Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Disketova mechanika

Zdravim, potrebuju doma nainstalovat Win XP ale mam SATA disk takze potrebuju ovladace na diskete...ty mam, ale nemam je jak dostat do pc...disketovku sice mam ale nefunkcni...pak mam jeste externi disketovku s USB portem, ale PC ji bere jako B:/ takze ovladace nejdou nahrat jelikoz to hleda ovladace na disku a:/ ...prosim pomozte..

Předmět Autor Datum
Zdá se, že interní disketovka je sice nefunkční, ale stalé připojená? Odpojte ji nebo jí v BIOSu při…
anarchist 05.05.2007 19:12
anarchist
odpojil jsem ji..
stavik 05.05.2007 20:05
stavik
ale presto to nejde...a v Biosu jsem nejak nenasel jak ji to priradit..
stavik 05.05.2007 20:06
stavik
Měla by tam být položka "Floppy Swap" či tak něco, to přehazuje písmena mechanik (A <-> B)
mia 05.05.2007 23:21
mia
A disketovka je naozaj nefunkcna alebo si ju len blbo zapojil alebo ju nevies nastavit v BIOSe? Ak z…
MM.. 05.05.2007 23:06
MM..
Jedna z možností je ta, že vytvoříš instalační CD s naintegrovanými ovladači, takže FDD ani potřebov… poslední
Pytlík 06.05.2007 13:30
Pytlík

A disketovka je naozaj nefunkcna alebo si ju len blbo zapojil alebo ju nevies nastavit v BIOSe? Ak zapojis disketovku skontroluj kam ide pin1 kabla (na doske aj na disketovke je to oznacene, ak na doske nie je tak v navode k doske).
V BIOSe ak mas normalnu disketovku nastavis FDD na 3.5" 1.44MB, ak ju pripojenu nemas tak to nastavis na None (potom by mohla byt USB disketovka ako A:, zavisi ale od BIOSu alebo od instalatora Win alebo od ich kombinacie)

Dalsia vec je ze nepises aku mas dosku. Ak mas intel chipset tak spravidla nepotrebujes disketu s ovladacmi, prip. skus nastavit SATA v BIOSe na legacy mod ak sa da a skus bez ovladacov.
Inac ja som doteraz SATA ovladace instalatoru Win davat nepotreboval ale si si isty ze to je obmedzene na A:? Sa mi mari ze to ide aj z CD (neda sa to A: prepisat napr. na B: ?)

Jedna z možností je ta, že vytvoříš instalační CD s naintegrovanými ovladači, takže FDD ani potřebovat nebudeš.
To lze udělat, že z www.nliteos.com si stáhneě (a nainstaluješ) program nLite. Potom si na disk okopíruješ do vhodného adresáře obsah instalačního CD a do jiného adresáře drivery které chceš naintegrovat (musí být rozbalené, ne ve formě .exe). Pokud chceš, můžeš si také připravit servicepack (pokud nemáš instalačku s SP2) a opravné balíčky. I na tomto fóru jsou, tuším odkazy na balíky těchto opravných balíčků. Ponechávají se ve formě .exe (stejně jako servicepack). Potom v programu nLite (obsahuje češtinu, tak si ji nastav) ukážeš na adresář s instalačními soubory WinXP a nastavíš, co chceš dělat (integrovat ovladače, opravné balíčky a tak). necháš to proběhnout a dáš vytvořit bootovací obraz .iso, který vypálíš a můžeš instalovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru