Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí harddisk - přístup odepřen

Ahoj a předem díky za každou radu. Stalo se to, že jsem svůj externi harddisk nabity fotkama od nepameti zkousel pripojit do nove televize Samsung. Nacetlo ho, krasne fungoval, prehral jsem jeden film. Podotykam, ze jsem na harddisk nic z Tv nenahraval a ani nedal souhlas k formatovani. Pak jsem ho vytahl a pripojil opet ke kompu. Bohuzel místo mi u nej vyskoci " NTFS" a po kliknuti hláška " přístup odepřen". Zkoušel jsem už restarty, nic. Pokud ho připojím zpatky k TV, vše načte....v kompu nic.
Jak tedy na něj a znovu ho otevřít?? Diky moc...
Vysvetleni a popis prosim srozumitelný..nejlíp pro Lamy :-) Díky.

Změna předmětu, původně: Harddisk...pomoc!!
Změna kategorie, původně: Hardware (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj,mám stejný problém.TV také Samsung.Zkusil jsem CCkleaner.Nástroje-analysátor disku.Všechny fotk…
jirkacook 01.04.2016 23:45
jirkacook
Ahoj mě to nejde, jak jsi to udělal?
KamilC 07.03.2017 20:38
KamilC
https://www.youtube.com/watch?v=HxDcooJFy-g Doporučuji tento návod. Po připojení k TV Samsung jsem…
ADisN31 03.09.2017 10:32
ADisN31
Ahoj, stalo se mi to samé a někde jsem vyčetl, že i když PC přístup na disk odepře, pomůže Total Com… nový
Dasty M 12.11.2017 18:36
Dasty M
Dakujem, toto video pomohlo aj mne, problem detto samsung a PC fakt vdaka. A na margo tych odborni… nový
minop 04.01.2018 23:04
minop
Možná se někdo dostane k této diskuzi i v roce 2019. Pokud bych to shrnul, tak je nebezpečné (z hled… nový
zdlav 24.03.2019 19:46
zdlav
Zdravím, ano vracím se k teto diskuzi i v roce 2019 a mám podobný problém. Mám sxterní 2Tdisk Toshib… nový
cruiss 16.06.2019 14:30
cruiss
existuje jediný rozumný důvod něco dopisovat do několik let starého dotazu, když jsi ty odpovědi ste… poslední
lední brtník 16.06.2019 18:07
lední brtník

Ahoj, stalo se mi to samé a někde jsem vyčetl, že i když PC přístup na disk odepře, pomůže Total Commander, který disk "vidí". Tak se mi podařilo všechny soubory z disku přetáhnout jinam, naformátovat disk a vrátit na něj soubory. Už zase šlape na Smart TV Samsung i na PC, disk je taky Samsung.

Možná se někdo dostane k této diskuzi i v roce 2019. Pokud bych to shrnul, tak je nebezpečné (z hlediska možné ztráty dat) připojovat k televizím Samsung - a patrně i k jiným značkám - hard disk se svými soubory (fotkami, filmy,...) s cílem si je z tohoto disku přehrávat na televizi. Přesněji řečeno, pokud připojíte disk se svými filmy k televizi, pak se nesmí tento disk použít pro záznam pořadů z televize, protože se celý disk zablokuje a není již normálními softwarovými prostředky vidět ve vašem PC. Pokud se to již stane, je možno použít program GetDataBack a "zachránit" svá původní data jejich zkopírováním na jiný disk. Ovládání program není úplně jednoduché pro normálního uživatele Windovs ale pokud člověk bojuje o fotografie z posledních x let, stojí za to se tento program naučit ovládat. Program GetDataBack se dá na internet najít většinou v demo verzi, která by měla stačit k záchraně většiny typů dat. Pro filmy je potřeba mít plnou verzi, protože demo verze film sice otevře (spustí přehrávání filmu) ale pak není možno takto "otevřený" film uložit někam jinam.

Zdravím, ano vracím se k teto diskuzi i v roce 2019 a mám podobný problém. Mám sxterní 2Tdisk Toshiba, který mi bez problémů funguje po připojení k televizi i k počítači s W7 nebo dokonce starými XP, ale při připojení disku k počítači s W10 hlásí, že umístění není dostupné a winows nemůže k zařízení získat přístup. W10 jsou plně aktualizované, všechny ovladače aktualní a dokonce pokud na dik spustím antivirovou kontrolu (pod W10) antivir disk vidí a celý ho adresář po adresáři projede. Zřejmě chyba někde ve W10 ve spojitosti s dikem Toshiba, má někdo tuto zkušenost?

existuje jediný rozumný důvod něco dopisovat do několik let starého dotazu, když jsi ty odpovědi stejně nečetl, nic jsi neověřil, nedokážeš udělat screen disku? (diskmgmt.msc je k ničemu, lepší je partition wizard)

takže znovu a pořádně:
1) rovnou ověřit, že se na tom disku nenachází skrytý vir \autoruns.inf
2) pro jistotu jestli crystaldiskinfo nehlásí nějaké chyby.

ale sem už to nelep. kdo má procházet půlkilometrovou diskusi, aby na konci zjistil, že ty máš nějaký jiný problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru