Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 - nevyžádaný režim spánku

Zdravím,
od doby, co jsem přešel na Windows 10 (cca 3 týdny), se mi stává, že se mi můj počítač samovolně uspává, a to vždy tak po 3 minutách. Samozřejmě vím, že je nutné to nastavit, ale dělá to, i když to nastavím. Jen uvedu, co všechno jsem nastavoval:
1) Po stisknutí Start - Nastavení - Systém - Napájení a režim spánku: ve všech možnostech jsem nastavil "Nikdy".
2) Po kliknutí na "Další možnosti nastavení" - Zvolené schéma "HP Optimized": Ve všech možnostech nastaveno "Nikdy".
3) Po kliknutí na "Změnit pokročilé nastavení napájení" - ve všech možnostech, které mě napadají, a které s tím mohou souviset, zvoleno "Nikdy". Např. "Vypnout pevný disk po": "Nikdy". Režim spánku i hibernace "nikdy". atd.

Přesto se mi stává, že se počítač sám převede do režimu spánku, cca po 5 minutách, pokud na pozadí není nějaká aktivita, jako hudba či stahování souboru, resp. má vlastní aktivita prostřednictvím periférií, jako jsou myš či klávesnice.
Netušíte, čím to může být? Jsem už z toho celkem zoufalý. Kdykoli si zajdu udělat čaj/kafe a vrátím se, počítač je uspaný, kdykoli si skočím na WC, po návratu je uspaný. Je to otrava.
Mimochodem, přítelkyně přešla u totožného NTB z totožného OS (8.1) na totožný OS (10) ve stejnou dobu jako já, a neděje se jí to...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zde je řešení - http://support.hp.com/cz-cs/document/c03993106#AbT 1 nový
jo-mm 31.07.2016 10:52
jo-mm
Děkuji moc, toto 100% funguje. díky. nový
Scold 02.11.2017 21:44
Scold
Přišel někdo na něco proč se tak děje? Mě to dělá také. Všiml jsem si, že to dělá pouze když PC uspí… nový
k.ats 03.12.2016 10:13
k.ats
u stolního pc nutně nepotřebuješ uspávání, nikam ho honem neodnášíš. pak je možné ho zakázat: power… nový
lední brtník 03.12.2016 10:21
lední brtník
Omlouvám se, neuvedl jsem všechny info. Jedná se o NTB ASUS N56V, kde je celkem zčerstva (cca 2 měsí… nový
k.ats 03.12.2016 11:43
k.ats
Problém vám to sice nevyřeší, ale než někdo chytřejší pomůže... (Bude to v ovladači myši) Probuzení… nový
johdow 22.02.2017 21:55
johdow
nebude calý problém v tom jednom HP programe,ktorý sníma otáčky disku z integrovaného meráku,bezpečn… nový
audax 03.12.2016 10:37
audax
Řeší se to v této diskuzi - to co radí Pavel http://www.zive.cz/poradna/pocitac-se-sam-uspava/s c-20… nový
Georgiuss 03.12.2016 13:47
Georgiuss
Děkuji, snad to pomůže, vypadá to dost slibně :-) nový
k.ats 03.12.2016 14:33
k.ats
Zkuste, pokazit tím nic nemůžete. Je to přesně, jak píšete - když počítač jednou uspíte a probudíte,… nový
Georgiuss 03.12.2016 17:24
Georgiuss
Měl jsem také stejný problém všechno jsem zkontroloval správně nastavil i v regeditu a stejně se not… nový
BOREČEK 02.11.2017 21:29
BOREČEK
Domnívám se, že to způsobují Windows 10, které neustále aktualizují, t.j.hlavně kontrolují, osobní p… poslední
Honza X 04.11.2018 13:27
Honza X

Přišel někdo na něco proč se tak děje? Mě to dělá také. Všiml jsem si, že to dělá pouze když PC uspím a znovu ho probudím. Po restartu PC nebo normálním zapnutím to neudělá nikdy. Vše bych měl mít nastavené dobře, žádný balast od výrobce c PC nemám, pouze pár her, ovladače, pár běžných programů. Žádný TuneUP apod. v PC nemám, pouze antivir od Esetu.

Omlouvám se, neuvedl jsem všechny info. Jedná se o NTB ASUS N56V, kde je celkem zčerstva (cca 2 měsíce) nainstalovaný nový OS Win 10 Home. Žádný problém s ním není až na to samovolné uspávání (Nedělá to vždy, ale pouze někdy, je to fakt zvláštní)

Problém vám to sice nevyřeší, ale než někdo chytřejší pomůže... (Bude to v ovladači myši) Probuzení myší si OS vyloží jako náhodné nebo nevyžádané probuzení, tak znovu systém uspí. Probouzím tlačítkem na notesu, u myši jsem -aby mě to nesvádělo- probouzení zakázal.

nebude calý problém v tom jednom HP programe,ktorý sníma otáčky disku z integrovaného meráku,bezpečne mu zaparkuje hlavičky a tým chráni disk pred poškodením-pri nepoužívaní notebooku zistí nulovú aktivitu,dá pokyn k zaparkovaniu hlavičiek disku a tým pádom systém zareaguje uspaním bez ohladu na to aký je nastavený power management v systéme......

Zkuste, pokazit tím nic nemůžete. Je to přesně, jak píšete - když počítač jednou uspíte a probudíte, tak to začne dělat- mně to tak vadilo, že jsem se vrátil k WIN 7, potom jsem objevil tu radu a znovu jsem nainstaloval WIN 10 a po té úpravě to jede bez problémů.

Měl jsem také stejný problém všechno jsem zkontroloval správně nastavil i v regeditu a stejně se notebook vypínal cca. po 5 min.
Řešeni mám notas HP tak jsem nainstaloval Hp power manager a tam to přenastavil a od té doby už se notas nevypiná sám od sebe při nečinosti.
Snad ti tyto řádky pomohou hodně štěstí.

Domnívám se, že to způsobují Windows 10, které neustále aktualizují, t.j.hlavně kontrolují, osobní počítače. Považuji to za neoprávněné zásahy do osobního vlastnictví a využívání počítačů a mělo by se to Microsoftu (nebo kdo to způsobuje) zakázat! S ochranou počítačů to nemá nic společného! Myslím, že pořádná pokuta od příslušného úřadu by to spravila!
Honza

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru