Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdíl v zabezpečovacích kamerách HDCVI a AHD

Dobrý večer!
Vlastním analogový kamerový systém DVR. Od počátku, kvalita nic moc. Teď se nějak začínají objevovat 2 údajně vyšší systémy HDCVI a AHD. Cenově jsou téměř srovnatelné (snad AHD vychází líp) a při zběžném studování, oba jsou nejlepší! Najde se zde odborník, který by mi dokázal nezaujatě vysvětlit rozdíly mezi těmito dvěma systémy. Nejde mi ani tak o cenu, jako o kvality a variabilitu do budoucna!
děkuji moc

Předmět Autor Datum
Nie je velmi co vysvetlovat.Analog je proste blbost nech si tam vyrobca nalepi aj hocijaku nalepku.…
fleg-sk 08.10.2015 20:01
fleg-sk
Díky za názor. Můžu se tedy zeptat, co získám tím digitálem (IPkamery). Neber to ironicky, ale oprav…
lupkovic 08.10.2015 20:34
lupkovic
IP kamery su samostatne pc. Nie su zavisle od zaznamniku ako analogy. Pouzivaju bezny TCP/IP alebo R…
fleg-sk 08.10.2015 20:54
fleg-sk
on má analog jednu velkou výhodu: do určitých instalací je to zdaleka nejbezpečnější řešení, protože…
touchwood 09.10.2015 08:50
touchwood
Děkuji za názor. Já myšlenku na IP technologii pomaloučku opouštím, protože pro mně by byla udržba a…
lupkovic 09.10.2015 10:38
lupkovic
AHD muze byt pripojena primo k monitoru, HDCVI potrebuje recorder a prehravac. [23859-rozdilcviahd-…
Jan Fiala 09.10.2015 11:45
Jan Fiala
Já tomu všemu tak trochu snad rozumím. Mě jde ale spíše o to, aby mi někdo znalý(nebo zkušený), pops… nový
lupkovic 15.11.2015 20:22
lupkovic
Takže nebavme sa o technológii... Ide Ti predovšetkým o zábery "v noci". Treba vedieť v akých svetel… nový
pme 15.11.2015 20:38
pme
Pozor na ten dosah v noci. Delba dvomi nie vzdy postacuje uz som sa bohuzial stretol aj u znackovych… nový
fleg 15.11.2015 20:51
fleg
Ten dosah IR som nikdy presne netestoval, ale tak od oka som to vydelil dvomi - čo mi vyšlo to zhrub… nový
pme 15.11.2015 20:58
pme
Hoci mas pravdu v tom, ze kvalita analogu sla nastupom HDCVI a AHD o triedu hore vyssie stale si nem… nový
fleg 16.11.2015 08:31
fleg
Samozrejme ak má niekto skúsenosti s vybudovaním a spravovaním LAN - nie je IP žiadny problém... Id… nový
pme 16.11.2015 09:15
pme
a hlavně, jak jsem psal výše - vystrčit ethernet z baráku ven je bezpečnostní risk sám o sobě, takže… nový
touchwood 16.11.2015 09:42
touchwood
Tady ale přece nejde o formát kamerového výstupu, ale o to, jaké parametry má objektiv a snímací čás… nový
touchwood 16.11.2015 09:40
touchwood
Vracím se zpět k tématu. Obměnu jsem zatím neprovedl (zas až tak mě to netlačí, analogy, kromě noci… nový
lupkovic 07.02.2016 00:25
lupkovic
Jo ještě snad přidám samostatný dotaz. Jestli jsem to dobře pochopil, tak pokud budu mít systém HDCV… nový
lupkovic 07.02.2016 00:33
lupkovic
Keďže nejaké skúsenosti s inštaláciou kamerových systémov mám, dovolím si reagovať tak, aby som nero… nový
pme 07.02.2016 09:38
pme
Nechápu. Ty řešíš, zda slečna (alias záznam) bude hezčí, když nebude jezdit autobusem (analog), ale… nový
touchwood 07.02.2016 10:54
touchwood
Slečny bych tu zatím nepletl. Šlo mi o to, (jasně záznam na čip je ve své podstat vždy analog). Jde… nový
lupkovic 07.02.2016 23:51
lupkovic
Na tom, co jsem ti napsal výše se nic nemění, stále se točíš v kruhu. nový
touchwood 08.02.2016 07:02
touchwood
Dobre rady si uz dostal len si neni schopny ich zanalyzovat a vytvorit z nich nejaky zaver a mozno,… poslední
fleg 08.02.2016 09:43
fleg

Díky za názor. Můžu se tedy zeptat, co získám tím digitálem (IPkamery). Neber to ironicky, ale opravdu by mě zajímalo, třeba jen v bodech výhody IP systému. Cena recorderu je srovnatelná, ale kamery jsou o dost výše. To ale není až takový problém, pokud to přinese nějaký větší efekt, šel bych do toho!

IP kamery su samostatne pc. Nie su zavisle od zaznamniku ako analogy.
Pouzivaju bezny TCP/IP alebo RSTP protokol a tak ich vies zaclenit do svojej sietovej infrastruktury.
Nie je mozne ich zarusit.
IP kamery vedia nahravat na akekolvek sietove zariadenie, ne je nutne mat specialne DVR ako u analogov. V pripaden nudze vies pouzit akykolvek PC na sieti.
Vseobecne sa analog prestava v technike pouzivat a takmer vsade ho nahradil digital, ci uz je to audio alebo video, takze mi pride divne, ze prave pri kamerach sa niektori vyrobcovia snazia vzratit tento trend.

on má analog jednu velkou výhodu: do určitých instalací je to zdaleka nejbezpečnější řešení, protože kamera je prostě "blbá" a posílá jen analog video. Nemusíš až tak řešit fyzické zabezpečení sítě, radius servery, zabezpečení DVRka, samotnou bezpečnost OS v kamerách, případně sniffing v síti.

Pro drtivou většinu nasazení kamer je dnes IP technologie výhodnější, je větší výběr, nižší ceny a je to jednodušší (vyladit analogové vedení je někdy docela problém) a většinou i vyšší rozlišení plus přidané technologie na straně kamer, jako např. rozpoznávání pohybu, SPZ apod. (ne že by to analogy neuměly, ale v drtivé většině se tak dělo na straně DVR). Takže na doma, do menší firmy, obchodu apod. stačí IPčko, do specifických instalací (banky, vojsko, policie apod.) je to vždy na zvážení, jak odolná ta technologie má být.

Děkuji za názor. Já myšlenku na IP technologii pomaloučku opouštím, protože pro mně by byla udržba a správa dost složita. Nevyznám se v sítích takže určitě bych to nevyužil na maximum co mi IP technologie nabízí. Jedná se o klasické zabezpečení baráku, ale chtěl bych něco sofistikovanějšího. Navíc si myslím, že snímaní je vždy analog, akorát IP technologie již obraz digitálně zpracovávají v kameře, ty ostatní až v záznamovém zařízení. Takže mohli bychom se vrátit zpět k mému dotazu, která technologie kromě IP je kvalitnější než obyčejné DVR (dá se li to tak nějak posoudit) AHD, nebo HDCVI, nebo zcela něco jiného, ale myslím klasické 8 kanálové záznamové zařízení, ke kterému dostanu manuál, které je nejvíce odolné, vůči rušení, která přináší rozumný poměr cena/výkon a je co se funkce týče nejspolehlivější.
V příloze je ukázka, co za systémy mi nabízí prodejce a vše je podle něj výborné, ale rozdíly mi moc není schopen vysvětlit.

Já tomu všemu tak trochu snad rozumím. Mě jde ale spíše o to, aby mi někdo znalý(nebo zkušený), popsal, jaký je rozdíl(nejlépe screenem). Mé fotky přes den jsou celkem OK, ale v šeru už nic moc a o to mi jde. Teď mi v jedné firmě doporučili AHD zařízení, abych nemusel měnit kabeláž! Zase kolega mi ukázal záznam z IP kamery no a to je uplně parada. Pomůžou mi ty kamery AHD i v noci? Viděl jsem zařízení IP, obraz zcela skvělý i v noci, ale za tu cenu se mi to neoplatí. Máte na to někdo odborný názor?
děkuji moc!!!

Takže nebavme sa o technológii... Ide Ti predovšetkým o zábery "v noci".
Treba vedieť v akých svetelných podmienkach bude kamera pracovať, ak v úplnej tme potom, treba samozrejme IR-prisvietenie (vonkajšie kamery sa už s prisvietením dodávajú). Taktiež záleží od použitého čipu v kamere ako sa vysporiada so zlými svetelnými podmienkami.
Tu sa naozaj oplatí kvalitnejšia a drahšia kamera. Tie "lacnejšie" v tme prd uvidia... Uvádzaný dosah IR prisvietenia videľ dvomi a vyjde Ti reálny dosah, kde ešte niečo uvidíš.
HDCVI systém som už montoval - obraz ako pri IP (2Mpx). S obyčajným analógom sa to nedá samozrejme porovnať - je to "nebe a dudy".
AHD mi cez ruky ešte neprešlo...

Pozor na ten dosah v noci. Delba dvomi nie vzdy postacuje uz som sa bohuzial stretol aj u znackovych vyrobcov, ze to malo daleko k deklarovanemu prisvitu.
Riesenie je bud dokupenie IR reflektoru alebo kupa klasickeho reflektoru s mechanickym casovacom.
Obraz novych analogov je uz naozaj zrovnatelny s klasickymi fullHD Ip kamerami na(ne)stastie je trh analogovych kamier zadrbany kopcom znaciek, ktore deklaruju HD a obraz je na urovni PALu a na velkych TV vyzeraju pri fullscreene fakt hrozne. Bohuzial rozhoduje cena castokrat.

Ten dosah IR som nikdy presne netestoval, ale tak od oka som to vydelil dvomi - čo mi vyšlo to zhruba aj odpovedá... Samozrejme záleží aké a koľko LEDiek má kamera...

je trh analogovych kamier zadrbany kopcom znaciek...

No ja "sračky" no name nemontujem nikdy...

Hoci mas pravdu v tom, ze kvalita analogu sla nastupom HDCVI a AHD o triedu hore vyssie stale si nemoze zvyknut na tie ostatne nevyhody.
Zrovna dnes idem nahradzat jeden otrasny analogovy system na jednej skole prvou IP kamerou a dufam, ze ked riaditelka uvidi na monitore rozdiel v obraze posnazi sa najst peniaze aj na dalsie.
Ak nezabudnem skusim natocit video z toho grcu, co ma na monitore teraz a to nie je bohuzial jediny pripade hnusnych analogov, ktory poznam.
Btw dodnes by ficali na analogu, ale chcela 9.kameru a uz su tam 2 pci karty so 4 portami, takze 9.kamera sa tam uz dat neda nastastie, navyse sa to stale kazi, tak uz bola z toho nervozna a konecne presiel moj navrh, ze skusia prejst na IP.

Samozrejme ak má niekto skúsenosti s vybudovaním a spravovaním LAN - nie je IP žiadny problém...

Ide o to, že keď už je v budove natiahnutá kabeláž (koax) a nie je možnosť/vôľa ju nahradiť, potom je HDCVI/HDTVI príp. AHD ideálna voľba.
Vymeníš kamery, záznamník, pripojíš a ono to ku*va funguje na prvý krát !!! :-) Žiadne "zložité" nastavovanie ako pri IP kamerách, žiadne sieťové guru sa nemusí konať.

Ďalšia výhoda - žiadne rušenie ako pri klasickom analógu ! Iste to poznáš sám, aký je analog náchylný na rušenie. Obraz na monitore vidíš okamžite bez oneskorenia.
Pri IP (záleží od siete) som sa stretol aj s jeden a pol sekundovým oneskorením obrazu...

Tady ale přece nejde o formát kamerového výstupu, ale o to, jaké parametry má objektiv a snímací část. Jak psal už fleg, buď se to řeší kvalitní kamerou s nočním režimem, nebo přísvitem (IR nebo klasické světlo, podle toho, zda má kamera iR-režim, nebo noční režim s vysokou citlivostí).

Vracím se zpět k tématu. Obměnu jsem zatím neprovedl (zas až tak mě to netlačí, analogy, kromě noci celkem fungují). Pořád se nedokáži rozhodnout a čím víc na netu pátrám, tím víc jsem z toho "jelen". Toto téma jsem přestal sledovat, protože se to přiklonilo k té frázi jak v pohádce "O Lotrandovi" "To nic, to jsou jen odborné lékařské pindy". Omlouvám se všem reagujícím! Já jsem, ale spíše čekal vysvětlení pro laika. Hledal jsem dál na NETU, dnes jsem se znova vrátil zpět k tomu svému dotazu zde, a asi jsem špatně položil dotaz. Nikde na netu jsem totiž nezjistil, v čem by ten IP systém měl být nejlepší, co se výsledku záznamu týče! Kromě toho, že je úžasně lehce modifikovatelný (ale budu si platit správce pokud sítím nerozumím). Ale mně začíná to IP lákat. Přesto ale bych byl pořád raději tomu HDCVI, nebo AHD, jelikož si myslím, že to se sítěmi nemá nic společného a budu si to moct spravovat sám. Už proto, že ty data mám někde doma na HDD, pokud se potřebuji připojit přes NET, tak se taky připojím! Pokud tedy můžu znova prosit (protože té IP technologie se bojím, a sítím moc nerozumím)
Jednoduchá otázka, pro všechny, kdo mají nějakou zkušenost s IP, HDCVI a AHD. Prosím uveďte třeba stručně to s čím pracujete, jaké to má výhody a naopak co vám v tom systému chybí!
Já totiž jsem si už dopisoval s pár specialisty, každý byl "na nějaký systém" a to vychvaloval do nebes. I to mé základní DVR, které je opravdu celkem nahouby (ale vlastně přes den OK), mě ti, co nic jiného nemontovali, tak hrozně vychvalovali (samozřejmě raději to jak nic), pokud nebude tma, lumpa uvidíš!!!

Děkuji moc za reakce a omlouvám se, že jsem dlouho nereagoval, ale opravdu to šlo mimo můj dotaz!

Jo ještě snad přidám samostatný dotaz. Jestli jsem to dobře pochopil, tak pokud budu mít systém HDCVI nebo AHD, tak pro přístup přes NET budu muset mít pro internet veřejnou IP adresu, u systému IP toto odpadá a připojím se na každou kameru kdykoli odkudkoli. Je to pravda?

děkuji moc

Keďže nejaké skúsenosti s inštaláciou kamerových systémov mám, dovolím si reagovať tak, aby som nerobil reklamu konkrétnemu produktu.

1. Pochopil si to zle
2. Verejná IP adresa je fajn - doporučujem, ale nie je vyložene nutná ani pri jednej technólogii

Ak chceš mať prístup na kamery/záznam mimo siete (z internetu), tzn. kdekoľvek z vonku, musíš mať verejnú IP adresu - ak sa jedná o priamy prístup na IP kamery, alebo záznamník, ktorý Ti vytvorí P2P spojenie (HDCVI) - v tom prípade verejnú IP adresu nepotrebuješ.

Čo je ale najdôležitejšie? Mať dostatočne veľký upload !!! Dátový tok pri určitom rozlíšení si snáď dokážeš vyrátať. Napr. pre jednu IP kameru vo FullHD rozlíšení a rozumnom fps aspoň 6000 Kb/s. Záleží samozrejme na tom v akom rozlíšení sa budeš chcieť pozerať na obraz mimo svojej LAN. Pre pozeranie na mobiloch stačí pochopiteľne nízke rozlíšenie a malý počet snímkov za sekundu pri LIVE obraze.

Konkrétne rady Ti tu dávať nebudem - nie je to záležitosť, ktorú si prečítaš na internete a hotovo/funguješ. Sú to roky praxe a skúsenosti - za tie sa platí!

Nechápu.

Ty řešíš, zda slečna (alias záznam) bude hezčí, když nebude jezdit autobusem (analog), ale vlakem (IP)? Nedocvaklo ti, že způsob přenosu dat/obrazové informace je z hlediska kvality snímání indiferentní?

Prostě: když chceš kvalitní záznam, potřebuješ kvalitní zdroj signálu, a to ti nevyřeší analog/IP! A kameře je jedno, zda za snímačem je analogový nebo IP přenos, tam záleží na kvalitě optiky, snímače a samozřejmě citlivosti (resp. firmware kamery, který si bude umět přepnout do iR nebo zapnout přísvit).

Slečny bych tu zatím nepletl. Šlo mi o to, (jasně záznam na čip je ve své podstat vždy analog). Jde jen o to, kde se změní na digital, jestli již v kameře, nebo někde až v recorderu, to prosím teď neřešme. Vím jen, že to má vliv na zpracování, na rušení, na komfort a možnosti obsluhy. Je mi jasné, že s čočkou "se šedým zákalem" pěkný obraz neudělám. Možná jsem tu otázku blbě položil.
Takže jde mi o to, aby obraz na monitoru byl čím jak nejlepší (tedy nezarušený) a jestli mi dá ten nový systém nějakou další přidanou hodnotu, co se komfortu týče, rád si připlatím. Samozřejmě ve druhém sledu (jak budu vědět jaký systém zvolit, budu hledat kamerky podle parametrů. Uvedu příklad. Já kdysi dávno coby mladý kluk jsem kupoval "nadupané" věci s funkcemi, které jsem nikdy nepoužil Třeba videorecorder za 21000kč, které umělo dělat snad vše, ale používal jsem to pouze na sledování a nahráváni filmů, kdy obyčejné video stálo 8000kč a kvalita obrazu u něj byla totožná. Bedny jsem si koupil Magnáty za 18000kč, přitom jsem nějak extra lepší zvuk u nich neslyšel, než u starých za 2000kč. Teď jsem zestárnul a dívam se na to trochu jinak. Proto jsem chtěl vysvětlit jen ten rozdíl mezi systémy, abych nekupoval něco, co bude zbytečně nákladné a já to ve výsledku ani nevyužiju, nebo naopak ušetřím pár korun a pak budu litovat, že jsem si nepřiplatil za jiný systém.

Takže asi tak, snad jsem upřesnil o co mi šlo. Ale jak psal kolega nad tebou. Dnes je kapitalismus a dobrá rada je produkt, za který je třeba zaplatit. Takže dobrou radu tu asi nedostanu a ty ostatní jsou ve vší úctě i pro mně bezcenné. Přesto budu rád, pokud se zde najde někdo, který třeba poradí jen tak pro dobrý pocit

Dobre rady si uz dostal len si neni schopny ich zanalyzovat a vytvorit z nich nejaky zaver a mozno, aj preto pme prestalo "bavit" zapodievat sa s tebou a usmernil ta na hnusny kapitalisticky system, kde nic nie je zadarmo.
Nove analogy maju proti starsim vyhodu, ze maju vyrazne lepsi obraz a ze ak uz analogy mas mozes pouzit povodnu kabelaz. Samozrejme su stale lacnejsie ako porovnatelne IP kamery.
Ale tym to konci. Potom uz len same nevyhody.
Napriklad nutnosti zaznamnika, respektive v pripade vypadku zaznamnika cely system skolabuje. Zaznamnik ma vyrazne mensie moznosti ukladat dokumenty a je obmedzeny na urcity pocet kamier (vacsinou 4), takze ak chces piatu musis kupovat novy zaznamnik. Atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru