Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vylepšení PC

Nepleť si PCI slot a PCI Express slot ( značený PCI-E)

V říjnu 2004 se PCI-Express stává novým standardem pro osobní počítače. High-end grafické karty obou hlavních výrobců (ATI Technologies a nVidia) jsou pomalu a postupně předělávány z AGP na PCI-Express, což nakonec donutilo i ostatní firmy se přizpůsobit.

Dnes se prodává většina grafických karet pro PCI-E, a to ve variantě pro PCI-E 16x. PCI-E 1x a 4x se zatím používají pouze pro zvukové karty, řadiče pevných disků a další zařízení, které nepotřebují takový výkon.
Tvoje základní deska PCI Express slot nemá! Do klasického ( univerzálního) PCI slotu se dříve grafické karty vyráběly, ale pak byl tento slot nahrazen slotem AGP, který je jen pro grafiku.
Tobě se vyplatí do PC koupit jen paměti, třeba: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43122 . Když se nebudou snášet, tak těch 256 MB prodej, ty nové 512 MB ti stačí. U grafických karet je u hráčů častá obměna a tak bys mohl podle mne snadno sehnat za cca 800 kč nějakou ATI Radeon 9600 . Harddisk bych kupoval jen v případě, že už není na původním data kam ukládat, protože novým diskem se ti výkon PC nezvedne. V bazaru bych disk nekupoval, na nový počítej asi 1600 kč za 200 GB : http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Pevn %C3%A9+disky%5CPATA%5C7200%5C200GB ( menší než 160GB nejsou výhodné, protože jsou jen o málo levnější)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny