Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android po vstupu na internet poničen!!!!

Ahoj,moc Vás prosím,pomozte mi!!!Jsem z toho hrozně neštastnej!!!Už nevím,co s tim.Po vstupu na inet přes wi-fi -Android- se mi sami od sebe stáhli a nainstalovali např. aplikace hotgir,pornclub,beautyvideo,apus,wifi tools,wifikeys,a plno dalších.Největší vrchol je aplikace,která mi ůplně zamkla obrazovku,točili se tam zelený pruhy a nešlo to odemknout.Tak jsem provedl toto - projel jsem to několika antiviry,a avg antivir mi hlásil,že tam mám změny a to nějaká nebezpečná nastavení,jako práva a root,a že mám používat pouze firemní originální firmware.Já samo žádný takový změny nedělal.Když chci dát aktualizace,tak to hlásí - zařízení bylo změněno,aktualizace nejsou dostupné.Ručně jsem po vypnutí wifi vše uninstall,včetně instal jejich apk.Pak se mi automaticky pořád samo zapíná v nastavení androidu povolit instalaci cizích aplikací.Pak se android asi po 20 minutách začne hrozně škubat a zpomalí se,pak obrazovka zezelená a po chvilce zčerná.A už s tím nejde hnout,musím vyndat baterii.Aplikace hotgir,pornclub a beautyvideo nejdou odinstalovat,ani jejich apk istalační soubory.Také se tam pořád i po jejich výmazu vytváří cizí složky.Tak už nevím ,co s tim.Na inet už s tim nikdy nepůjdu,ted to potřebuji vrátit do původního čistýho stavu.Hard reset jsem provedl,ale je to pořád stejný.Je to Samsung galaxy s3 mini.Tak co ted?Prosím ,pomozte mi!!!!!

Předmět Autor Datum
Ne, nestáhlo se to samo, udělal to uživatel. Navíc předtím povolil instalaci aplikací z neznámých zd…
Kurt 26.02.2016 12:04
Kurt
Internet za to nemůže a používat chytrý telefon/tablet bez Internetu je dost nelogické a zbytečné om…
jege 26.02.2016 12:28
jege
Reset do tov. stavu asi nepomůže, už dvakrát se to stalo lidem kolem mě s tabletem Lenovo (od koupě…
plevel 26.02.2016 16:37
plevel
U Lenovo bych tomu i věřil, u Číňanů jsou možné i horší věci, např. zavirovaná nebo špehovací ROM, a…
jege 26.02.2016 16:41
jege
U Lenova je to OK, oni to uz s virem prodavali oficialne, takze tam je to naprosto normalni. U Sams…
RedMaX 26.02.2016 18:09
RedMaX
""U Lenova je to OK, oni to uz s virem prodavali oficialne, takze tam je to naprosto normalni."" - t…
plevel 27.02.2016 16:40
plevel
bolo z toho svojho casu, asi pred rokom dost velke bububu, nejaka predinstalovana appka od lenova ma…
shiro 27.02.2016 16:57
shiro
Před Vánocama kolega kupoval Lenovo mobil. Krátce po prvním spuštění a připojení na net to bylo plný…
Prasak 27.02.2016 17:09
Prasak
Ale to byla jen chybička a nedopatření. A ústav Lenovo se zde, za toto politováníhodné nedopatření c…
Dale Cooper 27.02.2016 18:48
Dale Cooper
Chybička to byla vskutku nepatrná, prostě to zvojtili.
karel 27.02.2016 18:51
karel
Clanek nemuzu pres Google dohledat. Jednalo se o to, ze Lenovo melo na nekterych mobilech predinstal…
RedMaX 27.02.2016 17:15
RedMaX
..tak to teda zírám....::)
plevel 27.02.2016 18:06
plevel
Cina no, stejne ale u tehlech cinskych mobilu proste pohledas na netu jak provest root a nasledne mu…
RedMaX 27.02.2016 18:30
RedMaX
..už si o tom čtu, je to docela nářez... http://androidforum.cz/lenovo-vibe-p1-vibe-p1m-t69 432-240.…
plevel 27.02.2016 18:34
plevel
A dej si pak do Lenova aplikaci na elektronický bankovnictví.
Prasak 27.02.2016 19:22
Prasak
Sledovani zustatku nebo zmena parametru (limity karet apod.) je v pohode. Problem je v placeni, poku… poslední
RedMaX 27.02.2016 19:51
RedMaX

Internet za to nemůže a používat chytrý telefon/tablet bez Internetu je dost nelogické a zbytečné omezení. Takové změny samotné připojení k Internetu nezpůsobí a sotva jej způsobí nainstalovaní nějaké škodlivé aplikace, byť z pochybných zdrojů. Tady to vypadá na nainstalovaný root (administratorský přístup), což je občas dost náročná a riziková operace a neslyšel jsem, že by se někomu udělal root sám od sebe.

Rovněž Samsungy standardně root nemají a musí se do nich dost složitě nainstalovat. U nějakého Číňana by to celkem chápal, některé modely se prodávají již s rootem nebo do něj prodejce nahraje upravenou ROM, kde je root již zapnutý, ale u S3 Mini nic takové nehrozí. Pokud je telefon z druhé ruky, je možné, že to tam nahrál předchozí majitel. Vyresetování do továrního stavu by mělo problém vyřešit, ale přijdeš o veškerá svá data - fotky, videa, kontakty (pokud nejsou na Gmailu) a pod.

Edit: Zkus se podívat na http://androidforum.cz/samsung-galaxy-s-iii-mini-i 8190-f356.html a třeba i tam zadat svůj problém.

U Lenova je to OK, oni to uz s virem prodavali oficialne, takze tam je to naprosto normalni.

U Samsungu je to nesmysl, samo se to proste nestalo, bud si to udelal sam nebo predchozi majitel anebo mu nekdo mohl prodat jen napodobeninu a ne originalni S3 mini.

Moznosti jsou dve (za predpokladu, ze je to original S3 mini), bud obnovi tovarni nastaveni a zbavi se toho anebo do toho predchozi majitel nahral nejakou zavirovanou customROM a potom tovarni nastaveni nepomuze. Nevim jak je to u S3 mini, to at si tazatel raci pres Google zjisti sam, ale vetsina Samsung telefonu podporuje aplikaci ODIN (to je aplikace normalne pro pocitac s Windows) pres kterou nahraje tovarni ROM primo od Samsungu. Tovarni ROM by mel najit na www.sammobile.com.

Clanek nemuzu pres Google dohledat. Jednalo se o to, ze Lenovo melo na nekterych mobilech predinstalovanou aplikaci, ktera se chovala jako spyware. Bohuzel podobne si mezitim Lenovo dokazalo infikovat i prodavane notebooky, takze ted, kdyz zada clovek do Google "Lenovo" + "virus", tak vyskakuji odkazy na clanky resici ty notasy.

Asi po dvou mesicich Lenovo vydalo aktualizacni firmware, ktery ten spyware odstranil, takze jestli mas smartphone od Lenovo, tak urcite aktualizuj na nejnovejsi firmware, ktery je k dispozici.

Cina no, stejne ale u tehlech cinskych mobilu proste pohledas na netu jak provest root a nasledne muzes vsechen predinstalovany soft vykopat ven. Pokud nemam zastaralou informaci, tak Lenovo nezamyka bootloader, takze ti nehrozi ztrata zaruky. Mnohem horsi to je u tzv. znackovych smartphonu jako je Huawei, HTC apod. kde je bootloader zamceny a to nemluvim ani o Samsungu, kde je KNOX zabezpeceni a nabourani se do toho founu je z hlediska zaruky konecna, zase ale nepredinstalovavaji spyware jako Lenovo (to Lenovo to podle vsech informaci taky neudelalo zamerne, jen meli v tovarne bordel a nekdo jim to tam pronesl).

Sledovani zustatku nebo zmena parametru (limity karet apod.) je v pohode. Problem je v placeni, pokud ti potvrzovaci SMS prijde na to same zarizeni, jenze to vzdycky. Nakonec to Lenovo nemelo ten problem jen na mobilu ale i na notasu.

Nakonec na Androidu mas spravce aplikaci a tam mas vsechny bezici aplikace videt. Muselo by to byt zasazene v samotnem systemu jako jeho nedilna soucast, aby neslo zjistit, ze tam nejaky vir je a to nebylo. Pravdepodobnost neceho takoveho je temer nulova.

Pokud mas root, tak si takovou virovou appku muzes odpalkovat pryc. Samozrejme vzdycky musis vedet co delas, to je nakonec obecny problem, se kterym se setkavame i zde na poradne, lide si proste koupi pocitac, notebook, tablet a mobil a zacnou to pouzivat. Ze by se jim o ty zarizeni mel nejaky ajtak starat s necim takovym vubec nepocitaji. Nerikam, jestli by meli nebo nemeli, jen to konstatuju.

V podstate rodicum a sestre kontroluju tyhle veci neustale, takze mohou byt klidni, ja jsem take v klidu, jak to resi ostatni lide je jejich vec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru