Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HTC Desire 310 se porad dokola restartuje

Dobry den
koupil jsem si HTC Desire 310 (protoze jsem potreboval smartfone a tenhle jsem potkal a byl levny) a chtel jsem z nej vyhazet nejaky ten bloatware.
Z menu (a tahanim po obrazovce a klikanim a tak) se mi cast podarilo vyhazet a cast ne. Tak jsem pohledal po webu co dal a podle navodu nejdriv pomoci Root Genius uspesne udelal root, pak nainstaloval ROM Manager, ktery ale chtel Clockworkmod recovery, nicmene sam ji neobsahoval a rikal mi Unknown Model.
Tak jsem nasel http://androidsdna.com/how-to-root-htc-desire-310- singledual-sim-install-cwm-recovery/ podle toho stahnul ten recovery a nainstaloval “Rashr Flash tool”, ale nejak jsem zabloudil v menu a po par restartech (kdy jsem se ruzne ocitnul v nejakych bootloaderech a zpet) jsem ve spravci souboru kontroloval to jmeno recovery.img a nejak na to kliknul, takze se me to zeptalo, jestli chci recovery pouzit, ja dal ano, mobil se restartoval a tim me uspechy skoncily.
Od te doby se po zapnuti porad dokola restartuje s puvodni obrazovkou (HTC android) a nezabiraji mi zadne kombinace tlacitek UP, DOWN a ENTER (vic jich to nema), jen se to porad restartuje dokola.

Nasel jsem http://htc-desire-310.blogspot.cz/2015/03/how-to-u nbrick-htc-desire-310-dualuni.html , stahnul SP-FlashTool a DUAL SIM ale pri pokusu o spusteni dostanu vzdy hlasku

Spuštění této aplikace se nezdařilo, protože konfigurace aplikace není správná. Tyto potíže lze pravděpodobně vyřešit opakovanou instalací aplikace.

Hlasi mi to pro ruzne verze, preinstaloval jsem i runtime pro Visual C, ktery to pry mohl mit na svedomi, ale zadny uspech.
Mam Windows XP, celkem malo mista na disku a v dohledne dobe s tim nic moc nenadelam, ale na nich Genius Root chodil bez problemu a SP-FlashTool je pro ne taky urcen (aspon dle popisu)

Nenasel by se nekdo, kdo by mi dokazal poradit? Nejak mi dosla fantasie. Pripadne v Praze muzu zajet kamkoli.

Předmět Autor Datum
Prvne musis vyresit duvod proc nefunguje ten SPflash tool. Chtel jsem ho ozkouset, ale me v praci ne…
Redmarx N 26.08.2015 08:53
Redmarx N
ten SPFlash mi porad nechodi. Zatim jsem neprisel na nic noveho, ma nekdo nejaky napad, co bych stim…
zoufalec310 27.08.2015 17:43
zoufalec310
Predpokladam ze jsi si udelal zalohu puvodni rom...:?:
dennyB 27.08.2015 18:03
dennyB
K tomu jsem sice sneroval, ale nedosel. Podle popisu mela ta recovery prave tu zalohu umoznit. Jina…
zoufalec310 27.08.2015 23:43
zoufalec310
Zalohu mas delat jako prvni z origo recovery,tak zacni hledat jak nahrat stock rom od vyrobce.. andr…
dennyB 28.08.2015 08:29
dennyB
Tam jsem prave hleda a nasel ten navod, podle ktereho jsem sel. Ale zatim to vypada, jako by to 310…
zoufalec310 28.08.2015 23:09
zoufalec310
Tezko ti nekdo bude nadalku preflaschovavat telefon ... tim "nekoho,kdo vi co dela" jsem myslel neko…
dennyB 29.08.2015 20:38
dennyB
Problem je, ze nevim o nikom v mem okoli, kdo by aspon trochu vedel "co dela" v tomto ohledu. Tak s…
zoufalec310 31.08.2015 11:43
zoufalec310
Ted vidim, ze to asi nebyla spravna cesta a ze jsem mel ten navod v pulce prerusit a jit zkoumat Ty…
dennyB 01.09.2015 10:20
dennyB
Nojo, no. Chybama se clovek uci. Jsem tak nejak naivne predpokladal, ze to bude s telefonama jako s…
zoufalec310 01.09.2015 16:02
zoufalec310
Srovnavat telefon a pc?.... :-D
dennyB 01.09.2015 16:33
dennyB
No, pokud znas pc a neznas moc smartfony, tak se to celkem nabizi - oboji ma nejaky procesor, pamet,…
zoufalec310 02.09.2015 11:18
zoufalec310
Kdyz to beres tak....:-) podle tebe je automechanik od Skodovky stejny jako od F14? ... no tak potom…
dennyB 02.09.2015 13:01
dennyB
No ony ty smarfonouny nejsou tak daleko jako F14 od skodovky - tak mozna jako trabant od BMW, ale da…
zoufalec310 05.09.2015 21:28
zoufalec310
BTW - takova hezka perlicka : pmd85.topindex.sk
zoufalec310 05.09.2015 21:31
zoufalec310
Dnes jsem dostal od znameho htc desire 310 s rozbitym sklem,tak jsem chtel dat jinou rom a recovery,…
Udos 02.02.2016 00:29
Udos
dalsi rom htc-d310w poslední
Udos 02.02.2016 00:35
Udos

Prvne musis vyresit duvod proc nefunguje ten SPflash tool. Chtel jsem ho ozkouset, ale me v praci nefunguje uloziste Mega, tak treba se najde nekdo jiny, kdo by ho zkusil u sebe na PC, abys vedel, zda je chyba v tom odkazovanem spflashtool nebo u tebe na PC.

K tomu jsem sice sneroval, ale nedosel.
Podle popisu mela ta recovery prave tu zalohu umoznit.

Jinak tam nemam zadna data a stazene tam jsou asi dve free hry zdarma, na kterych mi vubec nezalezi.

Plan byl 1) zazalohovat, 2) vykopat bloatware, 3) nainstalovat potrebne appky 4) zacit pouzivat

bohuzel jsem zatim nezvladnul ani to 1)

Tezko ti nekdo bude nadalku preflaschovavat telefon ... tim "nekoho,kdo vi co dela" jsem myslel nekoho z tveho okoli,kdo ten telefon veme a pripoji k pc a udela ti znej funkcni ..... porad nechapu proc jsi tam cpal jine recovery...koupim telefon ...rootnu ... odstranim co nechci ...tim to konci,zadne pokusy nedelam.

Problem je, ze nevim o nikom v mem okoli, kdo by aspon trochu vedel "co dela" v tomto ohledu.

Tak se ptam tady, protoze nekdo muze vedet a poradit, nebo rict "Ja jsem taky z Prahy, prijd tehdy tam a tam, ja ti to zfunkcnim" - na jinych forech (s jinymi problemy) to tak docela funguje.

Proc jsem ho tam cpal: rootnul jsem podle navodu, dalsi krok mela byt podle toho navodu zaloha ROM (coz mi prislo logicke), odstranovani neslo (cili to chtelo asi nejaky dalsi program, zmenu systemu, ...) tak jsem sel podle toho navodu dal a havaroval jsem.

Jak jsem odkazoval ten navod, tak v nem jasne stalo:
" Rootnete mobil takto: 1),2),3),4) a nyni nainstalujte recovery takto 1),2),3),4) " tak jsem to bral jako logicky navazujici krok, stejne jako se tu porad radi "Nainstalujte Windows takto 1),2),3),4) a nyni naistalujte ovladace takto 1),2),3),4)" a pokud nekdo ty ovladace nenainstaluje "takto", tak je sprdnut, ze vynechal zasadni krok a co se divi, ze nic nejde ....

Ted vidim, ze to asi nebyla spravna cesta a ze jsem mel ten navod v pulce prerusit a jit zkoumat, jake dalsi programy bych stahnul, aby slo odinstalovavat (pretazeni do kose porad nemazalo, "spravce souboru" porad neukazoval ty programy, jen prazdnou kartu), ale dokud ten phone nerozchodim, tak je mi to platne jak mrtvemu zimnik :(

Ted vidim, ze to asi nebyla spravna cesta a ze jsem mel ten navod v pulce prerusit a jit zkoumat

Ty jsi mel pouzit navod pro ROOT,ne navod pro Root a recovery atd.,nebudu zkoumat jak ten telefon je starej,ale vzdy plati zakladni vec ..

1)Stari telefonu na trhu (jak dlouho je v prodeji)..tim padem jaka je sance na 100% navody na Root atd.
2)Kdyz uz potrebujes Root(odstraneni aplikaci,ktere nechces)je dobre hledat navod jen na Root!
3)Nezkouset tyhle pokusy na telefonu ktery potrebujes!!
4)Kdyz se podari to "co tobe" sednout k netu a hledat a hledat (treba i 100 navodu)ne pouzit prvni ktery najdes!S ohledem na bod 1!!
5)Kdyz ani tak se nezadari zprovoznit telefon tak uz pomuze jen servis a tvrdit ze tak se stalo po updatu(pokud existuje),telefon se restartoval a dal nic.(brano ze je v zaruce!)Pak zalezi na servisu jestli ti to uzna,nebo si necha zaplatit prehrani...

Nojo, no. Chybama se clovek uci. Jsem tak nejak naivne predpokladal, ze to bude s telefonama jako s pocitacema a ne takovyhle opruz. Tak jsem koupil prvni levny, s tim, ze na moje potreby by stacit mel. U pocitacu to tak funguje, u notebooku taky - zadny problem ho preinstalovat od zakladu, kdyz se neco nepodari, zadny problem vyhazet/nainstalovat programy....

1) na trhu uz nejakou dobu je (rok a pul), takze zadna horka novinka ani vykopavka
2) z tech par navodu, co jsem nasel, vsechny mely neco dost podobneho.
3) prasknul mi display na starem mobilu, kdyz mi spadnul na zem. Zatim chodi, cena opravy vetsi nez puvodni cena mobilu (ale to sklo se stejne neda sehnat). Dokud jeste slouzi, tak jsem chtel uvest do provozu novy, kdyz se mi tohle stalo minule, tak se mi po par tydnech zacala rozlezat skvrna po display, az nebylo citelne nic. Takze ted to resim preventivne, zatim se mi tam nic nerozleza, ale asi je to jen otazka casu.
4) 100 navodu jsem nenasel, z prvnich nekolika desitek se porad dokola citovaly (az na grafickou upravu) asi 4, s tim, ze casto linky byly pokazene. Pristi telefon holt budu vybirat nejdriv na internetu a az pak v krame.
5) Tohle jsem si nechaval jako posledni moznost, kdyz se nenajde cesta, kterou bych to nejak zvladnul sam/s dopomoci. Doufam, ze si nereknou o zadnou palku...

No, pokud znas pc a neznas moc smartfony, tak se to celkem nabizi - oboji ma nejaky procesor, pamet, uloziste pro data, periferie, na obojim pouzivas ruzne programy, soubory mezi tim jdou prenaset, nektere OS jdou pouzivat na obojim (Android, windows,..., ostatne spoustu proklinanych veci si W8 prinesly prave z mobilu a tabletu), uvnitr to funguje v podstate stejne ...

Kdyz das vedle sebe mobil, pc, nb, rapsberry Pi, 8086, amigu, spectrum, IQ151 ... porad to je totez v trochu jinem baleni a porad tam uvnitr plati podobna pravidla - takze se nediv, ze mezi tim nevidim zadny velky principialni rozdil - ted mam na stole rozebrane Arduino, klon jsem si udelal asi za 140,-Kc a zase to funguje na podobnych principech, jako vsechny vyse jmenovane... (Jasne, urcite kosmeticke detaily se lehce lisi, ale nic principialniho...)

Jsem v situaci sberatele automobilu, ktereho se ptas "srovnavat skodovku a BMW?", kdyz ma v garazi i trabanta a RollsRoyce a vsechno to smahem povazuje za auta ...

(Nebo na zdejsi poradne: srovnavat Dell a Asus? Srovnavat Apple a Samsung? srovnavat W7 a W10? proc ne, sice to neni zcela totez, ale KDE je ten podstatny rozdil? Ze W10 spehuje vic nez W7? Ze jedny plasty vypadaji lacine a druhe draze? Ze NB komunikuji prevazne prez WiFi a smartphony prez GSM?)

No ony ty smarfonouny nejsou tak daleko jako F14 od skodovky - tak mozna jako trabant od BMW, ale dal fakt ne. A i kdyz se diagnosticke nastroje lisi, tak u obojiho nejdriv zkontrolujes olej, benzin/naftu, baterku, poslechnes, jestli neco rachta a co a s nejakym manualem si nejak poradis, protoze porad je to dost podobne.

Byl jsem dnes v prodejne, nic s tim nevymyslely, tak to napsaly jako zarucni reklamaci, ze "po restartu nenabehne, porad se dokola restartuje, zakaznik tam zadna data nema", tak jsem zvedav, co vymysli servis, cekal bych, ze to servisak pichne do masiny, prez ISP/JTAG/noco takoveho tam hodi cistou EEPROM, zapne a napise do zpravy, ze po prehrani systemu mu to funguje a zavada se neprojevuje (ja vim, oblibeny postup z PC reklamaci), konec slus a vic se s tim srat nebude. Aspon doufam.

Nicmene, kdyz se to uspesne vyresi, tak nebude problem to rootnout znovu a uz nestrasit s recovery (co to zmrsila). Ale otazka zustava:
1) jak to zazalohovat, abych to eventualne byl schopny obnovit do tovarniho nastaveni
2) co si stahnout, abych mohl mazat ve "vnitrnich oblastech", kde je nainstalovany ten bloatware - defaultni spravce souboru mi ty soubory/adresare ani neukazal, potreboval bych neco, co umozni lezt vsude (treba jako Total Commander, nebo tak) a ne jen do /data/uzivatelu/defaultni/user/Dokumenty a podadresare tehoz (ci jak to tu maji organizovane), kde neni na zacatku absolutne nic

Dnes jsem dostal od znameho htc desire 310 s rozbitym sklem,tak jsem chtel dat jinou rom a recovery,samozrejme bootloop stale dokola,nakonec po 5 hodinach googleni jsem se dobral k ozivení,problem je v sp-flashtool,je nutne stahnout tento sp-flashtool SP_Flash_Tool_v5.1348.01_SEC a origo rom,zde je vse http://www.mediafire.com/download/w2jed2dwnhkw7j6/ HTC-D310W+by+jamesjerss.rar bo jina rom http://download1931.mediafire.com/5gly5biuj8gg/oj3 1y8f0j65wqx0synmp3e8eacjqjhy/0PA2IMG_V1_DUG_JB422_ SENSE51_htc_wwe_mmr_Radio_1.00.1136.5_MOLY.WR8.W13 15.MD.WG.MP.V19_release.zip

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru