ni připojene HDMI High speed with ethernet do televize Philips 42pfh5609/88.

Co potřebují na přehrávání abych se díval na 3D určitě brýle 3D ale které?
Ale bude vše fungovat když si pořídím ty 3D brýle?
Změna předmětu, původně: Fotaz: Co potřebují na 3D hru a přehrání 3D filmu v televizi? (JaFi)

loading...
Předmět Autor Datum
Pokud ta TV není 3D (v popisu jsem to nenašel), budeš potřebovat kromě brýlí ještě i 3D televizi
Jan Fiala 21.05.2015 14:00
Jan Fiala
U televize jsem našel že podporuje 3d pasivní
JohnyHSE 21.05.2015 14:04
JohnyHSE
42" Philips 42PFH5609 Smart TV s perfektním obrazem v rozlišení Full HD. Tento televizor si zamiluje…
JohnyHSE 21.05.2015 14:12
JohnyHSE
Tak asi este nejake ovladace grafiky ktore to podporuju (a logicky to musi podporovat aj grafika), a…
MM.. 21.05.2015 14:34
MM..
Hdmi podporuje 4k Grafika nejsem si jist ma 3D blueray ASUS GT640-2GD3 Grafická karta jak dělaná do…
JohnyHSE 21.05.2015 15:02
JohnyHSE
HDMI 2.0 podporuje 4k. Tvoja grafika a asi aj TV velmi pravdepodobne nema HDMI 2.0 ale len 1.x Pozri…
MM.. 21.05.2015 15:46
MM..
A ked je tv pasivna tak potrebujes pasivne (polarizacne) okuliare. Ak tvoja grafika podporuje 3D vys… poslední
MM.. 21.05.2015 15:50
MM..
Mám obavy, že ako píše kámo Fiala, tak nemáš 3D TV... inak by si k nej dostal pri zakúpení určite as…
robert13 21.05.2015 15:04
robert13

42" Philips 42PFH5609
Smart TV s perfektním obrazem v rozlišení Full HD. Tento televizor si zamilujete nejen pro jeho úžasné funkce, ale svým moderním designem bude dominovat vašemu obývacímu pokoji. Živý obraz pasivní technologie 3D vás přenese do centra akce a bezdrátová technologie Wi-Fi vás spojí nejen s vašimi oblíbenými sportovními aplikacemi. Velmi dobrá je energetická úspornost zařízení.

Hlavní devizou tohoto modelu je kvalitní zobrazení všeho, co si na něm pustíte. Rozlišení Full HD znamená krásný ostrý obraz i při velkém detailu, tudíž nečekejte nic rozmazaného. Televizor poskytne výsoký jas s ostrým vykreslením pohybu a realistickými barvami. Poskytuje totiž zobrazení při frekvenci 200 Hz pro plynulý a propracovaný obraz. Pasivní 3D technologie vás přenese přímo na místo činu, aniž byste se museli vzdát pohodlí.

S vestavěnou WiFi je připojení do sítě maximálně snadné a 2jádrový procesor bude tím správným pohonem pro rychlé funkce Smart TV. Streamujte média přes síť a zůstaňte v kontaktu s přáteli prostřednictvím služeb Facebook a Twitter. Miracast přímo zrcadlí displej chytrých zařízení a zobrazí ho na velké obrazovce. Přes Multiroom TV lze sdílet živé televizní vysílání a záznamy mezi televizory, aniž byste museli platiti za další předplatné. Jednou z vlastností je i Skype pro uskutečnění internetových hovorů na televizoru.

Aplikace Philips MyRemote okamžitě promění vaše chytrá zařízení na chytré dálkové ovladače. Stačí si pouze stáhnout aplikaci MyRemote z obchodu App Store nebo Google Play. Usnadní zadávání textu, ovládání hlasitosti, přepínání programů a zasílání obrázků, videí nebo hudby k přehrání na televizoru. Zasuňte flashdisk nebo externí disk do jednoho ze dvou USB a získáte přístup k multimediálnímu obsahu pomocí jednoduchého prohlížeče na obrazovce. Nyní můžete prohlížet a sdílet s blízkými svá videa, fotky a hudbu. Díky zasunutému paměťovému médium můžete také snadno pozastavit televizní pořad (tzv. TimeShift) nebo nahrávat televizní vysílání.

Těšit vás můžet i krásný design této modelové řady, který jistě patří ke kvalitní televizi stejně, jako ostrý obraz či živé barvy. Krásně tak esteticky obohatí váš domov díky tenkému rámečku i chytře tvarovanému stojánku. Energetická třída A++ pak znamená nízkou spotřebu, tudíž se rozhodně nemusíte bát finanční zátěži pro vaši peněženku. Potěší rovněž možnost montáže na zeď díky kompatibilitě VESA.

Hlavní přednosti televizoru:

Smart TV
Bezchybný obraz
Povedený design s tenkým rámečkem
Pasivní 3D
Miracast
Multiroom TV
Parametry a specifikace:

Obraz:
Pixel Precise HD
200 Hz Perfect Motion Rate
Micro Dimming
Pasivní 3D

Obecná charakteristika:
VESA (200 x 200 mm)
Certifikace WiFi Miracast
Rodičovský/hotelový mód
Automatické ladění
Timeshift

Tak asi este nejake ovladace grafiky ktore to podporuju (a logicky to musi podporovat aj grafika), a aj hru alebo prehravac filmov ktore nejake 3D podporuju.
BTW. nie som si isty jake 3D rozlisenie si schopny cez HDMI 1.x preniest, ptz tam je tusim max. 1920x1080 @ 60Hz normalne, takze 3D to bude asi len 30Hz max (pozri si specifikacie TV a grafiky apod)

Hdmi podporuje 4k

Grafika nejsem si jist ma 3D blueray
ASUS GT640-2GD3
Grafická karta jak dělaná do levných herních a rodinných multimediálních počítačů. S RPG bestsellerem současné doby, Diablo III, si poradí v plném HD rozlišení při nejvyšších nastavení a zapnutém AA. Podobně tomu bude i s oblíbenou závodní hrou DiRT 3, kterou karta také utáhne v rozlišení 1920 x 1080.
Karta podává až 5krát vyšší výkon než integrované grafické řešení Intel HD Graphics 2500 v nejnovějších procesorech Intel Ivy Bridge. Krom hraní her bude ideální pro editaci fotografií, domácího videa, hardwarovou akceleraci systému Windows 7 či webového prohlížeče IE 9, přehrávání HD videí v plném HD rozlišení včetně 3D Blu-ray.
Osazený grafický čip karty vychází z nejpokročilejší GPU architektury současnosti pod kódovým označením Kepler. Tato 28nm architektura kartu optimalizuje pro hraní her v DirectX 11 a nabízí vynikající výkon na jednotku spotřeby. K zavedeným technologiím, jako je NVIDIA PhysX nebo CUDA se přidává post procesing vyhlazování NVIDIA FXAA, adaptivní vertikální synchronizace NVIDIA Adaptive Vertical Sync a NVIDIA Surround pro zobrazení plochy na 3 monitorech.
Model v provedení ASUS se vyznačuje prémiovými součástkami ze speciální slitiny Super Alloy Power v napájecích okruzích, které napomáhají zvyšovat výkon díky menším napěťovým ztrátám, lepší odolnosti a nižším provozním teplotám. Nadstandardem je dále prachotěsný ventilátor, který díky ochraně před vniknutím prachu a jiných částic prodlužuje životnost karty o 25 %.
Parametry a specifikace:
Jádro:
NVIDIA GeForce GT 640 (GK107)
Počet CUDA jader: 384
Výrobní technologie: 28 nm
Paměť:
Kapacita: 2048 MB
Typ: DDR3
Sběrnice: 128bitová
Propustnost: 28,5 GB/s
Frekvence:
Jádro: 901 MHz
Shadery: 1802 MHz
Paměť: 1782 MHz
Rozhraní:
PCI Express x16 3.0
Výstupy:
2x Dual-link DVI (DVI-D)
1x HDMI
1x D-sub
Chlazení:
Aktivní
Dvouslotové
Rozměry:
210 x 125 mm (D x Š)
Technologie:
Microsoft DirectX 11
Shader Model 5.0
DirectCompute 5.0
OpenGL 4.2
OpenCL
Blu-ray 3D
NVIDIA CUDA
NVIDIA PhysX
NVIDIA FXAA
NVIDIA Adaptive Vertical Sync
NVIDIA PureVideo HD
Dolby TrueHD
DTS-HD
HDCP

Vim ze 3D je několik typu jak se dívat typ brýlí typ formátu přehrávání apod.?

Mám obavy, že ako píše kámo Fiala, tak nemáš 3D TV... inak by si k nej dostal pri zakúpení určite aspoň jeden pár okuliarov... a nenapovedá tomu ani cena cca 350 € za 42" panel. To "3D pasivní" je pravdepodobne chyba v popise...

A pokiaľ ide o teóriu 3D hier na 3D TV, tak:
Pokiaľ ide o Philips v oblasti 3D TV, tak Philips aj LG šli smerom vývoja pasívneho 3D, čo znamená, že dva obrazy (t.j. pre ľavé oko a pre pravé oko) umiestnené na obrazovke vedľa seba alebo nad sebou skombinuje do jedného obrazu, pričom pri pasívnej technológii tieto dva obrazy cez seba preloží tak, že každý nepárny riadok obrazu je tvorený z pôvodného ľavého (alebo horného) obrazu a každý párny riadok je tvorený z pôvodného pravého (alebo dolného) obrazu. Na obrazovke sú týmpádom v každom okamihu súčasne prítomné oba obrazy. Na obrazovke je špeciálna presná polarizačná fólia, ktorá polarizuje svetlo z každého nepárneho riadka vo vertikálnej rovine a každého párneho riadka v horizontálnej rovine. Pozorovateľ má nasadené pasívne 3D okuliare, ktoré nie sú ničím iným, než fóliami, ktoré pre jedno oko prepúšťajú svetlo polarizované vo vertikálnej rovine a pre druhé oko v horizontálnej rovine. Tým dochádza k tomu, že obraz získa hĺbku.
Ostatní výrobcovia 3D TV napr Samsung Používajú aktívnu technológiu, t.j. na obrazovke dochádza k veľmi rýchlemu striedaniu kompletných obrazov pre ľavé oko a pravé oko. T.j. V určitom okamihu máš na obrazovke vždy len jeden obraz, určený pre jedno oko. Okuliare sú aktívne, t.j. potrebujú svoju batériu a synchronizáciu s TV. Tým sa dosiahne to, že v okamihu, keď je na TV vysielaný obraz pre ľavé oko, Ti okuliare zatemnia priezor pravého oka a keď je na TV vysielaný obraz pre pravé oko, Ti okuliare zatemnia priezor ľavého oka.
Keby si mal Philips 3D TV, potreboval by si pasívne 3D okuliare, ktoré nespôsobujú únavu spôsobenú blikaním obrazu, sú ľahké, lacné, nepotrebujú elektroniku ani napájanie. Nevýhodou pasívneho systému je zníženie rozlíšenia, ktoré vyplýva z vyššie popísaného preloženia dvoch obrazov cez seba.
To sme sa bavili pre 3D hru v tom zmysle, že má byť "v priestore". Ono totiž 3D televízory majú ešte jednu špecialitku: vysvetlím pre pasívny princíp:
V okuliaroch jedného hráča sú na oboch očiach fólie s vertikálnou polarizáciou a v okuliaroch druhého hráča sú na oboch očiach fólie s horizontálnou polarizáciou. Ak si pochopil vyššie popísaný princíp, prídeš na to, že v takomto prípade môžu obaja hráči hrať multiplayerovku, pričom každý z nich vidí len svoju pozíciu v hre. Obraz, ktorý sa pre multiplayerovky musí pre oboch hráčov rozdeliť, aby každý mohol sledovať svoju pozíciu v hre, sa cez seba preloží a každý z nich vidí na celej obrazovke len svoj obraz. Samozrejme tu už nejde o priestorové videnie ale špeciálne využitie 3D televízorov na nezávislé sledovanie dvoch 2D obrazov, pričom každý z nich je zobrazovaný na celej ploche. Nazýva sa to 3D Dual play.
Takže toľko, pokiaľ ide o 3D TV a 3D okuliare. Samozrejme ti táto technológia nevytvorí z hier 3D hry. Musíš mať 3D hru a výbavu PC takú, aby to zvládala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...