Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 Ano, nebo Ne

Pamatuju si, jak se ozvaly vlny nevole, když se po WinXP objevily Windows 7. Teď je to podobné (Vista ani Windows 8 se moc neujaly).
Co se týká verzí, možná si pamatujete, že to měly být původně Windows 9, ale kvůli detekci, kde by se to u starších aplikací mohlo plést s Windows 9x se přešlo k verzi Windows 10. Takže ani sudé/liché verze tu moc nesedí.

Windows 10 mám na pracovním notebooku (Dell E6530) jako jediný produkční systém od chvíle, co vyšla oficiální verze.
Zatím jsem nenarazil na nic, co by nefungovalo. A to včetně svých zhůvěřilostí, kdy mám notebook připojený najednou do dvou různých sítí. Stejně tak, jak fungovalo routování ve Windows XP, Vindows 7, tak funguje i na Win10 (http://pc.poradna.net/q/view/357432-tip-windows-xp -a-routovani)

Co se týká vzhledu, osobně se mi Win10 líbí. Vždy jsem preferoval jednoduchý vzhled před omalovánkami.

To, že se musí pro nějaké nastavení chodit do starých ovládacích panelů? Spustit "control" zvládne každý.

Naopak. Spousta věcí ve Windows 10 je lepší. Dělal jsem instalaci bez zachování souborů. Nainstalovaly se mi všechny ovladače (až na čtečku prstu) a nemusel jsem na nic sáhnout.
Připojíte tiskárnu a můžete ji používat. Připojíte scanner a můžete jej používat. Máte síťovou tiskárnu. Stačí, když v přidání tiskárny zadáte IP adresu a můžete ji používat. Všechny ovladače se nainstalují automaticky v řádu jednotek sekund.
Z pohledu koncového uživatele je to velký krok dopředu.

Jestli upgradovat nebo ne? Pokud mám funkční systém a nechci tím trávit čas, není důvod. Pokud chcete nový systém, rádi zkoušíte nové věci, pak nevidím důvod, proč nepřejít na Windows 10.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny