Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem O2 modem + wifi router ?

Dobry den.

Na zacatek se omlouvam za sve IT zkusenosti, moc tomu nerozumim a v o2 poradne mi skoro neporadili vubec, tak se obracim na Vas.

Mam doma uz asi 3 roky modem COMTREND VR-3026e, ktery ma STRASNE slaby wifi vykon a jeho signal je hrozne slaby, takze jsem chtela do domacnosti neco silnejsiho, napadlo me zeptat se techniku v O2, jestli by mi jej nahodou nevymenili za nejakej silnejsi modem co ma treba i 2/3 anteny, prece by zvedl vykon no ne ? Kazdopadne mi tehchnik v poradne rekl ze by vykon wifi byl +/- stejny jako ho mam ted a ze si mam radsi koupit wifi router a nejak si ho zapojit k tomuto modemu.

Chci se zeptat, ma tedy pravdu co rika ? Opravdu si mam koupit jen nejaky kvalitnejsi wifi router (bydlim ve vetsim dome kde jsou silnejsi zdi) napriklad asus-rt-n18u-d2142205.htm nebo ho nemam poslouchat a koupit u nich novej typ modemu se silnejsi wifi napriklad: comt... a pokud je opravdu lepsi si koupit jen wifi router, jak ho tedy potom sparuji k modemu, staci to jen propojit dratem ?

Děkuji moc za odpoved/i

Předmět Autor Datum
výkon těch wifikrámů je regulovaný, proto nemá moc smysl hledat "silnější" router. máme národní zvy… poslední
lední brtník 11.11.2015 22:14
lední brtník

výkon těch wifikrámů je regulovaný, proto nemá moc smysl hledat "silnější" router.

máme národní zvyk nechat si úplně do rohu v bytě zavést internet/tel.linku, tam píchnout router a pak za 3-4 zdmi vyhlížet wifi signál (marně) nebo hledat, kudy protáhnout kabel pro rychlá data (v liště, v podledu...).

takže část bytu ať klidně pokrývá starý adsl router. z něj vytáhnout jeden kabel do odlehlé části bytu a tam přidat druhý obyčejný router v režimu wifi-switch bez wan vstupu.
(chce to vyřadit jeho dhcp, změnit lan adresu, ale to jsou teď detaily)
nebo lepší kousek v módu bridge a je to prakticky bez nastavování.

jiná možnost jak rozšířit dále wifi je repeater - jednoduché řešení s horší propustností. a protože ho dáváš na půl cesty mezi zdroj a cíl, ani to pokrytí není žádný zázrak.

další možností obejití zdí v bytě je využití rozvodu po elektrické síti - powerline adaptéry. některé koncové adaptéry už mají integrovanou wifi.

p.s.:
na dotazu je vidět, že byl zkopírován z živě, protože se ti podle nich ořízl odkaz o2...comtrend

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru