Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odolny telefon, IP67

Zdravim,
Zhanam nejaky odolny telefon, pretoze nejeden mi uz doslova zapadol prachom, spadol do potoka a podobne.
Na nete je toho dost, ale z ponuky na alza.sk co su telefony, vzdy maju nejaku muchu. Zatial najzaujimavejsi co som ansiel bol tento: http://mobil.idnes.cz/levny-pancerovy-klasik-se-sk velou-vybavou-recenze-samsung-xcover-271-1id-/mob_ samsung.aspx?c=A110325_135232_mob_samsung_mer .
Chcem sa opytat ci nepozna niekto aj nieco lepsie, ale lepsie po stranke praktickosti, veci ako fotoaparat nepotrebujem, ale casto vyuzivam napriklad MP3 prehravac. Taktiez nevyuzivam WiFi, ale napriklad GPS som par krat vyuzil. Preferujem co najdlhsiu vydrz. Dotykovku nechcem, uz aj tak bude tento odolnejsi dost velky.
Ma niekto este nejaky tip na podobny telefon ?

Předmět Autor Datum
Najprv si pozrie triedy odolnosti, podla poisu ti kludne staci IP44 a nie je nutne mat IP67 dnes. Sk…
fleg 22.05.2015 15:35
fleg
Mam elektro vzdelanie, viem co je IP kod. Uznavam, teoreticky by stacil aj IP44 za predpokaldu ze mi…
Matfej 22.05.2015 15:45
Matfej
Prave ten EVOLVEO StrongPhone trpi mnozstvom "detskych" chyb. Teda aspon podla recenzii. Inak som sa…
Matfej 22.05.2015 15:49
Matfej
Fora necitam, kupoval som ho pre kamosa, ma ho asi 2 roky a je s nim spokojny. Zatial ziadna reklama… poslední
fleg 25.05.2015 08:31
fleg
Švára má nějakej Evolveo za 8000 odolnej,respektivě měl nakonec mu vrátili prachy a větší klump snad…
sambilionk 22.05.2015 16:18
sambilionk
Zkus se podivat na Sonim nebo treba Cat.
koprfild 22.05.2015 16:07
koprfild

Mam elektro vzdelanie, viem co je IP kod. Uznavam, teoreticky by stacil aj IP44 za predpokaldu ze mi naprikald nespadne do potoka a za predpokladu bezprasneho prostredia. IP44 je "len" na triskajucu vodu, pad do potoka by prezit nemusel. Taktiez to nie je plne prachotesne, co v spinavom vrecku na monterkach nestaci. Kazdy kto robil na stavbe vie, ze ten prach je proste niekedy vsadepritomny. Z pohladu IP kodu by som potreboval aspon IP55, kde uz je ciastocna prachotesnost.
Ale popravde tymto IP kodom castokrat neverim ani na elektrotechnickych prvkoch (napriklad taka acedurka IP67, alebo niektore vonkajsie zasuvky IP44) nie to este na mobile :P
Cize ak existuju mobily v IP67 tak ako som pisal mam zaujem o nieco take, ale zaroven nech to ma dobru bateriu, MP3 prehravac, svetlo, a nema "detske" chyby. So slabsou citatelnostou an slnku sa zmierit budem musiet, to mi nevadi. Maly displej mi taktiez nevadi, ale pamat na MP3jky by sa zisla rozsiritelna pomocou kariet. GPS tak isto viem vypustit, pouzil som to len velmi zriedkavo. Nemam nejake velke poziadavky, net na mobile som jakziv nepouzival a ani ma to nelaka.
Len ma proste zaujimalo ci neporadi niekto nieco zaujimave. Lebo naprikald ten samsung sa mi celkom aj pozdava a to pritom som nenesiel ani na alze ale len tak kamos mi napisal. Tak reku ci neni daco dalsie :)

Fora necitam, kupoval som ho pre kamosa, ma ho asi 2 roky a je s nim spokojny. Zatial ziadna reklamacia, ak mi odide moja 6330 premyslam prave nad nim.
Naopak druhy kamos male nejakeho odolneo Samsunga a najprv bol nadseny, fotil v bazene o sto dvesto, po pol roku samozrejme zacal zatekat, takze ho vymenil uz za neviemco, ale s magnetickymi konektormi.
Myslim, ze urobil spravne, prave gumove krytky konektorov robia po case problemy nielen na tych to mobiloch, ale napriklad aj na fotakoch (mam nejake vodeodolny Kodak a spraval sa rovnako ako Samsung). Odkedy pouziva magneticke napajacie konektory nema problem, rovnako to pomohlo aj dalsiemu kamosovi so Sony, ale ten nedava svojmu milacikovi tak zabrat (ma tusim Z3 sa mi zda).
Edit: Inak Evolveo je CZ znacka, su to klasicky lepici nalepiek na cinske vyrobky, takze ich kvalita je obcas pofiderna, kedze prichadzam do konaktu hlavne s ich pc produktami. Sympaticke na tejto firme je vsak ich prozakaznicky pristup. Este som s nimi nemal ziadne problemy pri reklamacii a ich zarucne podmienky su nadstandardne.

Švára má nějakej Evolveo za 8000 odolnej,respektivě měl nakonec mu vrátili prachy a větší klump snad ani nemůže bejt furt se tam něco sral... a to odolný je u něj doslova k smíchu tuším že to byl tenhle kupoval ho jako novinku a opravdu si ho moc neužil pořád byl na reklamacích a to ještě musel řešit přímo se zástupcem Evolve protože to maj tak v podmínkách či co a ne s tím u koho ho koupil tj O2.www.alza.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru