Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s dabingom na DVD - rarita.

Ahoj. Kamarát si kúpil western SEDEM STATOČNÝCH na DVD s českým dabingom 5.1. Celý problém spočíva v tom, že ten český dabing ide asi do polovice filmu normálne a potom do konca filmu zaostáva asi 1 sekundu za hovoreným slovom, proste jako keby to bolo celé posunuté dozadu.( ľudovo povedané, dabing nesedí časovo s tým keď tláchajú hubou :)) ). Pritom Anglický dabing, ktorý je aj v 5.1 aj v DTS ide úplne normálne. Je toto dôvod na reklamáciu DVD ??? Stretli ste sa už s niečim takým ?? Ďakujem za odpoveď.

Předmět Autor Datum
Jak to dvd přehrává? V PC nebo v přehrávači? Skoušel ten film přehrát na jiném zařízení?
Cat 13.03.2007 22:05
Cat
Skúšali sme na DVD napalovačkách v dvoch počítačoch rôznych (značka PIONEER a LITE-ON) ale aj na sto…
Liddry 14.03.2007 18:26
Liddry
Tak to reklamujte. Ať si to přehrají tam kde je to koupené. poslední
Cat 14.03.2007 19:00
Cat
I to se může stát, ale je tu taky možnost, že přehrávač "zazmatkuje" při přechodu na druhou vrstvu a…
anarchist 13.03.2007 22:28
anarchist
Asi to tak velká rarita nebude: mám dvd "Brouk v hlavě" a jsou na něm drobné chyby které rozhodí syn…
janík 14.03.2007 11:25
janík

I to se může stát, ale je tu taky možnost, že přehrávač "zazmatkuje" při přechodu na druhou vrstvu a už to zůstane posunuté až do konce filmu. Jak již zmínil předřečník, bylo by dobré sdělit, na čem to přehrává a hlavně zda to zkusil i jinde (např. PC vs stolní přehrávač). Jedině zkouškou na jiném zařízení se dá bezpečně potvrdit, že chyba vznikla už při masteringu. Pak si reklamaci (z morálního hlediska, nikoliv praktického) představit umím.

Asi to tak velká rarita nebude: mám dvd "Brouk v hlavě" a jsou na něm drobné chyby které rozhodí synchronizaci zvuku a obrazu pokud to přehrávám přes počítač (LG GSA-H12L ). Stolní přehravač Sony DVP-NS30 si s tím poradí bez problémů, asi má v sobě zabudované nějaké korekční obvody nebo to prostě jen lépe přečte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru