Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přístup do NAS z venku

Zdravím, zakoupil jsem NAS ASUSTOR a jsem s ním maxmálně spokojený, až na jednu věc. Nemůžu u něj zprovoznit službu Cloud connect, přístup z venku. Mám neveřejnou dynamickou IP adresu a současně s ním mám NAS Synology a ta samá služba se u Synology jmenuje Quick connect a funguje mi bez problémů. Synology si sám u Quick connectu nastaví přes TP link 1043ND porty ale Asustor zahlásil chybu. Cloud connect mi píše hlášku, že nejde nastavit přeposílání portů, protože není aktivován EZ router. Když však chci v kolonce EZ router pro přístup odkudkoli aktivovat napíše mi to hlášku "Detekováno více routerů. Router s externí IP je jiný než externí IP NAS. Zkontrolujte nejdříve síť." a konec. Zajímavé je, že třeba uTorrent si v Asustaru přes TP link dokáže automaticky nastavit porty, ale Cloud connect ne a nepustí mne dokud si bude myslet, že mám nejspíš na stejné úrovni dva routery. Nevím co s tím, když Synology za stejných podmínek jede. Nevíte někdo prosím, kde by mohla být chybka? Do příloh jsem nahrál jednotlivé hlášky a obrazovky. Díky moc.

Předmět Autor Datum
To vypadá, jako by ten tvůj NAS potřeboval veřejnou IP adresu. Ještě můžeš zkusit ruční nastavení př…
Wikan 14.01.2016 18:34
Wikan
To jsem si dřív myslel taky,že s neveřejnou IP mám smůlu už u Synology dřív, ale Synology funguje, a…
Kamik 14.01.2016 19:17
Kamik
Synology veřejnou IP určitě nepotřebuje, dokáže si to zařídit jinak. Ale to neznamená, že to tak mus…
Wikan 14.01.2016 19:19
Wikan
Máš dva routery. Jeden je ten TP-link a druhý je evidentně tvoje anténa, předpokládám něco jako Mikr…
mia 14.01.2016 20:13
mia
Díky. Měl jsi naprostou pravdu. Udělal jsem vše jak jsi říkal a mám teď TP link pouze jako switch a…
Kamik 15.01.2016 03:07
Kamik
To, ze mas doma dva routre nevadi a kedze MT nemas pod kontrolou je rada nastavit si TP_link ako AP…
fleg 15.01.2016 09:08
fleg
Dobrý den, šlo by to prosím napsat vice polopatisticky (pro blbý)? Mám stejný problém, ale postup mo…
Bohus001 27.11.2018 23:21
Bohus001
Máš stejný problém? To znamená, že máš víc routerů a NAS je až za druhým? Máš stejný NAS? Máš pevnou…
Jan Fiala 28.11.2018 07:32
Jan Fiala
Mam zrejme stejnou situaci jako zakladatel vlakna. Mam NAS ASUSTOR, zapojeny do jednoho routeru - in…
Bohus001 28.11.2018 09:17
Bohus001
1. nejsi síťař - nezpřístupňuj nic do internetu, když nevíš co činíš 2. pokud máš stejnou hlášku, ta…
touchwood 28.11.2018 09:25
touchwood
NAS nemá vlastní router, pouze umoňuje nastavení pravidel na routeru, pokud je na routeru zapnutá po… poslední
Jan Fiala 28.11.2018 13:24
Jan Fiala

To jsem si dřív myslel taky,že s neveřejnou IP mám smůlu už u Synology dřív, ale Synology funguje, akorát se ten portál u nich jmenuje Quickconnect místo Cloudconnect, je to naprostá kopie. I obrazovky nastavení jsou prakticky stejné. Fakt už nevím. Doplnil jsem další fotky nastavení, kde je krásně vidět jak si Synology v TPlinku porty otevře a funguje, to je ta 110, Asustor hodí tu divnou hlášku o tom, že mám dva routery, ale je na tom obrázku vidět, že uTorrent si je přes Asustor sám otevře(101).., dal jsem i obrázky z TPlinku, kdyby tam někdo objevil chybu, každopádně z venku se na Synology dostat dá. NO-IP DDNS vypadá, že taky jede, ale ten EZ router se do TP linku nedostane a vyhodí tu hlášku, aby mi nastavil porty na Cloudconnect a že mám skontrolovat síť a já se pak na ASUSTOR dostal z jméno.myasustor.com na posledním obrázku a portem 8000.

Máš dva routery. Jeden je ten TP-link a druhý je evidentně tvoje anténa, předpokládám něco jako Mikrotik SXT, podle IP adresy na WAN toho TP-linku. Zkus využít TP-link jako pouhý switch. To znamená vypnout na LAN DHCP, přepojit WAN do volného LAN portu a nechat to na anténě. ISP obvykle nechává zapnuté DHCP, to pak přiděluje adresy z rozsahu 192.168.88.x.

Díky. Měl jsi naprostou pravdu. Udělal jsem vše jak jsi říkal a mám teď TP link pouze jako switch a teď se chci zeptat. Může tak síť normálně pracovat s tím, že ten Mikrotik nahoře mi plně nahradí ten TPlink dole, v podstatě ho vyřadím a využiju z něj jen wifi? Mikrotik Tplinku přidělil navíc nově adresu, kterou nemůžu najít a dostat se do něj... Zkoušel jsem po novu Asustor a zprovoznit jeho EZ router a Cloudconnect a píše mi to hlášku (poslal jsem to v příloze), že router tentokrát není buď kompatibilní nebo nemá povoleno UPnP/NAT na Mikrotiku, přikláněl bych se k tomu druhému, co s tím? Může mi na dálku provider ten mikrotik nějak zpřístupnit nebo sám povolit UPnP? Mám tu od minulého providera prográmek Winbox, kterým si spravoval jiný Mikrotik, ale když dám connect tak si začne projíždět porty a zasekne se u portu 80, co s tím tentokrát prosímtě, zavolat mu, spravit na dálku nebo se pokusit zas sám? Děkuji moc za radu.

To, ze mas doma dva routre nevadi a kedze MT nemas pod kontrolou je rada nastavit si TP_link ako AP trosku kontraproduktivna.
Na MT sa nedostanes, tvoj ISP evidentne zablokoval na jeho fw moznost nalogovat sa z tvojej strany (connection refused).
Uz pri povodnom zapojeni, cize TP-Link ako natujuci router by mala sluzba ist pokial si naozaj nevyzaduje verejnu ip adresu na strane tvojho routra. Standardne si totizto NASko spravi svoj vlastny tunel na svoj cloud, cize sa vytvori sluzba v style ddns a potom je mozne s NASom komunikovat aj bez verejnej ip adresy zvonku.

Máš stejný problém? To znamená, že máš víc routerů a NAS je až za druhým? Máš stejný NAS?
Máš pevnou veřejnou IP adresu od poskytovatele nebo ne?

Pokud máš víc routerů, je třeba druhý nastavit tak, aby "neroutoval". To znamená vypnout na něm DHCP server a kabel z prvního strčit do LAN zásuvky, ne do WAN zásuvky. Pak bude sloužit jen jako rozšíření sítě.

Pokud máš veřejnou IP adresu, ale ne pevnou, pak musíš nastavit DDNS (službu Dynamic DNS) na NAS. Protože nevím, jaký NAS máš, nemůžu poradit konkrétně.
Pokud nemáš ani veřejnou adresu, pak bude záležet na tom, co umožňuje cloudová služba výrobce, jestli se s tím dovede vyrovnat. Ale přímo zvenklu se na NAS v tomto případě nedostaneš, protože jsi za routerem svého poskytovatele.

Mam zrejme stejnou situaci jako zakladatel vlakna. Mam NAS ASUSTOR, zapojeny do jednoho routeru - internet od O2, tedy i jejich modem (zadne dalsi routery, modemy ci zesilovace v siti nejsou). Nahore se snad pise, ze ten NAS ma svuj router ci co... V domaci siti NAS funguje, pristup zvenku se nedari... Diky.

NAS nemá vlastní router, pouze umoňuje nastavení pravidel na routeru, pokud je na routeru zapnutá podpora UPNP a ten NAS ten router "zná"
Pokud chceš na router přitupovat zvenku bez problémů, budeš potřebovat si u O2 dokoupit pevnou veřejnou IP adresu, nebo aspoň zajistit veřejnou IP adresu + řešit to přes DDNS

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru